کتاب روش‌ های ایجاد انگیزه ی تحصیلی ویژه ی مدیران، مشاوران و معلّمان مدارس

کتاب روش‌ های ایجاد انگیزه ی تحصیلی ویژه ی مدیران، مشاوران و معلّمان مدارس


هنگامی که صحبت از دوران نوجوانی و تحصیل می‌شود، برای بسیاری از ما دوره‌ای پُر از خاطرات است. امّا واقعیّت این است که بسیاری از دانش‌آموزان بنا به دلایل مختلف انگیزه‌ی لازم را جهت ادامه‌ی تحصیل ندارند. نه تنها دانش‌آموزانی با توانمندی‌های هوشی و استعداد متوسط، بلکه حتّی دانش‌آموزان مستعد و باهوش نیز از این قاعده مستثنی نیستند. نکته‌ی مهم آن است که این موضوع در کلّیه‌ی طبقات اجتماعی و اقتصادی صادق است. یعنی نوجوانانی که در خانواده‌های مرفّه زندگی می‌کنند و در مدارسی با امکانات مطلوب و کافی تحصیل می‌نمایند به اندازه‌ی دانش‌آموزان متعلّق به خانواده‌های ضعیف و محروم نیز از این مشکل رنج می‌برند.

تلاش برای برقراری ارتباط با دانش‌آموزانی که علاقه‌شان را به یادگیری ازدست داده‌اند، یا دانش‌آموزانی که بنا به دلایلی، دچار شکست تحصیلی و ترک تحصیل شده‌اند، برای تمامی معلّمان تجربه‌ای مأیوس‌کننده و بسیار معمول است.

نکته‌ی مهم آن است که مشکلات تحصیلی باعث می‌شود در دوره‌ی نوجوانی نه تنها آمار مشکلات اضطرابی، افسردگی، درماندگی آموخته‌شده و احساس حقارت بالا برود؛ بلکه آمار آسیب‌های روانی ـ اجتماعی مانند فرار از مدرسه، اعتیاد، بی‌بند و باری و خودکشی به طور محسوسی افزایش یابد، و این درحالی است که چنان‌چه تحت شرایط مطلوب، مهارت‌ها و فنون خاص تحصیلی به دانش‌آموزان آموزش داده‌شود، می‌توان از بروز چنین مشکلاتی پیش‌گیری نمود. یکی از انواع مهارت‌های تحصیلی، مهارت ایجاد انگیزه‌ی تحصیلی است.

فهرست مطالب
سخنی با مخاطبان عزیز
مقدّمه
ماهیّت انگیزه‌ی تحصیلی
انواع انگیزه‌ی تحصیلی
فعّالیّت اوّل
فعّالیّت دوم
فرایند بی‌انگیزگی تحصیلی
اثرات بی‌انگیزگی تحصیلی
اثرات روانی بی‌انگیزگی تحصیلی
عوارض اجتماعی بی‌انگیزگی تحصیلی
فعّالیّت سوم
منابع بی‌انگیزگی تحصیلی
راهبرد‌های افزایش انگیزه‌ی تحصیلی
فعّالیّت چهارم
فعّالیّت پنجم
مجموعه‌ فعّالیّت‌های نادرست در زمینه‌ی بی‌انگیزگی تحصیلی
فعّالیّت ششم
منابع جهت‌دهنده

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه