
محققان در جریان مطالعهای دریافتند که با استفاده از باکتری خوب میتوان از بروز عفونتهای ناشی از باکتریهای بد پیشگیری کرد. به گزارش پایگاه اینترنتی نیواطلس، تریلیونها باکتری در بدن انسان زندگی میکنند اما شماری از آنها برای سلامتی انسان مفید هستند. این باکتریها نه تنها به عملکردهای مهم بدن کمک میکنند بلکه میتوانند جلوی باکتریهای بد را نیز بگیرند. اکنون محققان موسسه گلوتن کیانسیا (IGC) در پرتغال و استندفورد در آمریکا یک باکتری خاص به نام Klebsiella michiganensis شناسایی کردند که میتواند به پیشگیری از عفونتهای مضر کمک کند. در حال حاضر آنتی بیوتیکها بهترین دفاع بدن در برابر عفونتهای پاتوژنیک هستند اما مشکل اینجاست که آنها خیلی انتخابی نیستند. اگر چه آنتی بیوتیکها بهترین و موثرترین شیوه دفاعی در برابر عفونتها هستند، اما آنها با بمباران بافتهای داخلی بدن علاوه بر باکتریهای بد، باکتریهای خوب را هم از بین میبرند. در این مطالعه جدید محققان یک گونه باکتری خاص را جدا کردند که به نظر میرسد در جهت مقابله با این مشکل موثر است. باکتری Klebsiella michiganensis میتواند در جهت مقابله با این مشکل موثر واقع شود و عفونتهای مخرب را بدون از بین بردن باکتریهای مفید از بین ببرد. باکتری Klebsiella michiganensis معمولا در روده انسان فعال است و تعداد آن اندک است، اما برای مقابله با باکتریهای خطرناکی مانند E. coli و Salmonella موثرتر عمل میکند. ممکن است این باکتری در آینده برای تولید داروهای موثرتری به کار گرفته شود. این اولین بار نیست که محققان برای مبارزه با میکروبها، به میکروبها متوسل میشوند. یک حوزه در حال حاضر از تحقیقات شامل مهار ویروسهای کوچک به نام فاژها است که به طور طبیعی باکتریها را از بین میبرد. در مطالعات دیگر، محققان با کاهش مواد مغذی در روده، به موفقیتی دست یافتند که باعث شد باکتریها برای بقا با همدیگر مبارزه کنند. این تحقیق در مجله Nature Microbiology منتشر شده است.

محققان دانشگاه کرنل واقع در نیویورک آمریکا، گونه جدیدی از باکتریهای خاک را شناسایی کردند که توانایی تجزیه مواد ارگانیک از جمله ترکیبات شیمیایی سرطانزایی را دارد که در هنگام سوزاندن زغالسنگ، نفت و زباله تولید میشوند. به گزارش پایگاه خبری ساینسدیلی، این باکتری جدید متعلق به خانواده Paraburkholderia است که به دلیل قابلیت تجزیه ترکیبات آروماتیک و همچنین تشکیل گرههایی در ریشه گیاهان که موجب تثبیت نیتروژن میشود، شناخته شده است.در این تحقیقات ابتدا توالی ژنهای آر ان ای ریبوزومی باکتری تعیین شد تا مشخص شود این باکتری یک گونه جدید است. در بررسیهای بعدی مشخص شد این باکتری در تجزیه هیدروکربنهای آروماتیک که بخش عمدهای از ساختار توده زیستی گیاهان و مواد ارگانیک خاک را تشکیل میدهند، مهارت خاصی دارد. هیدروکربنهای آروماتیک در ساختار آلایندههای سمی موسوم به هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای (PHA) نیز یافت میشوند.به اعتقاد محققان، این باکتری جدید یکی از عوامل مهم و موثر بر چرخه کربن خاک است. بر اساس تحقیقات اولیه، درختان کربن مورد نیاز باکتری را تامین میکنند و در مقابل باکتری ترکیبات ارگانیک خاک را تجزیه و مواد مغذی موردنیاز درختان مانند نیتروژن و فسفر را تامین میکند.اکنون محققان در تلاشند تا اطلاعات بیشتری را در رابطه با همزیستی این باکتری و درختان جنگل به دست آورند.گزارش کامل این تحقیقات در نشریه International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology منتشر شده است.

دفترچه آزمون دکترای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور در رشته باکتری شناسی سال 1396 در این دفترچه 90 سئوال در زمینه باکتریشناسی عمومی، باکتریشناسی اختصاصی و بیماری ها، قارچشناسی و بیماریها، ایمنیشناسی و سرمشناسی ارائه شده است دفترچه سئوالات این آزمون برای علاقمندان دوره های دکترا و فارغ التحصیلان دوره های کارشناسی ارشد ارائه گردیده است

دانشمندان یک چسب زخم هوشمند ابداع کردهاند که با تغییر رنگ، نوع عفونت باکتریایی زخمی که بر روی آن چسبانده شده را نشان داده و در صورت لزوم آنتیبیوتیک مناسب را آزاد میکند. به گزارش پایگاه اینترنتی «ساینس الرت»، عملکرد این چسب هوشمند درست مثل یک چراغ راهنمایی است. بر این اساس، رنگ سبز چسب از عدم وجود باکتریها یا تراکم و غلظت کم آنها حکایت دارد، رنگ زرد به معنی وجود باکتریهای حساس به دارو است که با آنتی بیوتیکهای استاندارد درمان میشوند و رنگ قرمز نیز به معنای وجود باکتریهای مقاوم به دارو در زخم است، باکتریهایی که از بین بردن آنها به چیزی بیشتر از آنتیبیوتیکهای معمولی نیاز دارد. هرچه رنگ زرد و قرمز این چسب پررنگتر باشد، غلظت باکتریها بیشتر است. نکته جالب توجه این است که این روش جدید نه تنها به شناسایی نوع باکتری موجود در زخم کمک میکند، بلکه قادر است به طور خودکار آنتیبیوتیک و دیگر داروهای موردنیاز برای درمان هر زخم را نیز آزاد کند. به علاوه، در صورت تشخیص مقاومت باکتریها به دارو، تابش پرتویی قوی از نور در این چسب انتشار گونهای از اکسیژن بسیار واکنش پذیر را فعال میکند. این کار با تضعیف باکتریها آنها را نسبت به آنتیبیوتیکی که از چسب آزاد میشود، آسیبپذیر میکند. بنابراین حتی باکتریهای مقاوم به دارو نیز پیش از آن که فرصتی برای جهش و دفاع از خود داشته باشند، تحت درمانهای مناسب و قویتر قرار میگیرند. از این رو محققان امید دارند این چسب زخم به مبارزه با مقاومت آنتیبیوتیکی کمک کرده و زخمها را در زمان کوتاهتری ترمیم کند. پژوهشگران در آزمایشهایی که بر روی موشها انجام دادند، موفق شدند با استفاده از این روش هر دو نوع عفونت حساس و مقاوم به داروی "ای کُلای (E. coli)" را درمان کنند. جزئیات این پژوهش در مجله ACS Central Science منتشر شده است.

شیمیدانهای کانادایی از طراحی نوع جدیدی از پوشش پلاستیکی خبر دادند که باکتریها را دفع میکند. به گزارش پایگاه اینترنتی فوربس، در این طراحی از ساختاری سلسله مراتبی در پوشش پلاستیکی استفاده شده است. در فرایند ساخت این پوشش پلاستیکی یک نوع خاص چین و چروک ایجاد میشود که این پوشش پلاستیکی را ضد آب کرده و چسبیدن باکتریها را به آن دشوار میسازد طوری که نقاط ثقل این ماده که باکتریها به آن میچسبند کاهش یافته است و همچنین سطح حداقلی برای چسبیدن مایع به آن دارد. شیمیدانها این ساختار را در پوششهای پلی اولفین که بسیار شبیه پوششهای سلیفنی مورد استفاده در آشپزخانه است، درست کردند. سپس آنها این ماده را با مایع های مختلف مانند خون و نیز گونههای باکتریایی که در بیمارستان یافت میشوند، آزمایش کردند. آنها به منظور آزمایش اینکه آیا این ماده از شیوع پاتوژنها پیشگیری میکند، باکتری ای کولای را با برچسب فلورسنت مشخص ساختند و سپس سطح این ماده را با این باکتری در تماس قرار دادند. محققان شاهد کاهش ۱۵ تا ۲۰ برابری در انتقال ای کولای بودند. آنها همچنین تعاملات میان پاتوژنها را زیر میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی و مشاهده کردند که باکتریها میتوانند در شیارهای سطح رسوب کنند اما قادر به ایجاد بیوفیلمهای بالغ نیستند. محققان مشاهده کردند که این پوشش پلاستیکی تا ۸۷ درصد ایجاد بیوفیلمها را کاهش میدهد. از این پوشش پلاستیکی خاص با چین و چروکهای ویژهاش میتوان در ساخت انواع بسیاری از سطوح و اشیاء استفاده کرد. این پوشش پلاستیکی همچنین جایگزین مناسبی برای استفاده در انواع خاص موادی است که برای ساخت سطوح مورد استفاده قرار میگیرد و میتوان آن را در سطوح موجود نیز اعمال کرد.

پروبیوتیکها، باکتریهای مفیدی هستند که برای عملکرد سالم و سلامت بدن بسیار ضروری هستند. ترشی خانگی، کاکائو، انواع لبنیات و نان* باکتریها نوع خوب و بد دارند که پروبیوتیکها از دسته مفید و خوب آنها هستند. گاهی اوقات به اندازه غذایی که میخوریم، بدن ما ویتامین و پروتئین جذب نمیکند. در بیان سادهتر جذب مواد غذایی بدن ما دچار مشکل است. برخی باکتریها به نام پروبیوتیک وجود دارند که در روده ساکن میشوند و عمل گوارش (جذب و دفع) را تسهیل میکنند. با جذب مواد مورد نیاز به کمک باکتریهای پروبیوتیک بدن قویتر میشود و پس از مدتی دیگر نیازی به همه قرص و داروهای ویتامین ندارید. قابل ذکر است که داروهای ضد باکتری یا آنتی بیوتیک، از رشد و فعالیت عادی این باکتریهای مفید جلوگیری میکنند و آنها را از بین میبرد. «ایرنا زندگی» در ادامه ۶ فایده مهم باکتریهای پروبیوتیک را گرد آوری کرده است که با هم میخوانیم. ۱. کاهش آلرژی آلرژی به آب و هوا، مواد غذایی مختلف، داروها و بسیاری از موارد دیگر با باکتریهای پروبیوتیک تا حد قابل توجهی قابل درمان است. آلرژی در واقع واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن به عوامل گوناگون است. آلژی مانند بیماری ام اس، نوعی بیماری خود ایمنی است. باکتریهای پروبیوتیک با کم کردن حساسیت بیش از حد سیستم ایمنی بدن، حالت امن و شرایط نرمال را در بدن به وجود میآورد. ۲. تقویت سیستم ایمنی بدن باکتریهای پروبیوتیک موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند. با تقویت سیستم ایمنی بدن، سرماخوردنهای زود به زود درمان میشوند و بدن را در برابر دیگر عوامل بیماریزا نیز درمان مقاوم میکند. ۳. کاهنده کلسترول خون باکتریهای پروبیوتیک با تنظیم سوخت و ساز و جذب بدن باعث کاهش جذب چربی مضر (کلسترول) به بدن میشود. این باکتریهای مفید از انسداد رگها که پیامدی جز سکته مغزی و فلبی ندارد، جلوگیری میکند. ۴. جلوگیری از بیماریهای قارچی پیشتر گفتیم باکتریهای پروبیوتیک، از نوع باکتریهای مفید هستند که برای بدن، فایدههای بسیاری دارند. حالا بهتر است بدانید این نوع باکتریها از بدن شما در برابر باکتریهای مضر محافظت میکنند. پروبیوتیکها، انواع بیماریهای قارچی از جمله بی وی، تینهآ ورسیکالر و غیره را بهبود میبخشند و گاها درمان نیز به طور کامل انجام میشود. ۵. بهبود دفع بدن باکتریهای پروبیوتیک درمان یبوست و اسهال هستند. به این صورت که آنزیمهای مورد نیاز برای عمل دفع را تعدیل میکنند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که در مسافرتها این دسته از مشکلات ناخوشایند برایتان پیش میآید، مصرف قرصهای پروبیوتیک بعد از دو وعده غذایی اصلی، میتواند به شما کمک کند. ۶. افزایش تراکم استخوانها با افزایش سن تراکم استخوانها کاهش مییابد. این فرآیند احتمال ترک، انحنا و شکستگی استخوانها را بیشتر میکند. کاهش تراکم استخوانها در زنان با افزایش سن، بیشتر از مردان است. با مصرف مواد غذایی پروبیوتیکدار یا قرصهای پروبیوتیک میتوانیم از این روند نزولی جلوگیری کنیم و همچنین بر افزایش تراکم استخوانها بیفزاییم. تقویت دندانها نیز در این فرآیند انجام میشود. منبع: د هلثی

محققان برای اولین بار موفق شدند با استفلاده از هوش مصنوعی آنتی بیوتیک جدیدی تولید کنند که قادر به نابود کردن خطرناکترین و مقاومترین باکتریها است. به گزارش پایگاه اینترنتی د گاردین، آنتیبیوتیک ها برای مقابله با باکتریهای مضر توانایی زیادی دارند. اما با افزایش مقاومت باکتریها در برابر آنتی بیوتیک ها، ابداع آنتیبیوتیکهای جدید ضرورت یافته است. از همین رو محققان دانشگاه «ام.آی.تی» موفق شدند تا برای اولین بار از هوش مصنوعی برای تولید انواع تازه این دارو استفاده کنند. آنتیبیوتیک تولید شده با استفاده از هوش مصنوعی رفتار متفاوتی در مقایسه با آنتیبیوتیک های عادی دارد و در آزمایشهای انجام شده موفق به نابودی دو باکتری بسیار مقاوم به نامهای Acinetobacter baumannii و Enterobacteriaceae شده است. محققان دانشگاه ام.آی.تی میگویند، تا سال ۲۰۵۰ باکتریهای امروزی در برابر آنتیبیوتیک های عادی موجود در بازار مقاوم میشوند و این مساله زندگی حداقل ده میلیون نفر را به خطر میاندازد. امید میرود هوش مصنوعی این مشکل را هم حل کند. برای تولید آنتیبیوتیک های جدید با استفاده از هوش مصنوعی شش هزار نوع پیوند مولکولی مختلف از طریق یک سیستم خودآموز رایانهای آزمایش شد و در نهایت الگوریتمهای مورد استفاده بعد از چند ساعت توانسته اند چند ترکیب جدید برای تولید آنتیبیوتیک های قدرتمند پیشنهاد دهند.

محققان دانشگاه لوند واقع در سوئد، ژل ترمیمکنندهای را ساختند که علاوه بر نابود کردن باکتریهای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک، موجب کاهش التهاب و ترمیم سریعتر زخم میشود. به گزارش پایگاه خبری ساینسدیلی، این ژل در برگیرنده نوعی پپتید موسوم به TCP-۲۵ است. پپتیدها زنجیرههای کوتاه اسیدهای آمینو هستند که به طور طبیعی در بدن ساخته می شوند و با نابودکردن باکتریهای موجود در محل زخم مانع عفونت آن میشوند. علاوه بر این پپتیدها مولکولهای موسوم به lipopolysaccharides را که در دیواره سلولی باکتریها یافت میشوند، غیرفعال میکنند. این مولکولها عامل واکنش التهابی در بدن میزبان باکتری هستند و در صورتی که التهاب ناشی از فعالیت آنها کنترل نشود، بهبود زخم به تاخیر میافتد. در آزمایشات اولیه که روی موشها و خوکها انجام گرفت، ژل ترمیمکننده، ظرف ۲۴ ساعت التهاب زخم را کاهش داده و پس از آن در یک دوره سه تا چهار روزه موجب کاهش قابل توجه جمعیت باکتریهای Staphylococcus aureus و Pseudomonas aeruginosa در محل زخم شد. در حال حاضر محققان در تلاشند تا با همکاری یک استارتاپ سوئدی موسوم به in۲cure فناوری تولید این ژل ترمیمکننده را تجاریسازی کنند تا در آزمایشات بالینی روی بیماران دچار سوختگی مورد استفاده قرار گیرد. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.

مطالعات اخیر محققان دانشگاه پیتسبورگ در آمریکا نشان میدهد تزریق داخل وریدی واکسن سل اثربخشی و کارایی واکسیناسیون را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد. به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، با وجود پیشرفتهای قابل توجه در زمینه درمان سل در دهههای گذشته، این بیماری همچنان خطرناکترین قاتل عفونی جهان است که بیش از چهار هزار و ۵۰۰ نفر در روز تسلیم آن میشوند.سل (TB) یک بیماری عفونی ناشی از باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است که اغلب به ریهها حمله میکند. مطالعات جدید محققان دانشگاه پیتسبورگ نشان میدهد با تغییر روش واکسیناسیون میتوان اثربخشی و کارایی واکسن بیماری سل را به میزان چشمگیری افزایش داد.این مطالعه نشان میدهد واکسیناسیون داخل وریدی منجر به افزایش توان محافظتی واکسن میشود و مراحل اولیه این روش در میمونهای آلوده به باکتری سل کاملا موفقیتآمیز گزارش شده است. این مطالعه با مقایسه ریه مدلهای حیوانی بیمار نشان میدهد زمانی که واکسیناسیون وریدی انجام میشود، در مقایسه با واکسیناسیون عادی، میزان باکتریهای به میزان ۱۰۰هزار برابر کاهش مییابد و در ریه برخی از حیوانات هیچ عفونتی مشاهده نمیشود. در این مطالعه واکسن BCG مورد بررسی قرار گرفته که حاوی باکتری زنده و ضعیفشده سل است.با توجه به مقاوم شدن برخی از گونههای این بیماری به دارو، روشهای درمانی موثر حائز اهمیت هستند.

بدن ما برای ادامه زندگیای سالم به جذب کامل غذاهایی که میخوریم نیاز دارد. باکتریهایی در روده ما وجود دارند که از غذاهای مصرفی ما، ویتامینها و آنتیبیوتیکهای مورد نیاز بدن را میسازند. این باکتریها، همان باکتریهای پرو بیوتیک هستند که گوارش را نیز تسهیل میدهند و به نوعی درمان یبوست هستند. کلمه پروبیوتیک یونانی و به معنای "برای زندگی" است. منبع باکتریهای پروبیوتیک لبنیات و میوهها هستند. اداره غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAD) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) پروبیوتیک را اینگونه تعریف میکند: «پروبیوتیکها میکرو ارگانیسمهای زندهای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان میشود.» پروبیوتیکها بر تعادل باکتریهای مفید و مضر روده تأثیر میگذارد و این تعادل را به نفع افزایش جمعیت باکتریهای مفید تغییر میدهند. در حقیقت پروبیوتیکها از همین طریق اثرات سلامت بخش خود را در بدن انسان القا میکنند. دوز پروبیوتیک مصرف شده عامل مهمی است که بر تراکم میکروارگانیسمهای موجود در بخشهای مختلف دستگاه گوارش تأثیر میگذارد. پروبیوتیکها همچنین قادرند اختلالات میکروبوتای روده، پس از درمان آنتیبیوتیکی را به حداقل برسانند. چگونه پروبیوتیکها منفی کار میکنند؟ گفتیم که پروبیوتیکها در واقع باکتریهای مفید روده هستند که به سلامتی ما کمک میکنند؛ اما در صورتی که شما سیگار بکشید، استرس بیش از حد داشته باشید و مرتب از آنتیبیوتیک استفاده کنید، باعث میشوید که این باکتریهای مفید نتوانند کار کنند. یکی از مشکلات سراسری دنیا همین استفاده مرتب از آنتیبیوتیکها است. تنها در مواقع نیاز، باید داروهای آنتیبیوتیک را مصرف کنیم. استرس میتواند تنوع و تعداد باکتریها را در بدن ما تغییر دهد و باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن ما شود. شاید این همان علتی است که بسیاری از ما سالها به دنبال آن میگشتیم از جمله آکنههای صورت و بدن، اگزما و خشمهای ناگهانی. الکولیک بودن هم این عوامل را تشدید میکند و به افزایش استرس کمک میکند. چرا انواع پروبیوتیکها وجود دارند؟ انواع باکتریهای پروبیوتیکها، هر کدام نقش و وظیفهای در روده دارند. برخی از قرصهای پروبیوتیک ترکیبی از چند نوع باکتری هستند که مکمل یکدیگرند. به این علت که در بسیاری از کشورها مانند انگلستان در برنامه غذایی مردم همه باکتریهای پروبیوتیک وجود ندارند، استفاده از قرص معمولتر است. مراقب باشید که هنگام استفاده از قرصهای پروبیتیک زیاده روی نکنید. برای جلوگیری از این ریسک میتوانید قبل از شروع با پزشک تغذیه مشورت کنید و آزمایش GP بدهید. مصرف پروبیوتیکهای به کدام صورت مناسبتر است؟ میتوانید پروبیوتیکها را به صورت نوشیدنی، غذا یا مکمل مصرف کنید؛ اما کدام یک عملکرد بهتری دارند؟ اگر میتوانید برنامه غذایی خود را تنظیم کنید و به طور مرتب پروبیوتیک ها را در وعده غذایی خود داشته باشید پس بهتر است از راه غذایی این باکتریها را تامین کنید و اگر در برنامه غذایی منظم نیستید بهتر است از مکملها استفاده کنید که به صورت پودر، نوشیدنی و قرص وجود دارد، فرقی نمیکند این باکتریها را به چه صورت مصرف کنید. چه مواد غذاییای باکتریهای پروبیوتیک دارند؟ انواع ترشیهای خانگیشکلات تلخکلم ترشماست کفیرپنیر گوداپنیر چدارپنیر موتزارلاپنیر لاکتیکیبرخی شیرهای غنی شده با پروبیوتیکماستهای پروبیوتیککیمچی کرهایمنبع: بیبیسی فود

گروهی از محققان یکی از شرکتهای فناور با استفاده از شکر و باکتری توانستند نانوسلولزهای زیست سازگار با کاربرد در حوزه پزشکی تولید کنند. به گزارش ایسنا، معمولا نانوسلولز از پسماندهای کشاورزی تولید میشود و یکی از شرکتهای فناوری در راستای کمک به حل مشکل پسماندها و تولید مادهای با ارزشافزوده بالا، فناوری را ارائه کرده است که در آن از نوعی باکتری برای تبدیل مواد قندی به نانوسلولز استفاده شده و این محققان در این پروژه موفق به تولید نانوسلولز با استفاده از باکتری شدند. امین رضایی، مجری این طرح با بیان اینکه این فناوری در حال حاضر به صورت پایلوت پیادهسازی شده است، گفت: این نانوسلولزها کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف دارند و تمرکز ما در این طرح استفاده از این مواد در محصولات حوزه پزشکی است. در این راستا در مرحله اول به دنبال استفاده از این نوع نانوسلولزها برای تولید زخمپوش و ماسک آرایشی بهداشتی هستیم. وی با بیان اینکه ما به دنبال سرمایهگذار به منظور تولید انبوه نانوسلولز با این روش هستیم، خاطر نشان کرد: به دنبال کسب مجوزهای لازم برای تولید این محصولات از نانوسلولز هستیم و به محض طی مراحل اداری و اخذ مجوزها، تولید و عرضه این محصولات را آغاز خواهیم کرد. رضایی به شرح دلایل تمرکز این شرکت روی توسعه فناوری تولید نانوسلولز با استفاده از باکتری اشاره کرد و یادآور شد: دو سال قبل برای یک کار پژوهشی در دانشگاه نیاز به نوع خاصی از نانوسلولز داشتیم اما موفق به خرید آن نشدیم، بنابراین تلاش کردیم آن را سنتز کنیم. پس از بررسی روشهای سنتز و ایجاد شرایط اولیه، باکتری موردنیاز برای این فرآیند را تهیه کرده و سنتز نانوسلولز انجام شد. در این روش باکتریها میتوانند مواد قند از نوع گلوکز یا ساکاروز را به نانوسلولز تبدیل کنند. این محقق ماده اولیه نانو سلولز تولید شده را "شکر" دانست و افزود: در فاز توسعهای این طرح به دنبال استفاده از ملاس چغندر به عنوان ماده اولیه هستیم. برخی قندها نظیر قند میوه برای این فرآیند مناسب نیست اما پسماندها یا ترکیباتی که حاوی ساکاروز باشند را میتوان در این فرآیند مورد استفاده قرار داد. وی مزیت این روش را ارزان بودن منبع تامین نیتروژن نسبت به سایر روشها ذکر کرد و گفت: همچنین این روش قابلیت تولید انبوه را دارد.

مطالعات جدید محققان دانشگاه لنکستر انگلستان نشان میدهد که مصرف ماست طبیعی با پیشگیری از التهاب باکتریایی، خطر ابتلا به سرطان سینه را در بانوان کاهش میدهد. به گزارش پایگاه خبری «مدیکال اکسپرس»، محققان میگویند یکی از دلایل بروز سرطان پستان میتواند التهاب ناشی از باکتریهای مضر باشد؛ بنابراین مصرف روزانه ماست طبیعی که باکتریهای مضر را با باکتریهای مفید جایگزین میکند، میتواند راهی ساده و ارزان برای جلوگیری از بروز این سرطان در بانوان باشد. ماست حاوی باکتریهای مفید مخمر لاکتوز است که معمولاً در شیر یافت میشوند و مشابه باکتریها یا -فلورمیکروبی (microflora)- موجود در سینه مادرانی که به نوزاد خود شیر میدهند، هستند. ریچل ریگبی از مولفان این پژوهش میگوید: «ما اکنون می دانیم که شیر مادر به طور خودبخودی استریل نیست و فرآیند شیردهی فلورمیکروبی سینه را تغییر میدهد. باکتریهای مخمر لاکتوز معمولاً در شیر یافت میشوند و احتمالاً در دوران شیردهی و برای مدتی ناشناخته پس از شیردهی مجاری پستان زنان را نیز اشغال میکنند. » محققان بر این باورند که از آنجایی که هر سال از شیردهی خطر ابتلا به سرطان سینه را تا ۴.۳ درصد کاهش میدهد، این باکتریهای مخمر لاکتوز در سینه نقش محافظتی دارند. تاکنون چندین مطالعه ارتباط میان مصرف ماست و کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه را نشان دادهاند، حال محققان معتقدند که ممکن است ماست به دلیل جابجایی باکتریهای مضر با باکتریهای مفید چنین تاثیر پیشگیرانهای داشته باشد. تقریباً ۱۰ میلیارد سلول باکتریایی در بدن انسان وجود دارد، در حالی که اکثر این باکتریها بی ضرر هستند. برخی از آنها سمومی ایجاد میکنند که باعث ایجاد التهاب در بدن میشوند. التهاب مزمن میکروبهای مضر را از بین میبرد اما همزمان به بدن نیز آسیب میرساند. یکی از شایعترین بیماریهای التهابی، بیماری لثه یا پریودنتیت است که قبلاً ارتباط آن با بروز سرطانهای دهان، مری، روده بزرگ، لوزالمعده، پروستات و سینه اثبات شده است. نتایج یافتههای این مطالعه نشان میدهد که سلولهای بنیادی که برای احیای مجرای پستان تقسیم میشوند، تحت تأثیر فلورمیکروبی قرار دارند و اجزای خاصی از این فلور در اندامهای دیگر چون روده بزرگ و معده خطر ابتلا به سرطان را افزایش داده است. بنابراین ممکن است سناریوی مشابهی در سینه نیز اتفاق بیفتد. به این ترتیب که فلورای میکروبی موجود در این اندام بر تقسیم سلولهای بنیادی اثر گذاشته و خطر بروز سرطان را افزایش دهد. ماست با تغییر این فلورمیکروبی خطر بروز سرطان سینه ناشی از التهاب باکتریایی را کاهش میدهد. این مطالعه در مجله Medical Hypoteses منتشر شده است.

تقلید از باکتریها یکی از راهبردهای تولید محصولات جدید در پزشکی است، به تازگی محققان نانوسرنگهایی با تقلید از باکتری تولید کردند که میتواند دارو را به سلولهای بدن میزبان تزریق کند. به گزارش ستاد توسعه فناوری نانو، در حالی که بسیاری از باکتریها برای بدن مفید هستند، اما گونه مضر و خطرناک آنها نیز در طبیعت به وفور یافت میشود. برخی از این باکتریها با سرنگهای بسیار کوچکی که در بدن خود دارند، سم را به داخل سلول میزبان تزریق میکنند. به تازگی محققان موسسه ماکس پلانک روشی برای بهرهبرداری از این ویژگی باکتریها ارائه کردند به طوری که باکتری را مجبور میکنند به جای سم، دارو به سلول میزبان تزریق کند. بسیاری از باکتریها از جمله ایکولا به سلول میزبان متصل میشوند و سپس کانالی از میان غشا سلولی ایجاد کرده و از آنجا پروتئین یا سم موردنظر خود را به مرکز آسیبپذیر سلول تزریق میکنند که معمولا طی چند دقیقه باعث مرگ سلول میشود. محققان ماکس پلانک این فرآیند را زیر میکروسکوپ الکترونی بررسی کرده تا ساختار پروتئینی را با وضوح بالا مشاهده کنند، آنها دریافتند که میتوان از این فناوری استفاده کنند و به جای مواد پروتئینی سمی، ترکیباتی مفید وارد سلول میزبان کنند. برای این کار سه شرط باید وجود داشته باشد؛ اول اینکه پروتئین باید اندازه مشخصی در حد بیش از ۲۰ کیلودالتون داشته باشد تا بتوان آن را به شکل پایداری وارد سلول میزبان کرد. دوم این که این مواد باید بار مثبت داشته باشند و شرط سوم آن است که آنها نباید با کپسولی که حامل این مواد است، برهمکنش داشته باشند. استفان راونسر از محققان این پروژه میگوید: «با این روش ما اولین قدم را در جهت هدف نهایی خود یعنی استفاده از این نانوسرنگها در پزشکی برداشتیم تا بتوانیم داروها را به صورت هدفمند وارد سلولهای بدن کنیم.» در حالی که این فرآیند ممکن است برای انتقال دارو مناسب باشد، در برخی موارد نیز ممکن است برای تزریق پروتئینهای سمی نیز به کار آید. محققان این پروژه میگویند که این نانوسرنگها میتوانند برای خنثی کردن سلولهای سرطانی قابل استفاده باشد، اما برای این کار باید ابتدا تحقیقاتی انجام داد تا مشخص شود که چگونه میتوان این مولکولها را به سطح سلول سرطانی متصل کرد. نتایج این پروژه در نشریه Nature Communications. به چاپ رسیده است.

نتایج یک مطالعه که به تازگی انجام شده است، نشان میدهد رعایت رژیم غذایی مدیترانهای تنها برای یکسال با افزایش باکتریهای خوب روده تاثیرات قابل توجهی بر سلامت افراد سالمند دارد. به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز، پیری یک روند اجتناب ناپذیر است اما از بین رفتن عملکردهای بدن و افزایش شرایط التهابی باعث افزایش ضعف در افراد مسن میشود. اکنون یک مطالعه جدید که فوریه ۲۰۲۰ در مجله Gut منتشر شده است، از تاثیرات قابل توجه رعایت رژیم غذایی مدیترانهای بر سلامت افراد سالمند تنها بعد از یکسال حکایت دارد. به نظر می رسد که اهمیت رعایت این رژیم غذایی در تنظیم باکتریهای روده به روشی است که از کاهش قدرت جسمانی و اختلالات شناختی مرتبط با افزایش سن پیشگیری میکند. مطالعات اولیه نشان می دهد که یک رژیم ضعیف غذایی که تنها حاوی انواع محدودی از خوراکیها است با کاهش دامنه باکتریهای روده، باعث تسریع ایجاد ضعف جسمانی در افراد سالمند می شود. این موضوع به ویژه در مورد سالمندانی صادق است که در خانه های سالمندان اقامت دارند. رژیم غذایی مدیترانهای مملو از میوه، سبزیجات، مغزها، حبوبات، روغن زیتون و ماهی است اما مقدار کمی گوشت قرمز و چربیهای اشباع نیز دارد. محور این مطالعه بر فوایدی تمرکز داشت که رژیم غذایی مدیترانه ای در وضعیت میکروبیوم سالم تر روده ایجاد میکند. محققان این موضوع را مورد بررسی قرار دادند که آیا رعایت رژیم غذایی مدیترانهای جمعیت باکتری های روده را در جهتی تغییر میدهد که باعث حفظ و افزایش تعداد باکتریهایی در روده شوند که با پیری سالم همراه هستند. محققان در این تحقیق که پنج کشور (فرانسه ، ایتالیا ، هلند ، لهستان و انگلیس) را در برگرفته است، میکروبیوم روده حدود ۶۰۰ نفر را در سنین ۶۵ تا ۷۹ سال بررسی کردند. این مطالعه نشان داد که رژیم غذایی مدیترانهای با بروز تغییرات مفید در میکروبیوم روده بعد از ۱۲ ماه ارتباط دارد. همچنین بر اساس نتایج این مطالعه، این رژیم غذایی موجب کاهش از بین رفتن تنوع باکتریهای روده و افزایش باکتریهایی شد که دارای خصیصههای بالینی ایجاد ضعف جسمانی کمتر در بزرگسالان هستند. این خصیصه ها شامل افزایش سرعت پیاده روی، افزایش قدرت در دست گرفتن و نیز عملکرد بهتر مغز از جمله حافظه است. بررسی دقیق تر نشان میدهد که این تغییرات با شمار بالاتر باکتریهای خوب روده، باکترهایی که اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید میکنند ارتباط دارند. اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه در تقویت سلامت نقش دارند.

محققان گونه جدیدی از مواد دندانی بر پایه عصاره زیست فعال گیاه آویشن با نام تیمول تهیه کردند که علاوه بر داشتن خواص ضدباکتری، زیست سازگاری مناسبی نیز دارد. به گزارش روز چهارشنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این طرح پژوهشی را محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی انجام دادند و در آن برای نخستین بار از ماده زیست فعال تیمول به عنوان عامل ضدباکتری با خواص مناسب در تهیه رزینهای دندانی استفاده کردند. تهیه رزینهای دندانی ضدباکتری بر پایه ماده زیست فعال گیاهی تیمول و مقرون به صرفه، القای خاصیت ضدباکتری در رزینهای دندانی بدون افت خواص فیزیکی-مکانیکی و حفظ ثبات رنگ رزینهای دندانی در حضور تیمول و عدم تغییر رنگ آنها از جمله اهداف انجام این طرح است. همچنین علی رغم پیشرفتهای روزافزون در زمینه بهداشت دهان و دندان، همچنان تعداد زیادی از افراد از پوسیدگیهای ثانویه در دندانهای ترمیم شده خود رنج میبرند، رشد و فعالیت باکتریها در محل ترکهای ایجاد شده در مرز مواد ترمیم کننده و دندان و همچینین ترکهای موجود در توده مواد دندانی دلیل اصلی پوسیدگیهای ثانویه است، پوسیدگیهای ثانویه در مراحل اولیه فاقد علایم لازم برای شناسایی است و معولا بدون نشانههای ظاهری پیشرفت میکنند و در نتیجه در اکثر مواقع پوسیدگیهای ثانویه زمانی تشخیص داده میشوند که پیشروی زیادی کردهاند و مستلزم جایگزینی کامپوزیت و صرف هزینه مجدد است. بنابراین پیشگیری از تشکیل بیوفیلم باکتریایی در سطح دندان و همچنین محل ترکها برای کنترل و جلوگیری از پو سیدگیهای ثانویه ضروری به نظر میرسد، استفاده از مواد دندانی با خاصیت ضد باکتری یکی از کاربردیترین روشهای ممانعت از رشد و تکثیر باکتریها در سطح دندان است، با این وجود حفظ خواص فیزیکی-مکانیکی مطلوب مواد دندانی بعد از افزودن مواد ضد باکتری، مهمترین چالش فرا روی استفاده از مواد دندانی ضد باکتری است. از آنجاییکه در تهیه مواد دندانی ضد باکتری، نوع و ساختار ماده ضد باکتری از اهمیت ویژه ای برخوردار است، در این طرح گونه جدیدی از مواد دندانی بر پایه عصاره زیست فعال گیاه آویشن با نام تیمول تهیه شد که ضمن داشتن خواص مطلوب نظیر خاصیت ضد باکتری و زیست سازگاری قابل توجه، انحلال پذیری مناسب در رزینهای متاکریلاتی دندانی برای تهیه رزینهای دندانی، خواص فیزیکی- مکانیکی مطلوب و جذب آب کم داشته باشند. بنابراین همواره از دهههای گذشته تهیه مواد دندانی با خاصیت ضد باکتری هدف مطالعات بوده است، مواد ضد باکتری مورد استفاده درمواد دندانی باید علاوه بر ممانعت از رشد باکتریها، زیست سازگاری مناسب داشته باشند، همچنین ماده ضد باکتری ایده آل برای کاربرد در مواد دندانی باید اختلاط مناسبی با رزینهای دندانی داشته و سبب افت خواص فیزیکی-مکانیکی مواد دندانی نشود. از سوی دیگر، از آنجایی که تطابق رنگ مواد دندانی با ساختار دندان از اهمیت به سزایی برخوردار است، بنابراین مواد ضد باکتری مناسب برای کاربرد های دندانی، موادی هستند که منجر به تغییر رنگ قابل توجه مواد دندانی نشوند و ثبات رنگ آنها در حین فرآیند پلیمریزاسیون و همچنین در محیط دهان حفظ شود. در این طرح تهیه و ارزیابی رزینهای متاکریلاتی بر پایه ماده زیست فعال طبیعی تیمول به عنوان ماتریس ضد باکتری ترمیم کننده دندان پیشنهاد شد، ماده تیمول که از مشتقات گیاه آویشن است علاوه بر القای خاصیت ضداکسیداسیونی و ضدباکتریایی قوی، زیست سازگاری مناسبی دارد، علاوه بر این، تیمول به واسطه ماهیت ساختاری و خصلت هیدروفوب بودن، انحلال پذیری مناسبی در رزینهای دندانی دارد و افزودن آن به مواد دندانی منجر به افزایش جذب آب نمونهها نمیشود و در نتیجه خواص فیزیکی-شیمیایی مواد دندانی در محیط مرطوب دهان تحت تاثیر قرار نمیگیرند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به رابطه بین باکتریهای روده با بیماریهای مختلف از جمله دیابت، کبدچرب و حتی موضوع افسردگی اشاره کرد و گفت: با رژیم غذایی سالم، میتوان میکروبیوم روده را به سمت افزایش جمعیت باکتریهای مفید برد و در این مسیر پنجرههای تازهای بسوی مقابله با آمار افزایشی چاقی، دیابت، کبد چرب و حتی بیماری افسردگی باز میشود. جمعیت باکتریها، ویروسها و... که در روده ما زندگی میکنند تحت عنوان میکروبیوم روده نامگذاری میشوند. در روده دو دسته باکتریهای مفید (غیر بیماری زا) و مضر (بیماری زا) زندگی میکنند. هرگاه نسبت باکتریهای مضر به مفید زیاد شود خطر بروز بیماریها افزایش مییابد. دکتر فریبا کوهدانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: ما با تغییراتی در برنامه غذایی میتوانیم به سمت تغذیه سالم حرکت کنیم که این کار میتواند غذای مناسب رشد جمعیت باکتریهای مفید روده را تامین نماید و با افزایش تعداد آنها همراه باشد. وی، مصرف بیشتر غذاهای حاوی فیبر مانند نان سبوس دار، استفاده بیشتر میوه و سبزی، کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده و چرب را عاملی بسیار مهمی در بهبود میکروبیوم روده اعلام و توصیه کرد که مردم، رژیم غذایی سالم را در الگوی زندگی خود مد نظر قرار دهند. کوهدانی ادامه داد: اگر به سمت کاهش مصرف فست فود حرکت کنیم، استفاده از قند و شکر را در برنامههای غذایی خود محدود نمائیم و از غذاهای سالم و غنی از فیبر از جمله نان سبوس دار، میوه و سبزی استفاده کنیم؛ گامی ارزشمند در جهت افزایش میکروبهای مفید روده برداشتهایم که این کار سبب کاهش خطر پیشگیری از برخی بیماریها هم میشود. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به شیوع برخی بیماریها از جمله کبد چرب در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از هر سه ایرانی یک نفر مبتلا به کبد چرب است. وی اضافه کرد: در سالهای اخیر شیوع اضافه وزن و چاقی به عنوان یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماریهایی چون کبد چرب، دیابت، بیماریهای قلبی در کشور در حال افزایش است. قبلا چاقی بیشتر در گروههای سنی بزرگسال و سالمند مشاهده میشد اما متاسفانه در حال حاضر همه گروه های سنی حتی کودکان با افزایش آمار چاقی و اضافه وزن مواجه هستند. کوهدانی، افسردگی را نیز یکی از مشکلات دنیای صنعتی امروز اعلام کرد و گفت: با افزایش میکروارگانیسمهای مفید روده، میتوان خطر ابتلا این بیماری را کاهش داد.

نتایج یک مطالعه که به تازگی انجام شده است، نشان میدهد یک باکتری رایج که سلامت سیستم گوارش را تقویت میکند میتواند ساخت پروتیینی را که با ابتلا به بیماری پارکیسنون ارتباط دارد، کند و یا حتی معکوس کند. به گزارش پایگاه اینترنتی نیوز مدیکال، پارکینسون بیماری است که سیستم حرکتی بدن را مختل میکند. این بیماری زمانی اتفاق میافتد که برخی سلولهای خاص در مغز دچار مشکل میشوند. معمولا این سلولهای عصبی مسؤول تولید مادهی شیمیایی مهمی بهنام دوپامین هستند. دوپامین مادهای است که با بخش کنترلکنندهی حرکات بدن در مغز مرتبط است. سیگنالهایی که دوپامین به مغز میفرستد به ماهیچهها اجازهی حرکت میدهند. هنگامی که فرد به پارکینسون مبتلا میشود، این سلولهای عصبی از کار میافتند و دوپامین به اندازهی کافی ترشح نمیشود، در نتیجه فرد برای حرکت دچار مشکل میشود. اکنون محققان دانشگاههای «ادینبورگ» و «داندی» در انگلیس با انجام این مطالعه بر روی کرمهای گرد متوجه شدند که یک نوع باکتری روده از تشکیل تودههای سمی که مغز را از دوپامین محروم میسازد، جلوگیری میکند. آنها در این مطالعه که با توجه به مطالعهای انجام شد که پیش از این ارتباط مغز را با باکتری روده مشخص کرده بود، موفق به شناسایی پروبیوتیک و یا باکتری خوب در کرمهای گرد شدند که از تشکیل تودههای سمی یاد شده جلوگیری میکند. این یافتههای جدید زمینه را برای انجام مطالعاتی در آینده مهیا میسازند که ارزیابی میکنند چگونه مکملهایی مانند پروبیوتیکها بر این وضعیت تاثیر میگذارند. در مغز افراد مبتلا به پارکینسون، پروتئین آلفا سینوکلین مسیر تابیدگی را درست طی نمیکند که منجر به تشکیل تودههای سمی میشود. این تودهها با مرگ سلولهای عصبی مسؤول تولید دوپامین ارتباط دارند. از دست دادن این سلول ها باعث بروز علائم حرکتی مرتبط با پارکینسون از جمله انجماد حرکتی، لرزش و کندی حرکت میشود. محققان دانشگاه های «ادینبورگ» و «داندی» در این مطالعه کرمهای گرد را به گونهای اصلاح کردند که نسخه انسانی آلفا سینوکلین که این تودهای سمی را میسازند، تولید کند. محققان به این کرمها انواع مختلفی از پروبیوتیکها را دادند تا متوجه شوند که آیا باکتری موجود در آنها میتواند بر تشکیل تودههای سمی تأثیر گذارد یا خیر. پژوهشگران متوجه شدند که یک پروبیوتیک به نام Bacillus subtilis دارای اثر محافظتی قابل توجهی در برابر ساخت این پروتئین است و همچنین برخی از تودههای پروتئینی که قبلاً تشکیل شدهاند را پاک میکند. این موضوع باعث بهبود علائم حرکتی در کرمهای گرد می شود. محققان همچنین دریافتند که باکتریها با تولید مواد شیمیایی که نحوه پردازش چربیهای خاص به نام «اسفنگولیپیدها» را توسط آنزیمها در سلولها تغییر میدهند، میتوانند از تشکیل تودههای سمی آلفا سینوکلین جلوگیری کنند. نتایج این مطالعه در مجله Cell Reports منتشر شده است.

دانلود دفترچه سئوالات آزمون کارشناسی ارشد سال 1397 به همراه کلید و پاسخنامه سئوالات کارشناسی ارشد باکتری شناسی دامپزشکی

بیست و نهم ماه مه به منظور افزایش آگاهی در زمینه بیماریهای گوارشی، روز جهانی سلامت دستگاه گوارشی نامگذاری شده است. این رویداد در سال ۲۰۲۰ میلادی با تمرکز بر سلامت باکتریوم روده برگزار میشود. این مناسبت هر سال درمورد یکی از بیماریهای مربوط به دستگاه گوارش تمرکز دارد تا با افزایش آگاهی عمومی، از بروز بیماری پیشگیری شود.تمرکز روز جهانی سلامت گوارشی در سال ۲۰۲۰ بر میکروبیوم روده است و شعار آن "میکروبیوم روده: دورنمایی جهانی" درنظر گرفته شده است. میکروبیوم روده حاوی دهها تریلیون میکروارگانیسم و بیش از هزارگونه شناختهشده باکتری است که نقش مهمی در سلامت کلی بدن دارند و مطالعات وسیعی در سراسر بدن بر تاثیر میکروبیوم روده بر عملکرد سایر ارگانهای بدن صورت گرفته است.هدف از برگزاری این رویداد بهروز رسانی دانش پزشکان و کادر مراقبتهای بهداشتی و عموم مردم در مورد نقش میکروبیوم روده بر سلامت کلی بدن است.رژیم غذایی یکی از مهمترین راهکارهای سلامت میکروبیوم روده است. باکتریهای پروبیوتیک نقش قابل توجهی در این امر دارند.پروبیوتیک (Probiotics) یک خانواده خاص از باکتریها است که در حین فرآیند هضم زنده باقی میمانند و برای سلامتی بسیار مفید هستند.پریبیوتیک (prebiotics) یک نوع خاص از باکتریها هستند که یک رابطه همزیستی سالم ایجاد میکنند. برای رسیدن به حداکثر سلامتی، استفاده از هر دو نوع مواد غذایی حاوی پروبیوتیک و پری بیوتیک نیاز است. این باکتریها باعث جلوگیری از انواع عفونت میشوند و با تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت دستگاه گوارش، سلامتی را تضمین میکنند. تحقیقات دیگری نشان میدهد که این باکتریها به سوزاندن چربی کمک میکنند و با کاهش مقاومت بدن نسبت به انسولین، در پیشگیری از بیماری دیابت موثر هستند.ماست حاوی بیشترین مقدار پروبیوتیک است. علاوه بر ماست، سیب، موز، توت، کشمش، انواع سبزی، پیاز، سیر، تره فرنگی، عدس، نخود، لوبیا، ذرت، بادام، عسل و چای سبز حاوی این باکتری هستند.یکی دیگر از اقدامات لازم برای سلامت محیط میکروبی بدن، اجتناب از مصرف خودسرانه دارو، به ویژه انواع آنتیبیوتیک است. مشکلات رایج دستگاه گوارشسندرم روده تحریک پذیر، سوزش سر دل، سوء هاضمه، نفخ و یبوست از شایعترین مشکلات دستگاه گوارش هستند. سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال شایع گوارشی است که با علایمی مانند اسهال، یبوست، شکم درد، استرس، خستگی مزمن و نفخ همراه است.حدود ۱۰ تا ۲۳ درصد از جمعیت جهان و ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت آمریکا به این اختلال مبتلا هستند. هرسال حدود ۲.۴ تا ۳.۵ میلیون نفر بر اثر این عارضه در آمریکا به پزشک مراجعه میکنند. هزینههای ناشی از این عارضه شامل درمان، مراقبتهای پزشکی، کاهش بهره وری و غیبت در محل کار حدود ۲۱ میلیارد دلار در سال برآورد شده است.معمولا برای درمان این عارضه، از قرصی به نام linaclotide استفاده می شود که در سال ۲۰۱۲ میلادی، به تایید سازمان غذا و دارو رسیده است. کمبود ویتامین D علایم سندرم روده تحریک پذیر را تشدید می کند.روز جهانی سلامت دستگاه گوارشی برای اولین بار در سال ۱۹۵۸ میلادی در کنگره جهانی گوارش در واشینگتن دی سی در آمریکا جشن گرفته شد. این مناسبت هر ساله روی یکی از بیماریهای مربوط به دستگاه گوارش تمرکز میکند تا با افزایش آگاهی عمومی، از بروز بیماری پیشگیری شود.

محققان آمریکایی با استفاده از میکروبها موفق به ساخت آجری شدهاند که کربن جذب میکند، این آجر زنده است و میتواند نفس بکشد. به گزارش پایگاه اینترنتی بیزینس اینسایدر، مهندسان دانشگاه «کلورادو بولدر» در آمریکا برای ساخت این آجرها، کولونی هایی از باکتری سازگار با محیط زیست را به مخلوطی از ماسه و ژلاتین اضافه کردند، نتیجه این آزمایش منجر به ابداع یک ماده جدید ساختمانی شد که یک ارگانیسم زنده است و نفس می کشد، این آجر همچنین می تواند به صورت مستقل تکثیر شود. میکروب های موجود در این آجر «سیانوباکتری» هستند که با جذب دی اکسید کربن، فتوسنتز را برای رشد انجام می دهند، آنها یک ماده پودری به نام کربنات کلسیم - ماده اصلی سیمان - تولید می کنند که ماده را سفت می کند. «ویل سروبار» مهندس سازه که ریاست این پروژه را برعهده داشت، گفت: افزودن باکتری زنده به مخلوط مرده ذرات ماسه و ژلاتین به این مخلوط حیات می دهد. همچنین کولونی های باکتری با سرعت تصاعدی رشد می کنند به طوری که هر آجر به طور مستقل می تواند پس از سه نسل به هشت آجر تبدیل شود.بخش ساختمان سازی و ساخت و ساز عامل انتشار حدود ۴۰ درصد دی اکسید کربن در جهان است، اما از آنجاییکه «سیانوباکتری» دی اکسید کربن را جذب می کند، این آجر زنده می تواند تا حدودی به کاهش بخشی از این آلودگی کمک کند. به علاوه از آنجاییکه این آجر می تواند به طور مستقل تکثیر شود، سازندگان ساختمان می توانند مواد را در محل ساخت و ساز تولید کنند و در نتیجه تولید گازهای گلخانه ای ناشی از فرآیندهای تولید و حمل و نقل را کاهش دهند.همچنین اگر محققان موفق شوند نسخه ای از این مخلوط را تولید کنند که بتواند دمای خشک را تحمل کند، این آجرها می توانند راهی برای ساخت سازه های آتی بر روی ماه یا مریخ ارائه دهد، چرا که در این صورت به مواد ساختمانی کمتری برای حمل با فضاپیما نیاز خواهد بود.