کتاب "بوستان فضیلت" شرحی بر بزرگان مدفون در تکیه بروجردی تخت فولاد اصفهان

کتاب "بوستان فضیلت" شرحی بر بزرگان مدفون در تکیه بروجردی تخت فولاد اصفهان

کتاب "بوستان فضیلت" تالیف حمید خلیلیان، مرور و شرحی بر علما، بزرگان، عرفا، هنرمندان و شاعران مدفون در تکیه بروجردی تخت فولاد اصفهان است.

سرزمین مقدس تخت فولاد را باید منظومه‌ای دینی از مفاخر ارجمند این دیار هنرپرور دانست. این مزار یادآور ادوار طلایی فرهنگ اسلامی و ایرانی است و به یقین می‌توان یکی از دلایل برگزیده شدن اصفهان را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، وجود مزار بزرگان، هنرمندان و شاعران در این خاک تابناک دانست.
بدیهی است ارزش هر جامعه بیشتر به شخصیت‌ها و انسان‌های والای آن و خدماتی است که به اجتماع نموده‌اند که مردم را به سوی خدا دعوت می‌کنند و با اختراع و اکتشاف، ابداع و ابتکارهای خود باری از دوش خلق برمی‌دارند.
مزار این افراد سمبلی برای نسل‌های آینده است تا یادشان را گرامی دارند و به زیارت تربتشان بروند.
به بیان دیگر قبرستان‌ها موزه‌هایی هستند که سازندگان تاریخ و بازیگران آن را در جای خود جای دادند و تفرجگاهی برای ساعتی تأمل و اندیشه که سنگینی بار کوه‌های غصه و غم را از دوش آدمی بر می‌دارند و با زدودن غبار افسردگی، نشاط سازنده‌ای برای ادامه یک زندگی هدفمند به او عطا می‌کنند.
تکیه ابوالحسن بروجردی
پس از به خاکسپاری عالم جلیل‌القدر آیت‌الله میرزا ابوالحسن طباطبایی بروجردی در سال ۱۳۴۸ هجری قمری در جنوب اراضی تخت فولاد، بقعه‌ای توسط فرزند وی بر سر مزار این عالم بزرگ ساخته شد.
اطراف آن اتاقهای خانوادگی و شخصی برپا شد و به مرور زمان بسیاری از مشاهیر و بزرگان و هنرمندان در صحن و اتاق‌های تکیه به خاک سپرده شدند و این تکیه به یکی از تکایای معتبر تخت فولاد تبدیل شد.
این تکیه که به نام میرزا ابوالحسن بروجردی نامگذاری شده است در سمت جنوب خیابان آزادگان(سعادت آباد) و در کنار تکیه آیت‌الله شیخ مرتضی ریزی واقع شده است.
مساحت فعلی تکیه بروجردی ۶ هزار و ۹۰۰ مترمربع است و درب ورودی تکیه در جهت شمال غربی آن قرار دارد.
در کتاب بوستان فضیلت علاوه بر شرحی پیرامون سابقه تکیه معماری و جنبه‌های هنری و تزئینی تکیه، به شرح احوال فقیهان، هنرمندان، دانشمندان و معاریف مدفون در این تکیه و در شش فصل تدوین شده است.
فصل اول به وجه تسمیه موقعیت تاریخی، جغرافیایی، معماری و دیگر عناصر شاخص موجود در تکیه اشاره دارد.
فصل‌های دیگر شامل شرح بزرگان مدفون در تکیه است که در فصل دوم علما و دانشمندان، فصل سوم شاعران، فصل چهارم هنرمندان و فصل پنجم دیگر بزرگان شامل رجال سیاسی و روزنامه نگاران و طبیبان قدیم و جدید را شامل می‌شود.
در فصل ششم نام بزرگانی که در این تکیه مدفون هستند ولی از شرح احوال آنان اطلاعی به دست نیامده است و در پایان نیز فهرست اعلام، کتب و منابع و مأخذ اشاره شده است.
کتاب "بوستان فضیلت" تالیف حمید خلیلیان در سال ۱۳۹۱ توسط انتشارات کانون پژوهش با شمارگان یک‌هزار نسخه و در ۴۱۲ صفحه به چاپ رسید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه