کتاب استراتژی‌های نوآورانه در کارآفرینی

کتاب استراتژی‌های نوآورانه در کارآفرینی

کتاب استراتژی‌های نوآورانه در کارآفرینی نوشته‌ی جفری اچ. دایر، هال بی. گرگرسون و کلایتون کریستنسن، به کمک بررسی ویژگی‌های کارآفرینان نوآور، منشأ استراتژی‌های نوآورانه را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

جفری اچ. دایر (Jeffrey H. Dyer)، هال بی. گرگرسون (Hal B. Gregersen) و کلایتون کریستنسن (Clayton M. Christensen) در این اثر، الگوهای نوین کارآفرینی را ارائه می‌کنند و به تبیین جایگاه نوآوری در کسب مزیت رقابتی و توسعه مشاغل کوچک و متوسط می‌پردازند. این کتاب ترجمه مقاله رفتارهای کارآمد، پذیرش فرصت و منشأ بنگاه‌های خلاقانه (Entrepreneur behaviors, opportunity recognition, and the origins of innovative ventures) می‌باشد که توسط نشریه کارآفرینی استراتژیک در سال 2008 منتشر شده است.

عصر حاضر دوره تحولات شتابنده در حوزه نظام‌های اقتصادی و اجتماعی به شمار می‌رود که به واسطه پیشرفت‌های به وجود آمده در علم و فناوری در حال وقوع است. هم‌زمان با تحولات گسترده بین‌المللی و تشدید رقابت جهانی، کشورها نیازمند یافتن راه حل‌ها و روش‌های نوین رقابت در عرصه جهانی هستند. در چنین شرایطی بقای سازمان‌ها مستلزم خلق ایده‌های نو، نوآوری و کارآفرینی است.

کارآفرینی به عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی و اجتماعی نقش اساسی در فرآیند توسعه‌ای جوامع خواهد داشت. حضور کارآفرینان به عنوان یک راهبرد نوین در سازمان‌ها برای دستیابی به نوآوری و استفاده از فرصت‌ها و موفقیت و بقای سازمان‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کارآفرینی به فرآیندی می‌گویند که منجر به ایجاد رضایت‌مندی و یا تقاضای جدید می‌شود. کارآفرینان با نوآوری و خلاقیت، ترکیبات جدیدی از منابع، نیازها و فرصت‌ها را به وجود می‌آورند و توانایی این را دارند تا در خط مقدم تولید فن‌آوری، توسعه اقتصادی و ثروت پیش روند.

در دنیای رقابتی امروز، نوآوری برای بقای شرکت‌ها امری حیاتی محسوب می‌شود و افراد خلاق و نوآور که منبع تولید نوآوری به شمار می‌روند برای شرکت‌ها مثل شاهرگ حیاتی هستند که در صورت قطع شدن آن محکوم به زوال و نابودی می‌شوند، زیرا سرعت رشد اقتصاد جهانی، تقاضای محدود و عرضه‌ی فراوان، میزان رقابت را افزایش داده است.

کارآفرینان خلاقیت و نوآوری را به کمک یک فرایند با ساختار منظم به نیازها و فرصت‌های بازار پیوند می‌زنند. به عبارت دیگر با به کارگیری استراتژی‌های متمرکز برای یک ایده نوآورانه تلاش می‌کنند که یک محصول یا یک خدمت جدیدی را ایجاد کنند که هدفی جز رضایت مشتریان نداشته باشد و در نهایت به سوددهی دست می‌یابند. نوآوری از اعمال کلیدی در فرایند کارآفرینی است.

در بخشی از کتاب استراتژی‌های نوآورانه در کارآفرینی می‌خوانیم:

اکثر کارآفرینان نوآور بر رفتار پرسشگری به عنوان مکانیزم رفتاری کلیدی برای دستیابی به اطلاعاتی که منجر به یک ایده جدید سرمایه‌گذاری شده بودند، متکی بودند. البته مدیران و مدیران اجرایی ادعا کردند که در کارشان از پرسشگری استفاده کردند. با این‌حال، کارآفرینان نوآور به احتمال بیشتر سوالاتی را مطرح می‌کنند که وضع موجود را به چالش می‌کشد، در حالی که سؤالات پرسیده شده توسط مدیران بیشتر در مورد درک اینکه چگونه فرآیندهای موجود (وضعیت موجود) کمی بهتر کار کنند، بودند. مگ ویتمن، مدیر عامل قبلی شرکت eBay، به طور مستقیم با تعدادی از کارآفرینان نوآور در نمونه ما، از جمله پیر امیدیار (بنیان‌گذار eBay)، نیکلاس زنگستروم و یانوس فریسی (بنیان‌گذاران اسکایپ و کازا) و پیتر تیل و الون ماسک (بنیان‌گذاران PayPal) کار کرده است.

زمانی که پرسیده شد چرا این گروه از مدیران اجرایی معمولی متفاوت‌اند، ویتمن گفت: «تجربه‌ی من این است که آن‌ها به وضعیت موجود ضربه می‌زند تا شرایط را تغییر دهند. آن‌ها نمی‌توانند وضع موجود را تحمل کنند؛ بنابراین آن‌ها مقدار بسیار زیادی وقت را صرف فکر کردن درباره چگونگی تغییر جهان می‌کنند؛ و زمانی که آن‌ها فکر می‌کنند، می‌پرسند که اگر ما این کار را انجام می‌دادیم، چه اتفاقی می‌افتاد؟» در طی مصاحبه‌های ما با مدیران، آن‌ها کمتر اشاره کرده‌اند که سؤال چه می‌شود اگر را می‌پرسند و برخی ادعا کرده‌اند که حتی دقت نکرده‌اند که به طور آشکارا سؤالاتی را مطرح کرده‌اند که استراتژی شرکت یا مدل کسب و کار را به چالش می‌کشد. همان طور که یکی از مدیران اجرایی اعلام کرد، «اگر من به طور جدی در مورد استراتژی یا طرح‌های کلیدی خود سؤال کنم، این امر می‌تواند بحران‌های اعتماد درون شرکت را ایجاد کند».

فهرست مطالب

پیشگفتار
چکیده
مقدمه
بخش اول: توسعه‌ تئوری
1-1- تعریف شناسایی فرصت
1-2- تعریف کارآفرین نوآور
1-3- شناسایی/کشف ایده‌های نوآورانه سرمایه‌گذاری جدید
بخش دوم: مطالعات قیاسی: روش‌های تحقیق
2-1- مطالعه موردی
بخش سوم: روش‌ها
بخش چهارم: مطالعه قیاسی: نتایج
4-1- پرسشگری
4-2- مشاهده
4-3- آزمایش
بخش پنجم: شبکه‌سازی ایده
5-1- شناسایی الگوها/تفکر همبستگی
بخش ششم: نمونه
6-1- معیارها
6-2- معیارها
6-3- روش‌ها
بخش هفتم: نتایج
بخش هشتم: خلاصه
8-1- به‌سوی یک تئوری از رفتارهای کارآفرینی و شناسایی فرصت
بخش نهم: نتیجه‌گیری
پیوست: آیتم‌های نظرسنجی فردی برای مقیاس‌های رفتار نوآورانه
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه