
مقاله علمی و پژوهشی" رسانه های دگراندیش ، رویکرد انتقادی و مشارکت اجتماعی " مقاله ای است در 14 صفحه که در مجلات معتبر علمی با رویکرد مدیریت رسانه منتشر شده است . در این مقاله علمی و پژوهشی به رسانه های دگراندیش ، رویکرد انتقادی و مشارکت اجتماعی ، هژمونیک ، ضدهژمونیک ، صنعت فرهنگ ، دیپلماسی رسانه ای ، رویکرد ذهنیت گرا ، رویکرد عینیت گرا ، رویکرد دیالکتیکی و مدل ارتباطی اشاره شده است. محتوای این مقاله می تواند مورد استفاده دانشجویان دوره دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد برای تهیه رساله دکترا و پایان نامه ارشد قرار گیرد.

مقاله علمی و پژوهشی" زبان اقتدار، مشروعیت دولتها و گفتمان انتقادی " مقاله ای است در 20 صفحه که در مجلات معتبر علمی با رویکرد مدیریت دولتی منتشر شده است . در این مقاله علمی و پژوهشی به زبان اقتدار،تحلیل قدرت ، تحلیل گفتمان، مشروعیت دولتها و گفتمان انتقادی اشاره شده است. محتوای این مقاله دانشگاهی می تواند مورد استفاده دانشجویان دوره دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد برای تهیه رساله دکترا و پایان نامه ارشد قرار گیرد.

مقاله علمی و پژوهشی " پرورش مهارتهای تفکر انتقادی در بسترمحیط های یادگیری چندرسانه ای مبتنی بررویکرد ساختن گرایی " مقاله ای است در 20 صفحه و با 43 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد پژوهشهای اخلاقی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث بسته آموزشی ، محیط های یادگیری چندرسانه ای، رویکرد ساختن گرایی، تفکر انتقادی پرداخته شده است چکیده مقاله امروزه استفاده صحیح و اثربخش محیط های یادگیری چند رسانه ای نیازمند طراحی ، تدوین و تلفیق منطقی مولفه های حوزه علوم تربیتی است. یکی از این مولفه های اصلی که در این نرم افزارها مورد کم توجهی قرار گرفته، مولفه تفکر انتقادی می باشد. هدف از انجام این پژوهش تولید و اعتبار بخشی بسته آموزشی درس تفکروپژوهش پایه ششم ابتدایی مبتنی بر رویکرد ساختن گرایی (مدل چند رسانه ای ون مورینبور) و تاثیر آن بر مهارت های تفکر انتقادی در دو حوزه تفسیری و استنباطی بود. این تحقیق در دو مرحله انجام پذیرفت ، در مرحله اول بسته آموزشی درس تفکر و پژوهش با تاکید بر مهارت های تفسیری و استنباطی بر اساس مدل چند رسانه ای ون مرینبور، طراحی و تهیه گردید. در مرحله دوم تاثیر کاربرد بسته آموزشی تهیه شده مبتنی بر مهارت های تفسیری و استنباطی به روش نیمه آزمایشی و براساس طرح پیش آزمون - پس آزمون مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که تدریس تفکر و پژوهش بر اساس بسته آموزشی تهیه شده بر مهارت تفسیری و استنباطی آزمایشی تاثیر معنی دار داشته است (05/0P<). با توجه به نتایج به دست آمده از پژوهش، کاربست بسته آموزشی درس تفکر و پژوهش با رویکرد ساختن گرایی، موجب افزایش مهارتهای تفکر انتقادی در دو حوزه مهارت تفسیریو مهارت استنباطی فراگیران میگردد دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " تبیین جایگاه تفکر انتقادی در وظیفه گراییِ معرفتیِ اخلاقِ باور " مقاله ای است در 29 صفحه و با 108 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد پژوهشهای اخلاقی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث اخلاقِ باور، وظیفه گراییِ معرفتی، قرینه گرایی، تفکر انتقادی پرداخته شده است چکیده مقاله عنوان مقاله : هدف از پژوهش حاضر تبیین جایگاه تفکر انتقادی در وظیفه گراییِ معرفتیِ اخلاقِ باور می باشد. برای این منظور از روش تحلیل مفهومی برای تحلیل وظیفه-گراییِ معرفتی، تفکر انتقادی و همچنین تبیین جایگاه تفکر انتقادی در وظیفه گراییِ معرفتی استفاده شده است. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که به منظور عقلانیت بخشی به باورها و رعایت اخلاقِ باور، باید دلایل و قرائن لازم و کافی برای باور فراهم آید(قرینه گرایی). نائل آمدن به این دلایل و قرائن، مستلزم تحقیق و تفحص درباره ی باور مورد نظر است(وظیفه گراییِ معرفتی). برای انجام تحقیق و بررسی اصولی، باید قواعدی را تبیین کرد که با کاربرد آن ها فرایند وظیفه گراییِ معرفتی به نحو احسن صورت پذیرد. تفکر انتقادی متشکل از مهارت هایی است که هر کدام می توانند به عنوان یک قاعده در فرایند تحقیق و بررسی در مورد باور به کار روند. این قواعد عبارتند از «قضاوت با معیار روشن و پرهیز از قضاوت عجولانه»، «پرسشگری»، «خود اصلاحی»، «تمییز دلیل قوی از دلیل ضعیف»، «عدم پیروی از اکثریت و حقیقت جویی»، «تحلیل کردن»، «استقصاء»، «بداهت و پرهیز از ابهام»، «اجتناب از جمود و تعصب»، «جامعیت نگری»، «انعطاف پذیری»، «پیگیری تردیدها»، «استماع نظرات مخالف»، «تفکیک باور از صاحب باور»، «بررسی پیش فرض ها» که با ورود به فرایند اخلاقِ باور، مسیر وظیفه گرایی معرفتی را قاعده مندانه به پیش خواهد برد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله تحلیل انتقادی ادله اختلاف در علم و عصمت ائمه شیعه مقاله ای است در ۱۸ صفحه که به آرا یحیی محمد در مشکله الحدیث می پردازد در این مقاله که به همراه ۴۱ عنوان فهرست منابع منتشر شده مباحثی از جمله علم ائمه ، عصمت ائمه ، امام شناسی و مشکله الحدیث یحیی محمد اشاره شده است

مقاله علمی و پژوهشی " تحلیل انتقادی پنج رهیافت به مسئله شر در حیوانات" مقاله ای است در 18 صفحه و با 26 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث شر، درد و رنج، حیوانات، ادراک و تحلیل انتقادی شده است چکیده مقاله رویکرد اصلی نوشتار حاضر، واکاوی و بررسی پنج دیدگاه طرحشده در دوره معاصر، درباره مسئله شر در عالم حیوانات است. همچنانکه میتوان بهنحو محصلی درباب شرور وارده بر انسانها سخن گفت و راهکارهایی ارائه نمود، در حیوانات نیز، این دشواره، جای پژوهش و سنجش دارد. آنگاه این مسئله، اهمیت خویش را نمایان میسازد، که دفاع از اختیار و ارادهمندی در حیوانات، بهسختی قابل اثبات و طراحی است. دامنه طرح مسئله شر، تحقّق داشتن ادراک و وجود تصادم و به آستانه ادراک رسیدن آن است. با این سخن، طرح آن در صرف محدوده انسانی، نوعی تحویلینگری بهشمار میآید. ویلیام رو، سازواره وجود خدا را با شر، گزاف خواندن شرور حیطه حیوانی، دگربار به چالش فرامیخواند. اندیشمندان مختلفی درپی پاسخ دادن به دشواره رو هستند. جستار حاضر با پذیرفتن طرح مسئله شر در عالم حیوانات، به گزارش و نقادی پاسخ به این دشواره، در قالب پنج رهیافت: رهیافت لوئیس مبنیبر نگرش تعیین عامل شر، رهیافت هریسون مبنیبر عدم آگاهی در حیوانات، رهیافت هیک مبنیبر تفکیک رنج و درد، رهیافت پیتر گیچ مبنیبر بیاعتنایی بر شرور وارده بر حیوانات، و رهیافت سوئینبرن مبنیبر معرفتزا بودن آن، میپردازد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی تطبیقی ـ انتقادی دیدگاه های علامه طباطبایی و آلوین پلنتینگا درباره اثبات وجود خدا" مقاله ای است در 18 صفحه و با 33 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث براهین، خداشناسی، فطرت، طباطبایی، پلنتینجا، ایمانگرایی پرداخته شده است چکیده مقاله در مقاله حاضر با روش تطبیقی ـ انتقادی به بررسی دیدگاه علامه طباطبایی و الوین پلنتینجا در خصوص مبانی فلسفی اثبات وجود خدا پرداختهایم. هدف در این پژوهش تبیین، تطبیق، و نقد و بررسی دیدگاه علامه طباطبایی و الوین پلنتینجا، میباشد. علامه طباطبایی معتقد است وجود خدا امری بدیهی است و ادله اثبات وجود خدا نیز صرفا بر بداهت وجود خدا استدلال میکنند. پلنتینجا معتقد است، یک سری گزاره های جزیی وجود دارد که بدون اعتقاد به وجود خدا نمیتوان آنها را پذیرفت. خدا وجود دارد که این گزاره های جزئی را برای یک دیندار یک گزاره واقعا پایه معرفی می کند. با اینکه پلنتینجا اعتقاد به وجود خدا را پایه میداند ولی پایه دانستن وجود خدا به معنای بداهت وجود خدا نیست. به همین جهت تفاوت جدی بین این دو دیدگاه وجود دارد. اثبات بداهت وجود خدا و تصدیق دیدگاه علامه به غایت دشوار است، چنانکه دیدگاه پلنتینجا حداکثر دیدگاهی گمانی و استقرایی خواهد بود دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " رویکردی انتقادی به نظریههای انتخاب عقلانی و بازار دینی و نسبت اسلام با آنها " مقاله ای است در 20 صفحه و با 22 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث انتخاب عقلانی، بازار دینی، نمانام دینی، هزینه ـ فایده، بستر سکولار و اسلام پرداخته شده است چکیده مقاله تحقیق حاضر، مطالعهای اسنادی است که به ارزیابی انتقادی دو نظریه «انتخاب عقلانی» و «بازار دینی» در جامعهشناسی دین و نسبت اسلام با این نظریات میپردازد. نظریه انتخاب عقلانی، متأثر از طیف وسیعی از مباحث فلسفی، اقتصادی، مطالعات رفتاری و جامعهشناختی است که رفتار کنشگران اجتماعی را مبتنی بر رویکرد عقلانی هزینه ـ فایده تبیین میکنند. از سوی دیگر، نظریه بازار دینی با تکیه بر اصل آزادی انتخاب، شرایط مطلوب برای توسعه و تداوم دین را شکلگیری بازار دینی میداند. محور مشترک هر دو نظریه عقلانیت است که براساس آن، انتخاب دین در بازار آزاد و متکثر دینی و در فرایندی از تحلیل هزینه ـ فایده انجام میگیرد؛ درنتیجه هرچه مؤسسات دینی توسعهیافتهتر باشند، شادابی دینی نیز بیشتر است. با وجود بسط گسترده این دو نظریه در جامعهشناسی دین، انتقاداتی چون ضعف در تبیین سطوح ساختاری و کلان، مسئله تعمیمسازی نظری و تجربی، کمتوجهی به عواطف و ارزشها و عقاید انسانی، بروننگری دینی، اینهمانگویی در فرضها و مهمتر از همه، تبیین نظری و تجربی در بستر سکولاریسم بر آنها مترتب است. از چشمانداز اسلامی نیز مهمترین انتقاد، شکلگیری این دو نظریه در بستر سکولار است دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " تحلیل انتقادی مؤلفه تعبد در نظریه عقلانیت و معنویت" مقاله ای است در 14 صفحه و با 27 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث عقلانیت، معنویت، اصالت زندگی، تعبد، صرافت طبع پرداخته شده است چکیده مقاله در نظریه عقلانیت و معنویت، نفی تعبد یکی از مؤلفههای اصلی است؛ هرچند که این مؤلفه، از توابع مؤلفه مرکزی این نظریه، یعنی عقلانیت با تفسیر پردازنده این نظریه است؛ در مجموع، این ویژگی، منتج غیر دینی بودن معنویت از منظر صاحب نظریه است. این نوشتار با استفاده از روش تحلیلی ـ پژوهشی و فارغ از التفات به انگیزهها و حواشی پررنگ صاحب نظریه، در ابتدا به معرفی مقصود نظریهپرداز از عقلانیت پرداخته و به تفصیل، به بررسی انتقادی اقسام سهگانه عقلانیت اقدام نموده است؛ آنگاه به تشریح و نقد دیدگاه نظریهپرداز در خصوص نفی تعبد اهتمام نموده است. به عقیده نویسنده مقاله، دیدگاه پژوهشگر محترم در نقد تعبد دینی، مبتنی بر برخی پیشفرضهای دیگر وی در خصوص عدم امکان مدلل نمودن عقائد دینی میباشد، که در این نوشتار، به نقد آنها توجه شده است؛ از سوی دیگر، فارغ از انتقادات مبنائی به برخی ابعاد دیدگاه وی، انتقادات درونساختاری مهمی را میتوان به دیدگاه وی طرح نمود. در نهایت، به نظر میرسد که تعبد مأخوذ در دین وحیانی، تعبد مدلل است و انتقادات این پژوهشگر محترم، وارد نمیباشد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بازخوانی انتقادی رویکرد استشراقی به مفهومشناسی «اهلبیت» (نقد مقاله «اهلبیت» در دائرهالمعارف قرآن لایدن)" مقاله ای است در 18 صفحه و با 60 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث رویکرد استشراقی، اهلبیت، پیامبر، موشه شارون، دایرهالمعارف قرآن لایدن پرداخته شده است چکیده مقاله در برخی از آیات قرآن و نیز در بیان پیامبر اسلام، از گروهی با عنوان «اهلبیت» یاد شده که از هرگونه پلیدی پاک هستند و فضیلتها و موقعیتهای ویژهای در اسلام دارند. همین امر، موجب توجه خاص خاورشناسان به این واژه قرآنی و نگارش آثار متعددی در این زمینه شده است. مقاله «اهلبیت» اثر موشه شارون در دایرهالمعارف قرآن لایدن، ازجمله این آثار است که پژوهش حاضر، به معرفی و نقد آن میپردازد. مقاله یادشده دارای قوتها و ضعفهای متعددی است. مفهومشناسی واژه «اهل» در قرآن، ذکر حدیث سفینه، اشاره به آیاتی که واژه «اهلبیت» در آنها به کار رفته و همچنین بیان اینکه حدیث کساء، یکی از مشهورترین روایاتی است که در منابع فریقین درباره تفسیر آیه 33 سوره احزاب نقل شده، از نکات مثبت این مقاله است. در مقابل، برخی از ضعفهای آن عبارتند از: مفهومشناسی ناقص از واژه «اهلبیت»، انطباق آن مفهوم بر قبیله قریش، تحلیل نادرست از برخی روایات و تفسیری مبهم از پیام سیاسی حدیث کساء. در نوشتار تحلیلی حاضر، به اشکالات یادشده پاسخ داده میشود. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " تحلیل انتقادی مقایسه عصمت امام و خطاناپذیری پاپ" مقاله ای است در 20 صفحه و با 43 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به عصمت، خطاناپذیری، امام، پاپ، شیعه و کاتولیک پرداخته شده است چکیده مقاله اعتقاد به جانشین معصوم در مذهب شیعه و خطاناپذیری پاپ در مذهب کاتولیک از اصول بنیادین اعتقادی هر دو مذهب است؛ بهگونهای که منکران آن خارج از مذهب قلمداد میگردند. برخلاف این اشتراک، این موضوع در دو مذهب ازنظر ماهیت موضوع، جایگاه، وظایف، شرایط امام، نقش امام/ پاپ، ادله اثباتی آن در کتابالله، سنت و عقل، اعتبار ادله و همچنین طریقه نصب آنها با یکدیگر متفاوت است. مقاله حاضر درصدد آن است که با تبیین ساختار موضوع و موارد الحاقی به آن، به بررسی و نقد و سپس مقایسه آن دو بپردازد تا زمینه گفتگوی بیشتری برای مباحث و تحقیقات بعدی فراهم آید.دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی انتقادی نظریه دستمزد کارایی: ارائه شواهد تجربی" مقاله ای است در 28 صفحه و با 29 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث دستمزد کارایی، بهره وری، اختلاف دستمزد، شواهد تجربی، کینزینهای جدید پرداخته شده است چکیده مقاله ارتباط بهرهوری با سطح دستمزد غیرقابل انکار است. برخلاف نظریه های دستمزد سنتی، نظریه دستمزد کارایی دستمزدهای بالا را عاملی برای افزایش بهره وری بیان میکند. این نظریه علاوه بر ارائه توجیه منطقی و اقتصادی برای انعطافناپذیری دستمزدها در جهت پایین که مورد توجه مکتب کینزین های جدید در اقتصاد کلان است، دستمزدی بالاتر از دستمزد بازار توسط بعضی از شرکتها را منطقی می-داند زیرا کارگرانی که دستمزدهای بالاتری دریافت میکنند، کارایی بیشتری نیز دارند. براساس نظریه دستمزد کارایی، با افزایش دستمزد بالاتر از میانگین سطح دستمزدها، بهترین نیروی کار از نظر بهره وری استخدام می شود. در مقاله حاضر نظریه دستمزد کارایی و الگوهای مختلف آن با توجه به شواهد تجربی در کشورهای جهان بررسی می شود. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی انتقادی رویکردهای فیزیکالیستی به نفس با تکیه بر شواهد عقلی و نقلی" مقاله ای است در 20 صفحه و با 69 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث نفس، روح، ذهن، بدن، فیزیکالیسم، دوگانگی نفس و بدن و تجرد نفس پرداخته شده است چکیده مقاله مسئله نفس و بدن اگرچه از دیرباز، اندیشه بشر را به خود مشغول کرده، ولیکن در اعصار جدید، نگاهی نو و مجدد به آن صورت گرفته و نظرات متفاوتی نیز عرضه گشته است. فیزیکالیستها از اساس منکر دوگانگی نفس و بدن گشتهاند و حالات نفسانی را به حالات جسمانی فروکاستهاند. در مقابل، اندیشمندان مسلمان، ثنویت نفس و بدن را پذیرفتهاند؛ ولی با توجه به اینکه صرفِ پذیرش غیریت نفس و بدن، غیر بدنی بودن نفس را نتیجه نمیدهد، گروهی به تجرد و برخی به عدم تجرد نفس رأی دادهاند. این اقوال، نشان از صعوبت بحث دارد و لذا نتایج عقل برهانی و آموزههای دین وحیانی میتوانند ملاکی محکم و میزانی کارآمد در تمییز اندیشههای صحیح از غیرصحیح بوده و درک درستی از حقیقت را به ارمغان بیاورند. این مقاله با امعان نظر در ادله، تمایز نفس و بدن و نیز تجرد نفس را نتیجه خواهد گرفت. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی انتقادی دیدگاه رؤیاانگارانه در تفسیر قرآن و وحی" مقاله ای است در 18 صفحه و با 39 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث رؤیا، رؤیای رسولانه، تجربه دینی، کلام محمد، سروش پرداخته شده است چکیده مقاله متفکران و الهیدانان در ادیان ابراهیمی درباره وحی نظرات یکسانی نداشته و گاهی تعارض جدی میان دیدگاههای آنان وجود دارد. برخی از وحی گزارهای و عدهای از وحی غیرگزارهای یاد میکنند. در بین متفکران اسلامی تا قبل از دوران معاصر و ظهور پارهای از روشنفکران، اصل پدیده وحی و نقش قابلی پیامبر در دریافت وحی مورد وفاق بود. در چند دهه اخیر به تبع آشنایی برخی از روشنفکران با اندیشههای متفکران غربی مسئله وحی با رویکردی متفاوت از اندیشه متفکران اسلامی مطرح گردید. یکی از این دیدگاهها که در چند سال اخیر در مجامع علمی سبب نقد و بررسی فراوان شده، دیدگاهی با عنوان رؤیاانگارانه بودن وحی است. صاحب این دیدگاه که خود دارای تطور فکری در مسئله وحی است، در دیدگاه اخیر خود قرآن را رؤیای پیامبر’ میداند و برای اثبات آن به شواهدی استدلال میکند. وی شواهد و استدلالهایی برای دیدگاه خود مطرح و از آنها دفاع مینماید. در این تحقیق با رویکرد توصیفی از نگره ایشان در مسئله یادشده اشاره، و به بیان مغالطات آشکار در استدلالهای او خواهیم پرداخت. استفاده از مغالطه تعمیم، تمثیل، مقایسه، ابهام، حذف سیاق و ... در ادله و شواهد وی وجود دارد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی انتقادی دیدگاه هاسپرز مبنی بر بدیلانگاری تئوری فرگشتی داروین نسبت به برهان نظم" مقاله ای است در 12 صفحه و با 22 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث جان هاسپرز، برهان نظم و فرضیه آفرینش پرداخته شده است چکیده مقاله جان هاسپرز، فیلسوف معاصر آمریکایی، از ناقدان بارز براهین اثبات وجود خدا، بهویژه برهان نظم است. وی بر آن است که نظریه فرگشتی داروین رقیب و بدیلی نیرومند برای خداباوری به حساب میآید و با وجود آن دیگر نیازی به فرضیه آفرینش و سامانگری الهی نیست. تحقیق پیش رو بر آن است تا دیدگاه او در این زمینه را به روش عقلی ـ تحلیلی بررسی کرده و در بوته سنجش گذارد. نتیجه تحقیق این است که نظریه فرگشتی با اشکالاتی، بهویژه از منظر فلسفه علم روبهرو است. افزون بر آن نظریه مزبور بر فرض صحت، کاملا با برهانهای خداشناختی از جمله برهان نظم و غایتمندی تلائم و سازگاری داشته، تبیینی طبیعی و فروپایه از زیستمندان است و در طول تبیین فراپایه و توحیدی قرار دارد، نه در عرض آن. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی انتقادی دیدگاه سوئینبرن در باب صفات خدا " مقاله ای است در 16 صفحه و با 25 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث سوئینبرن، صفات خدا، تشخص، علم، قدرت و سرمدیت پرداخته شده است چکیده مقاله سوئینبرن، فیلسوف دین معاصر، در آثار خود تلاش کرده است تا تقریر جدیدی از براهین اثبات وجود خدا ارائه دهد. وی قبل از پرداختن به این براهین، ابتدا به تبیین صفات خداوند پرداخته است؛ سرمدیت، قدرت، علم، خیریت، تشخص و اختیار از جمله صفاتی است که او به تحلیل آنها پرداخته و گاه تبیینهای منحصر به فردی از آنها ارائه نموده است. تقسیم صفات به دو گروه اصلی و استنتاجی، تصریح به عدم تعلق قدرت مطلق خداوند به محالات ذاتی، و تأکید بر علت محدثه و مبقیه بودن خداوند نسبت به عالم و اختیار خداوند، از مهمترین نکاتی است که وی در باب صفات خدا بیان کرده است. بیشتر دیدگاههای وی با نگره فلاسفه اسلامی در این خصوص منطبق است؛ اما عدم بحث مبسوط از صفات استنتاجی، عدم توانایی وی بر حل شبهه علم ازلی خداوند به افعال اختیاری انسان و عدم پذیرش معنای دقیق از سرمدیت، مهمترین اشکالات وی در باب تبیین صفات خداوند است. در این پژوهش با بازخوانی تبیینهای سوئینبرن از این صفات، به ارزیابی و نقد آنها خواهیم پرداخت. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی انتقادی مطالعه تفاوتهای جنسیّتی جوانان در زمینه روابط صمیمانه " مقاله ای است در 27 صفحه و با 33 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد مطالعات زنان و خانواده منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث روابط پیش از ازدواج؛ تفاوتهای جنسیّتی؛ جامعهپذیری جنسیّتی؛ دوسوگرایی جامعهشناختی؛ نظریه پردازی پرداخته شده است چکیده مقاله مقاله حاضر درصدد بررسی مقایسهای روابط صمیمانه پیش از ازدواج زنان و مردان 15-29 سال شهر تهران و سپس چالش نظری آن بود. بر اساس نظریه جامعهپذیری جنسیّتی، گزارشهای تحقیقاتی و با استفاده از روش پیمایش، تعداد 254 پرسشنامه با نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای در 3 منطقه این شهر آزمون شدند. یافتهها نشاندهنده تشابه زنان و مردان مورد مطالعه در برخی متغیرها از جمله نحوه آشنایی، میزان صمیمیت با جنس مخالف، دلایل قطع روابط دوستانه و پیامدهای جدایی بود. تشابهات دریافت شده در روابط دو جنس، تا حدی مغایر با انتظاری بود که از جامعهپذیری الگوهای سنّتی میتوان داشت و لذا نظریه جامعهپذیری جنسیّتی برای تبیین تفاوتهای جنسیّتی روابط پیش از ازدواج در جامعه مذکور بسنده نبود و بهرهبرداری از نظریه دوسوگرایی جامعهشناختی مرتن پیشنهاد شد. همچنین بهدلیل ضد ارزش قلمداد شدن روابط جنسی پیش از ازدواج در هنجارهای مذهبی و سنّتی ما، که در فرهنگ غرب بعضاً آزادی جنسی قلمداد میشود، میتوان به خلاء نظریهپردازی پیبرد و ضرورت مطالعات عمیقتر کیفی با رویکرد نظریه بازکاوی و نیز بهرهبرداری از مبادی فلسفه اسلامی برای ساخت نظریه و نظریهپردازی تأکید میشود. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

کتاب مبنا و معنای برنامه درسی پنهان: نگاهی نو به انواع برنامههای درسی نوشتهی رحمت اله مرزوقی، فهیمه کشاورزی و نصراله نوروزی، ابتدا به بیان و تعریف دقیقی از مفهوم برنامه درسی پنهان بر اساس بنیادهای فلسفی و نظری میپردازد و سپس دستهبندی جامعی از رویکردها و مواضع مرتبط با آن را مطرح میکند. مفهوم برنامه درسی پنهان از جمله مقولات بسیار مهم، پیچیده و پربعدی است که به نحو گستردهای مورد توجه و اقبال صاحب نظران و محققان رشته مطالعات برنامه درسی قرار گرفته و پیرامون آن دیدگاهها و مواضع گوناگونی مطرح شده است. تنوع دیدگاههای مطرح شده درباره این موضوع به حدی است که حتی برخی از صاحبنظران را وادار به طبقهبندی این دیدگاهها میکند. نکته بسیار مهم و اساسی دیگر پیرامون این موضوع، وجود شباهت معنایی برنامه درسی پنهان با سایر انواع برنامههای درسی به ویژه برنامه درسی ضمنی است که ضرورت نگارش چنین اثری را مضاعف میکند. به علاوه، بررسی انواع گسترده برنامههای درسی و طبقهبندی بدیع آنها از نوآوریهای علمی این کتاب است که رهیافت و رویکردهای جدیدی را برای آموزش و پژوهش به صاحبنظران، محققان، مدرسان، علاقهمندان و دانشجویان رشتههای مطالعات برنامه درسی، علوم تربیتی و انسانی عرضه مینماید. در بخشی از کتاب مبنا و معنای برنامه درسی پنهان: نگاهی نو به انواع برنامههای درسی میخوانیم: بدیهی است که پارادیمهای چهارگانه پوزیتویستی، تفسیری، انتقادی و پستمدرنی به عنوان "پارادایمها" و یا «قرارگاههای تولید علم»، هرچند نه به شکل «متوازن» و یا هماهنگ، نقش عمدهای در روند شکلگیری و توسعه «علم برنامه درسی» داشتهاند. مضافاً، اگرچه پارادایمهای مذکور در مواضع هستی شناسانه، انسان شناسانه، معرفتشناسانه و روششناسانه دارای تفاوتهای مهمی هستند، اما به نظر میرسد که هر کدام از پارادایمهای مذکور رویکردها و تأکیدات خاص و یا اختصاصی درباره برخی از مقولات و مفاهیم علمی از جمله موضوع «برنامه درسی پنهان» نیز داشتهاند. امری که بدواً به وسیله «پارادایم انتقادی» مورد اقبال، تأکید و تحقیق قرار گرفته است. پارادایم انتقادی در پاسخ به این پرسش هستی شناسانه که «واقعیت» چیست؟ یا چه چیزی وجود دارد؟ بر این باور است که «واقعیت» امری مادی و خصیصهای تاریخی، دو سطحی و خارج از انسان قرار دارد که سطح «زیرین» آن مهم است، و باید با تکیه بر سنتهای تاریخی، آن را کشف نمود (ایمان، 1388، ص 69-60). براساس این دیدگاه، واقعیتها اگرچه به سادگی قابل رؤیت میباشند، اما پدیدههای اجتماعی و ظاهری در واقع معلول زیر ساختهای «پنهان» و «غیر قابل مشاهده» هستند که تنها با تعمق در آثار و پیامدهای آنها و با بهرهگیری از یک «نظریه انتقادی» قابل شناسایی هستند، به عبارت دیگر، در این رابطه اصالت با زیرساختهاست و نه روساختها، ظواهر و کلیات آن. چرا که «زیرساختها»، علت اصلی تحولات و آکنده از تضادها و تعارضات درونی غیر قابل مشاهده هستند (علیپور و حسنی، 1390، ص 122). به علاوه، مشارکت انسان در ایجاد پدیدههای اجتماعی مبتنی بر سنتهای تاریخی است که زیرساخت واقعی و پنهان اجتماع را شکل میدهند (نیومن 130، 1997، ص 75). بنابراین «واقعیت» خصیصهای «تاریخی» دارد که به صورت پیوسته و به وسیله عوامل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شکل داده میشود. به همین دلیل، واقعیت پیچیده در زمان است و امکان دارد که از ظواهر فریبندهای برخوردار باشد، درحالیکه ساخت واقعی آن غیر قابل مشاهده و "لایه زیرین" آن تعیین کننده " سطح ظاهر" میباشد. در واقع میتوان گفت که تضاد، تنش و تناقص در بردارنده ماهیت واقعیت مورد نظر پارادایم انتقادی است و همین امر نیروی محرکه تحولات اجتماع است. فهرست مطالبپیشگفتارفصل 1: گونهشناسی انواع برنامههای درسیفصل 2: معنا و حدود فلسفه برنامه درسی پنهانفلسفه برنامه درسی پنهانمفهوم و مطالعات برنامه درسی پنهان در ایرانفصل 3: رویکردها و روند تحقیقات در حوزه برنامه درسی پنهانرویکرد ماهیت - نگررویکرد کارکرد - نگررویکرد ابعاد - نگررویکرد عامل - نگررویکرد پیامد - نگررویکرد سطوح - نگرفصل 4: تعریف و انواع برنامه درسی پنهاننظریههای برنامه درسی پنهانانواع برنامه درسی پنهانفصل 5: انواع برنامههای درسی مدارسفصل 6: تعریف و انواع برنامه درسی نالفصل 7: برنامه درسی پنهان در آموزش عالیابعاد برنامه درسی پنهان در آموزش عالیعوامل موثر بر شکلگیری برنامه درسی پنهانعوامل موثر بر شکلگیری برنامه درسی پنهان در آموزش عالی ایرانفصل 8: ارزیابی روند تحقیقات برنامه درسی پنهان در ایرانکتبمقالاتپایان نامههامنابعالف- منابع فارسیب- منابع انگلیسی

مقاله علمی و پژوهشی " بازخوانی انتقادی ادلۀ موافقان و مخالفان قاعدۀ لطف در مباحث کلامی " مقاله ای است در 14 صفحه و با 26 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث لطف، قاعده لطف، اصلح، لطف محصّل، لطف مقرّب، وجوب نصب امام، وجوب تکلیف پرداخته شده است چکیده مقاله یکی از قواعد مهم در کلام عدلیه، قاعدۀ لطف است که براساس آن در مسائل متعددی، حکم به وجوب لطف بر خداوند میشود. با تعریف لطف، شرایط و اقسام آن بهمنزله مدخل بحث و بازخوانی ادله موافقان، یعنی غالب متکلمان امامیه و معتزله، ناتمام بودن آنها روشن میشود. همچنین با ارزیابی ادله مخالفان، مانند بشر بن معتمر و شارح مقاصد، ضمن مناقشه در برخی، شماری دیگر تأیید خواهد شد. عقل حکم میکند که خداوند حکیم است و مقتضای حکمت بر او لازم است؛ اما از جهت کبروی، لطف واجب نیست؛ چراکه فروض بینهایتی دارد که در خارج محقق نشده است؛ بلکه میتواند محقق شود. از حیث صغروی نیز میتوان مجموع مصالح و مفاسد یک امر خاص را تشخیص داد تا سپس حکم شود که بر خداوند لازم است یا نیست. در همه مسائلی که علمای شیعه به این قاعده استناد کردهاند (وجوب تکلیف شرعی، بعثت انبیا، عصمت پیامبران، لزوم وعد و وعید، وجوب نصب امام) ادله جایگزین وجود دارد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " دیدگاه إخوان الصفاء درباره نسبت عقل و دین و ارزیابی دیدگاه انتقادی سجستانی نسبت به آن " مقاله ای است در 16 صفحه و با 15 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث اخوان الصفاء، سجستانی، دین، عقل، فلسفه، ظاهر، باطن پرداخته شده است چکیده مقاله إخوان الصفاء گروهی از متفکران مسلمان هستند که با تاکید بر عقل و دستاوردهای آن، معتقدند که انسان برای تحصیل سعادت ابدی و تکمیل معرفت دینی، راهی جز یادگیری علم و فلسفه ندارد. به نظر آنها دین دارای دو ساحت ظاهر و باطن و دو دلالت رمزی و عرفی است که برای درک ساحت باطنی و رمزی آن، راهی جز تعلّم فلسفه نیست. اما سجستانی از متفکران منتقد اخوان الصفاء است و با تاکید بر نقصان عقل و در نظر گرفتن نقش محدودتر برای عقل در تحصیل سعادت و معرفت دینی، معتقد است که فلسفه صرفا در چارچوب دین و برای دفاع از آموزههای دینی و تأمل در قدرت الهی، ممکنالوصول است. در این نوشتار، دیدگاه إخوان الصفاء و سجستانی را درباره نسبت عقل و دین مورد تحلیل و بررسی تطبیقی می دهیم و نهایتاً مشخص خواهد شد که سجستانی فهم ناقص و نادرستی از آرای اخوان الصفاء دارد: اگرچه اخوان الصفاء تأکید ویژهای بر عقل و فلسفه دارد اما هیچگاه عقل را برتر از وحی، و فلسفه را برتر از دین قرار نمیدهد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .