چرا حرفه‌ای‌ها در طول شیوع ویروس کرونا به اضطراب و افسردگی دچار می‌شوند؟

چرا حرفه‌ای‌ها در طول شیوع ویروس کرونا به اضطراب و افسردگی دچار می‌شوند؟

ویروس کرونا بر کیفیت زندگی افراد جامعه اثر گذار است؛ اما مقدار این اثر گذاری در زندگی افراد مختلف، متفاوت است.

در طول شیوع ویروس کرونا همه‌ افراد جامعه به نوعی آسیب دیدند، از آسیب‌های اقتصادی گرفته تا آسیب‌های روانی و سلامتی. موضوع امروز گزارش «ایرنا زندگی» درباره «افراد حرفه‌ای» است. آسیب‌هاب روانی بیشتر از آسیب‌های اقتصادی و سلامت فیزیکی، متوجه این دسته از افراد است. افرادی که در کار خود موفق هستند و به طور عمومی، افراد حرفه‌ای در جامعه به شمار می‌آیند مانند کسانی که هنری را ابداع کردند، شرکت راه‌اندازی کردند و در انجام برخی کارهای‌ تخصصی، کاربلد هستند. در طول مدت شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌ها و شرایط خاص، این دسته از افراد به نوعی اضطراب درونی و میل به افسردگی کشیده می‌شدند.

 

رواج افسردگی در افراد حرفه‌ای و راه‌حل آن

با شیوع ویروس کرونا، بسیاری دور کار شدند و برخی فعالیت‌ها از برنامه‌های همیشگی حذف شدند. حالا ما ماندیم و کلی وقت اضافه که هیچ برایمان خوشایند نیست. به جای اینکه به فکر پر کردن وقت‌های خالی خود باشیم با خود فکر کردیم که خوب است، تا زمانی که از شر این ویروس خلاص شویم یه استراحتی هم به خود می‌دهیم. حالا با گذشت حدود ۸ ماه، این زمان‌های خالی تبدیل به بلای جان ما شدند که در بیکاری‌ها و سکوت مانند خوره، تار و پود مغز ما را می‌جوند. گاهی به ظریف‌ترین اتفاقات گذشته فکر می‌کنیم و در یک سیکل تکرار خاطرات می‌افتیم. این تفکرهای موشکافانه باعث می‌شود در گودال افکار منفی گذشته‌مان گیر کنیم. شاید مدت‌ زیادی را در فکر فرو رفته باشیم و متوجه گذر زمان نشویم. ۴۵ دقیقه تفکر عمیق از لحاظ مکانیسمی، انرژیی برابر با حفر یک چاه ۴ متری را از ما می‌گیرد بنابراین طبیعی است که دیگر انرژی لازم برای انجام کارهای روزمره را نداشته باشیم. وقتی این مقدار انرژی می‌سوزانیم بدن با کمبود گلوکز (سوخت رایج مغز) رو به رو می‌شود و ممکن است سردرد، سرگیجه یا حتی حالت تهوع بگیریم. می‌توانیم با ورزش در خانه، یادگیری مهارت‌های جدید و مطالعات هدفمند این زمان‌های خالی را پر کنیم تا نگذاریم به حال افسرده برسیم و افکار منفی بر ما چیره شوند.

رواج اضطراب در افراد حرفه‌ای و راه حل آن

شاید فکر کنید اضطراب یکی از اثرات جانبی افسردگی است؛ ولی اضطراب یک اختلال جدا از افسردگی و حتی استرس است. وقتی زمان زیادی را در حال افسردگی از دست می‌دهید و یکباره به خودتان می‌آیید به اضطراب دچار می‌شوید یا زمانی که همه چیز طبق برنامه‌ریزی‌هایتان پیش نمی‌رود مضطرب می‌شوید. وقتی نتوانید خود را به آرامش برسانید و اوضاع را مدیریت کنید بر سر موضوع‌های کوچک، مانند دیر حاضر شدن نهار و گذشتن از وقت خواب‌تان هم مضطرب خواهید ‌شد. در برابر کنش‌های زندگی کم تحمل می‌شویم و واکنش‌های شدید از خود نشان می‌دهیم، فقط به این خاطر که نگران آینده هستیم. اگر در این بحران روحی به سر می‌برید از یوگا نگذرید و از گوش کردن به موزیک‌های بی‌کلام دریغ نکنید. گاهی اوقات اضطراب خود را در غالب پرخاش و عصبانیت‌های لحظه‌ای نشان می‌دهند. باید هوشیار باشیم و این مشکلات را ریشه‌یابی کنیم.

منبع: گاردین

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه