کتاب درس‌های مدیریتی و رهبری از سرزمین عجایب

کتاب درس‌های مدیریتی و رهبری از سرزمین عجایب

مورتی میسلانی در کتاب درس‌های مدیریتی و رهبری از سرزمین عجایب، هشت داستان کوتاه با شخصیت‌های حیوانی سرگرم کننده را برای کودکان و نوجوانان به منظور انتقال تجربیات مدیریتی روایت می‌کند. در این قصه‌ها به مباحث: شناسایی توانایی‌های فردی، تبلیغ کار گروهی، تنوع در عملکرد و مدیریت زمان اشاره شده است.

مؤلف و نویسنده‌ی کتاب درس‌های مدیریتی و رهبری از سرزمین عجایب (Leadership and Management Lessons from Wonderland)، اذعان نموده است که داستان‌های کوتاه، جذاب و البته در قالب شخصیت‌های حیوانی برای کودکان و نوجوانان به منظور انتقال تجربیات مدیریتی می‌باشد اما پیشنهاد می‌شود که به عنوان یک رهبر، مدیر یا پژوهشگر و دانشجوی مدیریتی آن را مطالعه نمائید. به طور خلاصه، این کتاب برای همه کسانی که صرف نظر از سن دارای قلب‌هایی جوان هستند و تمایل دارند ضمن داشتن اوقاتی خوش یک سری دروس مدیریتی را یاد بگیرند مفید است.

مورتی میسلانی (Morti Miscellany) نویسنده‌ی این کتاب، سی و دو سال گذشته را برای درک رفتار انسان، روانشناسی، مهارت‌های بین شخصی، مدیریت روابط و مهارت‌های مدیریتی گذرانده است. این 32 سال به او یاد داده که: این جهان برای انسان ملحد یک واقعه‌ی هیجان‌آور و برای یک انسان مؤمن، یک مخلوقی است که روزانه فرصت‌های بی‌شماری را برای یادگیری در پیش روی ما قرار می‌دهد. تنها چیزی که نیاز داریم یک ذهن کنجکاو و یک قلب شوخ و شنگ است که بتواند دایرة‌المعارف موجود در این دنیا را بخواند.

او در این کتاب تجربیات خود را به کلام درآورده است و آن‌ها را با نسل‌های بعدی به اشتراک می‌گذارد. بر اساس تجربه‌ی او دوران کودکی و نوجوانی بهترین زمان برای یادگیری مهارت‌های مدیریتی است. هرچند هیچ وقت برای یادگیری دیر نیست. توجه وی به دنیای بیولوژیک باعث شد که این کتاب را به دنیای حیوانات تقدیم نماید.

با توجه به کوتاه بودن مدت زمانی که کودکان در حال رشد می‌توانند توجه خود را روی چیزی معطوف کنند و افزایش تعداد کودکان مبتلا به ADHD (اختلال بیش فعالی نقص توجه)، نویسنده به این نتیجه رسید که داستان‌های مدیریتی بلند مدت می‌تواند برای این نوع از کودکان و نوجوانان کسل‌ کننده باشد. بنابراین تصمیم گرفت که داستان‌ها را کوتاه کند و با ایجاد شخصیت‌های حیوانی این داستان‌ها را سرگرم‌ کننده نماید.

در انتهای هر فصل برای کودکانی که دوست دارند چیزهای بیشتری در مورد مباحث بحث شده در فصول یاد بگیرند یک بخش سرگرم‌ کننده و واقعی گنجانده شده است. برای کودکان و نوجوانی که تمایل دارند تا رابطه این درس‌ها را با دنیای واقعی بدانند به هر فصل یک سری درس‌های مدیریتی ساده اضافه شده است. همانطور که فرد از فصل یک به سمت فصل دهم پیش می‌رود متوجه پیچیده‌تر شدن تدریجی مباحث مدیریتی فصول می‌شود. این کار به طور تعامدی انجام شده است تا در ابتدای کتاب بینشی ایجاد شود اما در انتهای کتاب یک نتیجه‌گیری مفید و قوی داده شود.

در بخشی از کتاب درس‌های مدیریتی و رهبری از سرزمین عجایب می‌خوانیم:

تئوری‌های علمی نشان داده‌اند که زندگی در دریا تکامل و تحول یافته است. در ابتدا مولکول‌های کوچکی به ماکرو مولکول‌های پیچیده‌تری تبدیل شدند. سپس این ماکرو مولکول‌ها به هم ملحق شدند تا شکل اولیه زندگی را بوجود آورند. این فرم‌های ساده متحول گشتند تا ارگانیسم‌های آبی چندسلولی را بوجود آورند. بعدها این ارگانیسم‌های چندسلولی بیشتر تکامل یافتند تا ارگانیسم‌های خاکی مشتمل بر انسان‌ها را شکل دهند.

هزاران ماکرومولکول برای کارکرد و عملکرد درست زندگی با هم کار می‌کنند. یک حرکت ساده انگشت ما مستلزم همکاری میان هزاران سلول است. هر کدام از این سلول‌ها بخودی خود می‌توانند وجود داشته باشند و دلیل آن همکاری بین پروتئین‌ها، چربی‌ها، DNA، کربوهیدرات‌ها و غیره است. از نظر من: "زندگی چیزی نیست جز همکاری فوق‌العاده میان هزاران ماکرو مولکول. زندگی در غیاب این همکاری‌ها رخ نمی‌دهد. همچنین همکاری‌ها در غیاب زندگی اهمیتی نخواهند داشت".

گونه‌های حیوانی متعددی (مانند مورچه‌ها، پرندگان، و انسان) تکامل یافته‌اند تا در ساختارهای اجتماعی‌ای زندگی کنند که خود مدل‌های همکاری بوجود آمده توسط گونه‌های چندسلولی‌اند تا شانس بقای این گونه‌های چندسلولی را افزایش دهند. اکوسیستم‌ها همکاری بین چندین نوع موجود زنده‌اند تا محیطی پایدار را برای بهترین امکان جهت بقای چندین گونه در یک محدوده برای سال‌های سال فراهم آورند. صحبت در مورد همه این همکاری‌ها خارج از محدوده این کتاب است.

فهرست مطالب
سخن مترجم
پیشگفتار
فصل اول: فرد
داستان کوتاه شماره 1
درس مدیریتی 1: در مدیریت زندگی حقیقی
حقایق سرگرم کننده
فصل دوم: تنوع (گوناگونی)
داستان کوتاه شماره 2
درس مدیریتی 2 در زندگی حقیقی
حقایق سرگرم کننده
فصل سوم: تهدید
داستان کوتاه شماره 3
درس مدیریتی 3 برای مدیریت زندگی حقیقی
حقایق سرگرم کننده فصل 3
فصل چهارم: عدم امنیت
داستان کوتاه شماره 4
درس مدیریتی 4 در زندگی حقیقی
حقایق سرگرم کننده
فصل پنجم: تأثیر
داستان کوتاه شماره 5
درس مدیریتی 5 در زندگی حقیقی
حقایق سرگرم کننده
فصل ششم: همکاری
داستان کوتاه شماره 6
درس مدیریتی 6 در زندگی حقیقی
حقایق سرگرم کننده
فصل هفتم: حدود
داستان کوتاه شماره 7
درس مدیریتی 7 در زندگی حقیقی
حقایق سرگرم کننده
فصل هشتم: آمار
داستان کوتاه شماره 8
درس مدیریتی 8 در زندگی حقیقی
حقایق سرگرم کننده
فصل نهم: نتیجه گیری
فصل دهم: بعدی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه