کتاب عادت‌های اتمی

کتاب عادت‌های اتمی

جیمز کلیر در کتاب عادت‌های اتمی که یکی از پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز و آمازون به شمار می‌آید به شما می‌آموزد که عادت‌های خوب خود را بهبود بخشید و عادت‌هایی که به نظرتان بد هستند را از خود دور کنید تا به شخصیت دلخواهتان برسید.

اتم، کوچک‌ترین واحد تشکیل دهنده‌ی یک ماده است و از همین رو می‌توان آن را کوچک‌ترین ماده در عالم هستی نامید. ترکیب کلمه عادت با اتم خود توضیح کاملی از کتاب عادت‌های اتمی (Atomic Habits) است. ما همیشه به دنبال تغییرهای بزرگ در زندگی خود هستیم و تغییرات کوچک را نادیده می‌گیریم. در صورتی که همین تغییرهای کوچک هستند که منجر به اتفاقات بزرگ می‌شوند.

یک مربع کوچک را در نظر بگیرید، به احتمال زیاد آن را نادیده خواهید گرفت، اما اگر دو، سه یا حتی بیست مربع کنار هم جمع شوند، آیا می‌توانید آن‌ها را نادیده بگیرید؟ هرگز. چون طرز چینش و اندازه‌ی آن‌ها می‌تواند تصاویر گوناگونی را در ذهن شما تداعی کند.

QR Code، یک نمونه خوب از همین مربع‌هاست. تعدادی مربع کوچک و بزرگ کنار هم قرار می‌گیرند و یک هویت را تشکیل می‌دهند که در این میان نقش مربع‌های کوچک بسیار بیشتر از مربع‌های بزرگ است.

عادت‌های کوچک نقش بسیار تعیین کننده‌ای در زندگی ما دارند و وقتی کنار هم جمع می‌شوند شخصیت ما را شکل می‌دهند که مصداق این گفته را می‌توان در این ضرب‌المثل یافت: «قطره قطره جمع گردد، وانگهی دریا شود». این ضرب‌المثل را در اقتصاد و پس‌انداز امور مالی به کار می‌برند، اما روانشناسانی همچون جیمز کلیر، ثابت کرده که در زمینه‌ی روانشناسی و شخصیت هم کاربرد دارد.

انسان‌ها شبیه به هم آفریده نشده‌اند و هر کدام از ما با روحیات و علایق خاص خودمان به دنیا می‌آییم. کسی که ابتدا به خودشناسی برسد و راه و مسیری را برای زندگی‌اش تعیین کند، می‌تواند متناسب با روحیات و علایق خود عادت‌هایی را برای گام برداشتن در مسیر زندگی‌اش ایجاد و خود را به هدفش نزدیک و نزدیک‌تر کند.

به گفته‌ی نویسنده‌ی این کتاب، جیمز کلیر، همین رفتارها و عادت‌های کوچک تعیین می‌کنند که بعد از گذشت چند سال، در چه مرتبه‌ای از زندگی قرار دارید و چقدر در زندگی موفق شده یا شکست خورده‌اید.

رفتار انسان‌ها ساعت به ساعت، لحظه به لحظه و ثانیه به ثانیه در حال تغییر است. کتاب عادت‌های اتمی درباره‌ی موضوعاتی صحبت می‌کند که نمی‌توانند تغییر کنند. در واقع این کتاب درباره‌ی اصول رفتار انسان‌ها می‌باشد؛ اصول پایدار و جاوادانه‌ای که هر سال قادر هستید در زندگی به آن‌ها تکیه کنید. راه‌حل‌ها و روش‌هایی که می‌توانید کسب و کارتان را ارتقا دهید و زندگیتان را در جهت مثبت هدایت کنید.

جملات برگزیده‌ی کتاب عادت‌های اتمی:

- وقتی یک عادت شکل می‌گیرد، احتمال که بتوانید آن را فراموش کنید کم است.
- یکی از روش‌های کاربردی برای حذف یک عادت بد، کاهش قرار گرفتن در معرض سرنخ‌هایی است که علت آن‌ها هستند.
- هرچه یک فرصت، بیشتر جذاب باشد، احتمال آن‌که به شکل یک عادت درآید بیشتر است.
- علت عادت‌های شما، در واقع همان پیش‌بینی است که قبل از اقدام انجام می‌دهید. این پیش‌بینی باعث ایجاد یک احساس در شما می‌شود.

جیمز کلیر را بیشتر بشناسیم:

جیمز کلیر (James Clear) نویسنده‌ای مشهور و کارآفرینی محبوب است که روی عادت‌های خوب و بد انسان‌ها کار می‌کند، زیرا معتقد است که این باورها سبب توسعه و پیشرفت فردی می‌شوند. جیمز کلیر در ارتباط با علم و عادت‌ها و رفتارهای انسانی اطلاعات بسیار خوب و مفیدی ارائه کرده و داستان‌های جذابی از زندگی خود و چهره‌های مشهور کسب و کار، هنر، ورزش و دیگر رشته‌ها شرح داده است.

در بخشی از کتاب عادت‌های اتمی می‌خوانیم:

خوشبختانه صبح روزِ بعد، نفس کشیدن و شرایط حیاتی من به‌ گونه‌ای شد که پزشکان خیالشان راحت شد که من از کُما خارج شده‌ام. وقتی کاملاً هشیار شدم فهمیدم که حس بویایی‌ام را از دست داده‌ام. برای آزمایش این موضوع پرستار از من خواست که فین کنم و سپس آب سیب را بو بکشم. حس بویایی من برگشته بود، ولی - چیزی که همه را غافلگیر کرد -‌ فین کردن باعث شد هوا از داخل کاسۀ چشمم عبور کند و چشم چپم را بیرون بیندازد. کُره‌ی چشمم از جایش درآمده بود و به‌سختی توسط رگ‌هایی که چشم را به مغز وصل می‌کرد، سر جای خود مانده بود.

چشم‌ پزشک گفت که چشمم به‌ مرور سر جای خودش بر خواهد گشت؛ ولی مشکل بود که بگوید چقدر طول می‌کشد. هفته‌ی بعد برای من نوبت عمل جراحی گذاشتند که با این فرصت وقت بیشتری داشتم تا حالم بهتر شود. قیافه‌ام طوری بود که انگار با یک فرد قوی‌ هیکل مسابقه بوکس داده‌ام؛ با این‌ حال من را با دماغ شکسته، صورتی که نصف آن پاره شده بود و چشم چپم که از کاسه بیرون زده بود، از بیمارستان مرخص کردند.

ماه‌های بعد از آن خیلی سخت گذشت. احساس می‌کردم همه چیز در زندگی‌ام ثابت مانده است. چندین هفته چشم‌هایم تار می‌دید. یک ماهی طول کشید تا چشم‌هایم به حالت قبلی خود برگردد. هشت ماهی طول کشید تا دوباره بتوانم پشت فرمان بنشینم. در فیزیوتراپی الگوهای اصلی حرکت، مثل راه رفتن روی خط صاف را تمرین می‌کردم. تصمیم گرفته بودم اجازه ندهم که مصدومیت زمین‌گیرم کند، ولی گاهی پیش می‌آمد که افسرده و ناامید می‌شدم.

یک سال زَجر کشیدم تا دوباره به زمین بیسبال برگردم. بیسبال همیشه بخش بزرگی از زندگی من بود. پدرم در لیگ دسته پایین بیسبال سنت لوئیس کاردینالز بازی می‌کرد و من هم آرزوی یک بازی حرفه‌ای را داشتم.

فهرست مطالب

معرفی
اصول پایه: چرا تغییرات کوچک، تغییرات بزرگ‌تر را می‌سازد
فصل اول: قدرت شگفت‌انگیز عادت‌های اتمی
فصل دوم: چگونه عادت‌هایتان هویت شما را شکل می‌دهد (و بالعکس)
فصل سوم: چگونه با چهار گام ساده، عادت‌های بهتری بسازیم
قانون اول: شفاف‌سازی
فصل چهارم: مردی که خوب به نظر نمی‌رسید
فصل پنجم: بهترین روش برای شروع یک عادت جدید
فصل ششم: همه به انگیزه بیشتر اهمیت می‌دهند، اما اکثر اوقات این محیط است که اهمیت بیشتری دارد
فصل هفتم: راز کنترل خود
قانون دوم: آن را جذاب کنید
فصل هشتم: چگونه یک عادت را غیرقابل مقاومت کنید
فصل نهم: نقش خانواده و دوستان در شکل‌گیری عادت‌ها
فصل دهم: نحوۀ شناسایی علل عادت‌های بد و اصلاح آن‌ها
قانون سوم: آن را ساده کنید.
فصل یازدهم: آهسته به جلو قدم بردارید، ولی هرگز به عقب برنگردید.
فصل دوازدهم: قانون حداقل تلاش
فصل سیزدهم: نحوۀ پیشگیری از اتلاف وقت، با قانون دو دقیقه‌ای
فصل چهاردهم: چگونه عادت‌های خوب را اجتناب ناپذیر و عادت‌های بد را غیر ممکن کنیم
قانون چهارم: آن را رضایت‌ بخش کنید.
فصل پانزدهم: قانون اساسی تغییر رفتار
فصل شانزدهم: چگونه هر روز به عادت‌های خوب پایبند بمانیم
فصل هفدهم: چگونه یک همراه در مسئولیت می‌تواند همه چیز را تغییر دهد.
تاکتیک‌های پیشرفته: چگونه از خوب نسبی به خیلی عالی تبدیل شوید.
فصل هجدهم: حقیقت استعداد (چه زمانی ژن‌ها اهمیت پیدا می‌کنند و چه موقع نمی‌کنند)
فصل نوزدهم: قانون طلایی: چگونه در کار و زندگی با انگیزه بمانیم.
فصل بیستم: نقطه ضعف ایجاد عادت‌های خوب
نتیجه‌گیری: راز نتایجی که ماندگار شد
ضمیمه

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه