
مقاله علمی و پژوهشی " نابرابری و رشد اقتصادی در استانهای کشور" مقاله ای است در 18 صفحه و با 33 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث نابرابری، رشد اقتصادی، عوامل اقتصادی، عوامل جغرافیایی، فاوا پرداخته شده است چکیده مقاله هدف این مقاله، تجزیه و تحلیل آثار نابرابری درون استانی بر رشد اقتصادی استانهای کشور با استفاده از عوامل اقتصادی، جغرافیایی و تکنولوژیکی در چارچوب مدل رشد اقتصادی پایدار و با استفاده از دادههای تلفیقی طی دوره زمانی سالهای (1386-1379) است. نتایج نشان میدهد سرمایه فیزیکی و انسانی، شبکههای ارتباطاتی، بازبودن اقتصاد، ساختار صنعتی، نرخ رشد جمعیت و دسترسی به آبراهها، واقعشدن در مرزهای جغرافیایی و دوری از مرکز کشور تأثیرگذارترین متغیرها بر رشد اقتصادی استانها هستند. همچنین، وجود همگرایی بین استانها تأیید میشود. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی رابطهی بین بیثباتی اقتصاد کلان و رشد اقتصادی در ایران" مقاله ای است در 22 صفحه و با 26 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث رشد اقتصادی، بیثباتی اقتصاد کلان، تورم، درآمدهای نفتی، نرخ ارز، ایران پرداخته شده است چکیده مقاله میزان تولید ناخالص داخلی و نرخ رشد آن، یکی از مهمترین شاخصهای عملکردی اقتصاد کلان هستند و دستیابی به نرخ رشد اقتصادی بالا یکی از اهداف مهم هر نظام اقتصادی به شمار میرود. با توجه به اهمیت رشد اقتصادی، بررسی عواملی که بر رشد اقتصادی اثـر می گذارند از اهمیت خاصی برخوردار بوده، به نحوی که یکی از مهمترین مباحث مطرح در حوزه اقتصاد کلان میباشد. مرور ادبیات مربوط به رشد اقتصادی حاکی از آن است که یکی از مهمترین عوامل موثر بر رشد اقتصادی، ثبات اقتصاد کلان میباشد، به نحوی که امروزه اقتصاددانان پذیرفتهاند که ثبات اقتصادی یک شرط لازم، برای رشد اقتصادی بالاست و بیثباتی اقتصادی یکی از عوامل مهمی است که افقهای رشد اقتصادی را محدود میسازد. در این تحقیق به بررسی نقش بیثباتی اقتصاد کلان بر رشد اقتصادی ایران میپردازیم. ارزیابی نتایج بدست آمده از برآورد مدل به روش VAR نشان میدهد که یک رابطه بلند مدت بین شاخص بیثباتی اقتصاد کلان و رشد اقتصادی در ایران وجود دارد به نحوی که بیثباتی اقتصاد کلان در ایران به عنوان یک مانع جدی برای رشد واقعی و استمرار آن عمل میکند، از این رو پایدارسازی اقتصاد کلان یک گام موثر در راستای دسترسی به نرخ رشد اقتصادی بالا و مستمر در اقتصاد ایران میباشد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " واکنش تابآوری اقتصادی در برابر تکانههای نفتی و بیثباتی رشد اقتصادی درکشورهای عضو اوپک" مقاله ای است در 25 صفحه و با 59 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث تابآوری اقتصادی، رابطه مبادله نفت، نوسانات رشد اقتصادی، اوپک پرداخته شده است چکیده مقاله هدف اساسی در این مقاله برآورد رابطه بین بیثباتی تولید ناخالص داخلی سرانه با نوسانات رابطه مبادله نفت (تکانههای نفتی) و تابآوری اقتصادی است. در این راستا، نقش تعدیلکننده تابآوری اقتصادی در کاهش ارتباط مثبت میان تکانههای نفتی و بیثباتی رشد اقتصادی نیز مورد ارزیابی قرار گرفته است. با استفاده ازدادههای آماری کشورهای عضو اوپک طی سالهای 2013-1995، وجود ارتباط مثبت میان نوسانات رابطه مبادله نفت (تکانههای نفتی) و بیثباتی رشد اقتصادی تأیید میشود و خالص تابآوری اقتصادی بر بیثباتی رشد اقتصادی تأثیر منفی دارد. بر حسب شواهد موجود، خالص تابآوری اقتصادی تأثیر نوسانات رابطه مبادله نفت (تکانههای نفتی) را میرا میسازد. یک اقتصاد تابآور میتواند بخشی از اثر منفی تکانههای نفتی بر نوسانات رشد را تعدیل کند. بنابراین دولتها میتوانند در راستای افزایش تابآوری، با عملکرد بهتر در سیاستهای پولی و مالی، اوضاع اقتصادی را بهبود بخشند. افزایش کارایی در سیاستهای اقتصادی، عدم قطعیت را در میان خانوارها و بنگاهها کاهش و اعتبار دولت را افزایش خواهد داد و موجب اثرات مثبت منابع نفتی بر رشد پایدار خواهد شد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی اثرات شوکهای پولی بر تولید: رویکرد Markov-switching DSGE" مقاله ای است در 35 صفحه و با 38 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث تعادل عمومی پویای تصادفی، مارکوف سوئیچینگ، شوک پولی پرداخته شده است چکیده مقاله با توجه به اهمیت اجرای سیاست پولی در هر اقتصادی، نحوه تأثیرگذاری آن بر متغیرهای مهم اقتصادی از جمله تولید بسیار حائز اهمیت است. مقاله حاضر تلاش کرده است اثرات شوکهای مثبت و منفی پولی را بر تولید در ایران با استفاده از مدل MS-DSGE طی دوره زمانی 1393-1358 مورد آزمون و تحلیل قرار دهد. نتایج این مطالعه نشان میدهد که سیاستهای مثبت و منفی پولی در دوره رکود و همچنین در دوره رونق اقتصادی دارای اثرات نامتقارن بر رشد تولیدات داخلی بوده و میزان اثرگذاری شوکهای پولی مثبت و منفی بر تولید، در دوران رکود نسبت به دوران رونق بیشتر است. با توجه به نتایج حاصل از مطالعه پیشنهاد میگردد به منظور تحقق اهداف اقتصادی، در صورت اعمال شوکهای پولی ترجیحاً سیاست مورد نظر خود را در دورههای رکود اقتصادی اعمال کنند. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند . تعادل عمومی+ پویای تصادفی+مارکوف سوئیچینگ+شوک پولی + مقالات اقتصادی+پژوهشهای اقتصادی+سیاستهای اقتصادی

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی اثر بی ثباتی سیاسی بر رشد اقتصادی در ایران: ( رهیافت غیرخطی APARCH)" مقاله ای است در 20 صفحه و با 27 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث بی ثباتی سیاسی- رشد اقتصادی-دموکراسی-روش APARCH، اقتصاد ایران پرداخته شده است چکیده مقاله مطابق ادبیات اقتصاد سیاسی، ساختار اقتصادی و سیاسی یک کشور رابطه تنگاتنگ و در عین حال پیچیده ایی با یکدیگر دارد. بطوریکه ساختار سیاسی کشور به عنوان سیستم هدایتگر مدیریت اقتصادی کشور که منعکس کننده تفکرات اقتصادی آن سیستم سیاسی است شناخته می شود. از این حیث هرگونه اختلال در نهاد مدیریتی یک کشور (دولت) با عنوان بی ثباتی سیاسی، بویژه در کشورهای درحال توسعه، می تواند منجربه بی ثباتی اقتصادی شده و حرکت طبیعی اقتصاد را دچار اخلال نماید که در نتیجه رشد اقتصادی کشور را به عنوان مهمترین شاخص عملکرد اقتصادی کندتر می نماید. در این راستا، در مطالعه حاضر سعی شده است با استفاده از داده های سری های زمانی سالانه سیاسی و اجتماعی، اثر بی ثباتی سیاسی بر رشد اقتصادی ایران طی دوره 1388-1339 مورد بررسی و تحلیل تجربی قرار گیرد. برای این منظور، با استفاده از تکینک APARCH اثر متغیر بی ثباتی سیاسی بر رشد اقتصادی بر اساس دو شاخص بی ثباتی سیاسی رسمی و بی ثباتی غیررسمی مورد آزمون قرار گرفته است. یافته های تجربی این مطالعه نشان می دهد متغیرهای مربوط به هر دو شاخص بی ثباتی سیاسی مذکور تاثیر منفی بر رشد اقتصادی دارند. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی رابطه بین مصرف برق، قیمت برق و رشد اقتصادی در ایران" مقاله ای است در 26 صفحه و با 37 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث قیمت برق، مصرف برق، رشد اقتصادی، رهیافت آزمون کرانهها پرداخته شده است چکیده مقاله در این مقاله ، رابطه کوتاهمدت و بلندمدت بین مصرف برق و رشد اقتصادی را در چارچوب مدل طرف عرضه و همچنین نحوه تأثیرپذیری مصرف برق و رشد اقتصادی از قیمت آن را در چارچوب مدل طرف تقاضا طی دوره (1386-1351) مورد مطالعه قرار داده است. به منظور بررسی این روابط از تکنیک اقتصادسنجی رهیافت آزمون کرانهها استفاده شده است. نتایج حاصل از مدل طرف عرضه، وجود رابطه بلندمدت یکطرفه از رشد اقتصادی به مصرف برق را با ضریب منفی نشان میدهند. نتایج کوتاهمدت نیز بر وجود رابطه دوطرفه و مثبت بین مصرف برق و رشد اقتصادی دلالت میکند. نتایج حاصل از مدل طرف تقاضا نیز بر عدم وجود رابطه بلندمدت میان قیمت برق با مصرف آن و رشد اقتصادی دلالت میکند. بنابراین،افزایش مصرف برق لزوماً عامل محرک رشد اقتصادی در کشور نمیباشد و سیاست آزادسازی قیمت آن در بلندمدت موجب کاهش رشد اقتصادی نخواهد شد. البته با توجه به تأثیر مثبت مصرف برق بر رشد اقتصادی در کوتاهمدت لازم است سیاست آزادسازی قیمت برق بصورت تدریجی و با احتیاط اجرا شود. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " تأثیر هدفگذاری تورم بر نرخ رشد اقتصادی درکشورهای غیرصنعتی" مقاله ای است در 28 صفحه و با 33 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث هدفگذاری تورم، نرخ رشد اقتصادی، مدلهای تابلویی پویا، تخمینزننده LSDVC پرداخته شده است چکیده مقاله مروری بر ادبیات هدفگذاری تورم دلالت بر این دارد که این امر میتواند منجر به کاهش سطح تورم شود، به گونهای که میتوان انتظار داشت کشورهای هدفگذار تورم بهواسطه اجرای این سیاست نرخ تورم کمتری را در مقایسه با دیگر کشورها داشته باشند، بنابراین چنانچه به همراه کاهش نرخ تورم کشورهای هدفگذار نرخ رشد اقتصادی کمتری را تجربه نمایند در این صورت سیاست هدفگذاری تورم ممکن است چندان موفق تلقی نشود. از این رو، بررسی آثار هدفگذاری تورم بر رشد اقتصادی در کشورهای هدفگذار تورم بسیار حائز اهمیت میباشد. در این راستا، در مطالعه حاضر سعی شده است در چارچوب یک مدل تطبیقی پویای تابلویی تأثیر هدفگذاری تورم بر نرخ رشد اقتصادی در کشورهای غیرصنعتی طی دوره (2010-1985) مورد آزمون تجربی قرار گیرد. برای این منظور، مدل تحقیق با استفاده از تخمینزننده LSDVC برآورد شده و نتایج حاصل از آن دلالت بر این دارد که هدفگذاری تورم تأثیر معناداری بر رشد اقتصادی کشورهای غیرصنعتی نداشته است. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی رابطه اجتناب از مالیات و رشد اقتصادی در ایران با رویکرد سرمایههای انسانی" مقاله ای است در 25 صفحه و با 23 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث رشد اقتصادی، اجتناب از مالیات، کالیبراسیون، سرمایههای انسانی.پرداخته شده است چکیده مقاله عامل اجتناب از مالیات یکی از مؤلفههای مهم و در عین حال مبهم بر رشد اقتصادی است. افزایش اجتناب از مالیات میتواند رشد اقتصادی را با توجه به شرایط اقتصادی کشورهای مختلف تحت تأثیر مثبت و یا منفی قرار دهد. بالا رفتن میزان اجتناب از مالیات از یکسو میتواند با کاهش میزان درآمدهای دولت و کاهش سرمایهگذاریهای دولتی، رشد اقتصادی را کاهش و از سویی، با افزایش درآمد قابلتصرف و سرمایه شخصی، رشد اقتصادی را افزایش دهد. در کنار این امر، وجود سرمایههای انسانی میتواند تأثیر اجتناب از مالیات و اثرات آن بر رشد اقتصادی را از نظر تئوری پیچیدهتر کند. افزایش سرمایههای انسانی از یکسو میتواند با افزایش سرمایههای اجتماعی منجربه کاهش میزان اجتناب از مالیات شود و از سوی دیگر میتواند منجربه این امر شود که افراد جامعه روشهایی جدیدی را جهت اجتناب از مالیات پیدا و میزان این امر افزایش یابد. بههمین دلیل، در پژوهش حاضر اثرات اجتناب از مالیات بر رشد اقتصادی با در نظرگرفتن نقش سرمایههای انسانی و با معرفی الگوی ریاضی، حل و کالیبره کردن آن مورد بررسی قرارگرفته است. نتایج بهدستآمده بیانگر این موضوع است که وجود اجتناب از مالیات در کنار سرمایه انسانی بر رشد اقتصادی در ایران اثر معکوس داشته که با رشد اجتناب از مالیات، رشد اقتصادی نیز کاهش مییابد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " تأثیر فرایند حل و فصل دعاوی قضایی بررشد اقتصادی کشورهای گروه D8" مقاله ای است در 28 صفحه و با 31 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث محیط کسب و کار، رشد اقتصادی، سهولت اجرای قراردادها، نظام قضایی، دادههای ترکیبی پرداخته شده است چکیده مقاله امروزه بهبود محیط کسب و کار بهعنوان روشی مؤثر جهت دستیابی به رشد اقتصادی و اشتغالزایی مطرح است. یکی از مؤلفههای مهم محیط کسب و کار نظام قضایی است و در این راستا، ضرورت مطالعه نقش نظام قضایی بر رشد اقتصادی بهعنوان یکی از شاخصهای مهم محیط کسب و کار نیز برجسته میگردد. در این مطالعه تلاش میشود رابطه نظام قضایی و رشد اقتصادی برای کشورهای D8 طی سالهای (2009-2004) به روش دادههای ترکیبی بررسی و مورد ارزیابی قراردهد. نتایج حاصل از مطالعه حاکی از آن است که افزایش زمان، مراحل اداری و هزینه موجود در دادگاهها باعث کاهش در رشد اقتصادی کشورهای مورد بررسی میشود، به طوریکه به ازای یک درصد افزایش ناکارامدی در دستگاه قضایی رشد اقتصادی به اندازه 95/1 درصد کاهش مییابد، همچنین با اضافه نمودن شاخص کیفیت نهادی به مدل اثر منفی عامل زمان بر رشد اقتصادی تأیید میگردد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " رابطه شدت انرژی و کارایی اقتصادی در کشورهای منتخب با استفاده از الگوی گشتاور تعمیمیافته: کاربردی از تحلیل پنجرهای پوششی دادهها" مقاله ای است در 20 صفحه و با 30 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث شدت انرژی، کارایی اقتصادی، تحلیل پنجرهای دادهها، روش گشتاورهای تعمیمیافته، ایران پرداخته شده است چکیده مقاله تحقیق حاضر رابطه میان شدت انرژی و کارایی اقتصادی و مشخصاً وجود رابطه U برعکس میان این دو را برای مجموعه کشورهای منتخب (17 کشور توسعهیافته و 14 کشور در حال توسعه شامل ایران) طی بازه زمانی (2011-1991) مورد بررسی قرار داده است. برای محاسبه کارایی اقتصادی از روش تحلیل پنجرهای پوششی دادهها استفاده شده و در ادامه برای برآورد اثر شدت انرژی بر کارایی اقتصادی از روش گشتاورهای تعمیمیافته بهره گرفته شده است. نتایج حاکی از آن است که با افزایش شدت انرژی تا حد آستانه کارایی اقتصادی افزایش مییابد، اما پس از آن نقطه افزایش شدت انرژی کاهش کارایی اقتصادی را بهدنبال دارد، بنابراین برای کشورهای منتخب طی دوره موردنظر رابطه U برعکس بین شدت انرژی و کارایی اقتصادی تأیید میگردد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بیمه و رشد اقتصادی در ایران" مقاله ای است در 28 صفحه و با 22 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث بیمه زندگی و غیرزندگی، رشد اقتصادی، آزمون علیت، فرضیه حذف، ایران پرداخته شده است چکیده مقاله در این مقاله با تمرکز بر مدل رشد اقتصادی و مدل فرضیه حذف، به بررسی آزمون علیت رابطه رشد اقتصادی و رشد بیمه و همچنین نقش و اهمیت بخش بیمه در اقتصاد ایران پرداخته شده است. برای این منظور، در مدل رشد اقتصادی موردنظر ازدادههای دوره زمانی (1386-1346) و آزمون رابطه علیت تودا ویاموتا استفاده شده و برای روش داده- ستانده از دادههای جداول داده- ستانده سالهای 1365 و 1380 که در قالب 18 بخش تجمیع شده است، استفاده گردیده است. بر اساس نتایج به دست آمده، رابطه حق بیمه در ایران با رشد اقتصادی رابطه یک طرفه و از سوی حق بیمه به سمت رشد اقتصادی بوده که این رابطه ناشی از حق بیمههای غیرزندگی است . در خصوص بیمههای زندگی، رابطهای بین رشد اقتصادی و رشد بیمههای زندگی قابل تأیید نمیباشد. از منظر اهمیت بخش بیمه در اقتصاد ایران مطابق نتایج به دست آمده از جدول سالهای 1365و 1380و در اثر حذف بخش بیمه نتایج حاکی از کلیدی نبودن این بخش در اقتصاد ایران است. اما با توجه به نتایج این بخش میتوان اذعان داشت که در سال 1380 در اثر حذف بخش بیمه، نسبت به سال 1365 درصد بیشتری از تولید در اقتصاد از دست میرود. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " ارزیابی و مقایسه وضعیت تابآوری اقتصادی ایران با رقبای منطقهای" مقاله ای است در 36 صفحه و با 16 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث تابآوری اقتصادی؛ آسیبپذیری اقتصادی؛ شاخص ترکیبی؛ کشورهای رقیب، منطقه آسیای جنوب غربی پرداخته شده است چکیده مقاله هدف اصلی این مقاله برآورد شاخصهای آسیبپذیری و تابآوری اقتصادی است. آسیبپذیری از ویژگیهای ساختاری است که منجر به افزایش نقاط ضعف اقتصاد در برابر شوکهای برونزا میشود. تابآوری اقتصادی نیز به توانایی سیاستی یک اقتصاد برای مقاومت در برابر شوک و میزان بازیابی پس از شوک اطلاق میشود. با توجه به اهمیت موضوع سعی گردید ارزیابی از وضعیت و جایگاه تابآوری اقتصادی کشور در بین رقبای اصلی منطقه به عمل آید. بدین منظور به روش فاصله از مرجع، ارزیابی از وضعیت تابآوری اقتصادی کشور در منطقه به تفکیک شش محور کلی صورت پذیرفت و درنهایت شاخص ترکیبی برای ارزیابی کلی وضعیت تابآوری اقتصادی ایران طراحی و برای چهار مقطع زمانی 2000، 2005 (تاریخ ابلاغ سند چشمانداز)، 2010 و 2015 محاسبه شد. نتایج بهدست آمده از شاخص ترکیبی تابآوری اقتصادی نشان میدهد وضعیت ایران در بین رقبای منطقهای مطلوب نبوده و طی دهه اخیر نیز پیشرفت چندانی نداشته، بهطوریکه وضعیت تابآوری اقتصادی ایران در بین هفت کشور مهم و رقیب در منطقه، در مقاطع زمانی یاده شده بین رتبه چهارم تا ششم نوسان داشته است. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " تأثیر پذیرش شرکتها در بورس اوراق بهادار بر بهرهوری: رویکرد تحلیل پوششی دادهها (DEA)" مقاله ای است در 16 صفحه و با 17 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث بهرهوری، تحلیل پوششی دادهها، پذیرش شرکتها در بورس، رشد اقتصادی پرداخته شده است چکیده مقاله ارتقای بهرهورری بهعنوان یکی از راهکارهای مهم تأمین رشد اقتصادی و افزایش رقابتپذیری بنگاهها مورد توجه بوده است، به گونهای که کشورهای موفق بخش قابل ملاحظهای از رشد تولید خود را از این طریق بهدست آوردهاند. از سویی، توسعه بورس اوراق بهادار از ابزارهای مهم جهت نیل به رشد پایدار اقتصادی و افزایش بهرهوری محسوب میشود. هدف این تحقیق بررسی تأثیر پذیرش شرکتها در بورس اوراق بهادار بر کارایی فنی (بهرهوری) شرکتهای مزبور میباشد. در این راستا، 17 شرکت از شرکتهای متعلق به گروه صنعت سیمان، گچ و آهک انتخاب شده و کارایی فنی آنها با رویکرد تحلیل پوششی دادهها در طول 3 سال پیش و پس از پذیرش در بورس مورد محاسبه قرار گرفته است. نتایج تحقیق حاکی از افزایش بهرهوری شرکتها پس از پذیرفته شدن در بورس اوراق بهادار است، به گونهای که میانگین شاخص بهرهوری از 603/. پیش از پذیرش در بورس به 660/. پس از پذیرش افزایش یافته است. علاوه بر این، با مقایسه شاخصهای بهرهوری پیش و پس از پذیرش در بورس از طریق آزمون مقایسه زوجی این افزایش در بهرهوری معنادار است. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند . بهرهوری+تحلیل پوششی دادهها+پذیرش شرکتها در بورس+رشد اقتصادی + مقالات اقتصادی+پژوهشهای اقتصادی+سیاستهای اقتصادی

مقاله علمی و پژوهشی " تأثیر تمرکززدایی مالی بر رشد اقتصادی مناطق مختلف ایران (یک رهیافت اقتصادسنجی فضایی) " مقاله ای است در 18 صفحه و با 25 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث تمرکززدایی مالی، رشد اقتصادی، اقتصادسنجی فضایی، استانهای کشور پرداخته شده است چکیده مقاله در ادبیات اقتصادی تئوریهای تمرکززدایی مالی در جهت افزایش کارایی و بهرهوری بخش عمومی و گسترش تعادل و توازن منطقهای مورد توجه قرار گرفته است. با ایجاد نظام درآمد- هزینه استانی بههمراه تشکیل نهادهای اداری و مالی در استانها طی سالهای برنامه سوم و چهارم توسعه تلاشهایی در جهت گسترش تمرکززدایی مالی در ایران برداشته شد. با توجه به اهمیت موضوع در این مقاله درصدد برآمدیم تا تأثیر تمرکززدایی مالی که با دو شاخص تمرکززدایی از مخارج عمرانی ملی و تمرکززدایی درآمدی تعریف شده است بر رشد اقتصادی استانها با استفاده از روش اقتصادسنجی فضایی ارزیابی نماییم. نتایج تحقیق نشان میدهد بین تمرکززدایی مالی و رشد اقتصادی استانها رابطه مثبتی وجود دارد و معناداری متغیر وابستگی فضایی نشاندهنده آثار مثبت سرریز ناشی از رشد اقتصادی در مناطق میباشد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " تمکین مالیاتی در برنامههای توسعه اقتصادی ایران" مقاله ای است در 24 صفحه و با 31 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث تمکین مالیاتی، قوانین مالیاتی، توسعه اقتصادی، برنامههای توسعه پرداخته شده است چکیده مقاله برای پوشش هزینههای حاکمیتی و برقراری انضباط مالی الزامیست ابزار تمکین مالیاتی در قوانین و برنامههای مرجع برای توسعه اقتصادی بهصورت عملیاتی لحاظ گردد. هدف از این مقاله استخراج شاخصهای تمکین مالیاتی در قوانین برنامه توسعه اقتصادی ایران است. برای تبیین این امر از روشهای توصیف آماری استفاده شده است. تحلیل فراوانی موضوعات برنامههای توسعه اقتصادی ایران نشاندهنده سهم حدود 70 درصدی موضوعات غیرمرتبط با تمکین مالیاتی در قوانین برنامههای توسعه است. به عبارت دیگر، تنها حدود 30 درصد از موضوعات در قوانین برنامههای توسعه به تمکین مالیاتی اختصاص یافته است، در حالیکه مطابق مبانی نظریه ارائهشده در این مقاله انتظار میرود که موضوعات مرتبط به تمکین مالیاتی در قوانین مرجع از جمله قوانین برنامههای توسعه درج شود و موضوعات غیرمرتبط با تمکین مالیاتی در سایر قوانین خاص بهویژه در بخشنامهها و دستورالعملهای مالیاتی تبیین گردد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی رابطه توسعه مالی و رشد اقتصادی در ایران: با استفاده از روش تحلیلعاملی " مقاله ای است در 22 صفحه و با 25 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث توسعه مالی، رشد اقتصادی، مدلهای رشد درونزا، روش تحلیل عاملی، نظام بانکی ایران پرداخته شده است چکیده مقاله بخش مالی یک بخش بزرگ و در حال رشد در تمام اقتصادهای جهان است و امروزه توسعه انواع مختلف فعالیتهای اقتصادی به دسترسی آنها به خدمات مالی بستگی دارد. این مقاله، رابطه متغیرهای توسعه مالی و رشد اقتصادی ایران را طی سالهای (1385 - 1340) بررسی میکند. پس از مرور پیشینه تحقیق و مبانینظری، 8 شاخص استخراج شده از سیستم بانکی به عنوان شاخصهای بیانگر توسعه مالی تعریف میشوند. سپس با معرفی و بیان ویژگیهای روش آماری تحلیل عاملی، شاخصهای مذکور به شاخصی که بیانگر متغیر توسعه مالی است تقلیل مییابند. با استفاده از تابع رگرسیون، رابطه این شاخص با رشد اقتصادی برآورد میشود. همچنین با آزمون علیت، رابطه علی بین متغیرهای رشد اقتصادی و توسعه مالی ارزیابی میشود. نتایج حاصل از روش تحلیل عاملی برای تعیین یک شاخص واحد برای توسعه مالی نشان میدهد که اولاً بین متغیرهای توسعه مالی و رشد اقتصادی رابطه مستقیمی وجود دارد. ثانیاً جهت علیت بین این دو متغیر از رشد اقتصادی به توسعه مالی است. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " تأثیر رشد اقتصادی بر مصرف انرژی تجدیدپذیر مقایسه تطبیقیکشورهای منتخب عضو سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه و غیرعضو (شامل ایران)" مقاله ای است در 18 صفحه و با 21 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث رشد اقتصادی، مصرف انرژی تجدیدپذیر، هم انباشتگی پانلی، ریشه واحد پانلی، حداقل مربعات معمولی پویا، کشورهای عضو و غیر عضو سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه پرداخته شده است چکیده مقاله در این مطالعه با داده های آماری دوره زمانی (2008-1980) و با استفاده از آزمون های ریشه واحد پانلی، همانباشتگی پانلی و آزمون حداقل مربعات معمولی پویا، تأثیر رشد اقتصادی بر مصرف انرژی تجدیدپذیر دو گروه از کشورهای منتخب عضو و غیر عضو سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه آزمون، تبیین و تحلیل میشود. نتایج حاصل از آزمون ها نشان می دهندکه در بلندمدت رابطه هم انباشتگی بین متغیرهای رشد اقتصادی و مصرف انرژی تجدیدپذیر سرانه در دو گروه منتخب وجود داشته است. ضرایب متغیرها از لحاظ آماری معنادار و مثبت میباشند. همچنین، طی دوره مورد بررسی میزان اثرگذاری بلندمدت رشد اقتصادی بر مصرف انرژی تجدیدپذیر سرانه (شیب) در کشورهای عضو OECD بیشتر از کشورهای غیر عضو OECD میباشد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " نظری بر اندیشه توسعه عدالت محور" مقاله ای است در 32 صفحه و با 14 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث توسعه اقتصادی، تکامل مادی، باور توسعه، عدالت تنظیمی، عدالت حقوقی، حقیقت، واقعیت، نظام عادلانه اجتماعی و اقتصادی پرداخته شده است چکیده مقاله به نظر میرسد در رابطه اساسی میان توسعه و عدالت، بهترین و دقیقترین دیدگاه، مبتنی بر روایت حضرت امیر(ع) یعنی "فان فی العدل سعه" است. برای فهم آن لازم است نخست، رابطه میان عدالت تکوینی (عدالت تنظیمی) و عدالت تشریعی (عدالت حقوقی) در ابعاد فردی – اجتماعی و حکومتی مورد عنایت قرار گیرد. دوم، براساس قانون نسبیت تکاملی تنظیمات، پویایی رفتار اجتماعی و اقتصادی در چارچوب تعامل این دو نوع از عدالت مورد بررسی قرار گیرد و سوم، سطوح توسعه اقتصادی و اجتماعی با توجه به اصول و ویژگیهای مدل توسعه و براساس سیاست تنظیم و توازن نسبی اقتصادی سامان یابد. در اینصورت میتوان ادعا کرد که براساس دیدگاه و تفکر اسلامی شیعی، به نسبت تحقق مراتب عدالت اقتصادی، توسعه اقتصادی نیز حاصل شده است. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی اثر سرمایهگذاری مستقیم خارجی بر رشد اقتصادی: تلفیق روش های سیستم دینامیک و اقتصادسنجی" مقاله ای است در 34 صفحه و با 37 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث سرمایهگذاری مستقیم خارجی، رشد اقتصادی، سرمایهگذاری داخلی، نرخ ارز پرداخته شده است چکیده مقاله سرمایه، موتور محرکه رشد و توسعه اقتصادی در تمام نظریات و الگوهای رشد اقتصادی محسوب می گردد. از این رو، جذب سرمایه کافی به منظور تأمین منابع مالی طرحهای اقتصادی از جمله مهمترین دغدغههای تصمیمگیرندگان اقتصادی در هر جامعه است. با گسترش مباحث مرتبط با جهانی شدن و ارتباط متقابل کشورها و عدم تکافوی منابع داخلی برای سرمایهگذاری، کشورها ناگریز به به جذب سرمایههای خارجی و رقابت در جذب آن هستند. این مطالعه با توجه به مبانی نظری در راستای شناسایی اثر سرمایهگذاری مستقیم خارجی بر رشد اقتصادی از تلفیق روش های سیستم دینامیک و اقتصادسنجی استفاده نموده و به بررسی عوامل اقتصادی موثر بر جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی، و اثرگذاری این عامل بر رشد اقتصادی پرداخته است. بدین منظور، الگویی طراحی و شبیهسازی گردیده که عوامل مرتبط و اثرگذار بر رشد اقتصادی را با رویکرد ویژه بر سرمایهگذاری مستقیم خارجی با توجه به عوامل مؤثر بر آن، نرخ ارز و سرمایهگذاری داخلی شناسایی و شبیهسازی مینماید. داده های مورد استفاده سری زمانی سالانه ایران در سال 1386 میباشد و براساس الگوی مورد بررسی مقادیر تا افق 1404 پیشبینی شده اند. نتایج این پژوهش مؤید اثر مثبت و معنادار سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر رشد اقتصادی می باشد. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

مقاله علمی و پژوهشی " رابطه بین سرمایهگذاری مستقیم خارجی، توسعه مالی و رشد اقتصادی: مطالعه موردی کشورهای منتخب آسیایی" مقاله ای است در 14 صفحه و با 27 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث سرمایهگذاری مستقیم خارجی، توسعه مالی، رشد اقتصادی، دادههای پانل پرداخته شده است چکیده مقاله مطالعه حاضر به بررسی رابطه سرمایهگذاری مستقیم خارجی، توسعه مالی و رشد اقتصادی با استفاده از دادههای پانل 16 کشور آسیایی طی دوره (2008-1980) میپردازد. آثار توسعه مالی بر اساس دادههای سالانه بررسی شده است. برای این کار از شاخصهای مختلف توسعه مالی و از متغیرهای کنترلی نرخ تورم، متوسط سالهای تحصیل، باز بودن تجاری و تولید ناخالص داخلی سرانه اول دوره استفاده شده است. با توجه به نتایج بهدست آمده اثر ترکیبی سرمایهگذاری مستقیم خارجی بر رشد اقتصادی برای کشورهای با درآمد بالا که از سطح توسعه مالی بالاتری برخوردارند بیشتر از کشورهای با درآمد پایین و متوسط میباشد میتوان نتیجهگیری نمود توسعه مالی باعث افزایش تأثیر سرمایهگذاری مستقیم خارجی بر رشد اقتصادی میشود. دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .