به افتخار ۴۲ سال ایستادگی «یک ملت»

به افتخار ۴۲ سال ایستادگی «یک ملت»

ملت ایران ۴۲ سال پیش با تکیه بر اراده خود، تصمیم گرفت تا یک نظام مردمسالار مبتنـی بر قوانین اسلامی، مستقل، سلطه‌ناپذیر و برخوردار از آزادی را جایگزین حکومـت استبدادی ۲۵۰۰ ساله نماید.

روزنامه ایران سه شنبه ۲۱ بهمن در یادداشتی به قلم پرویز اسماعیلی روزنامه نگار و سفیر ایران در کرواسی، آورده است: «انقلاب مردم» منجر به تشکیل «جمهوری اسلامی ایران» شد تا کشور به جای خواست قدرت‌های بزرگ جهانی، بر اساس خواست ملت ایران، اداره شود. ایران علاوه بر موقعیت ژئواستراتژیک منحصر به فرد؛ خاستگاه یکی از بزرگترین تمدن‌های بشری و ...

یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان از نظر ثروت‌های طبیعی، انسانی، منابع انرژی و معدنی است. در طول تاریخ، همواره قدرت‌های استعمارگر تلاش کرده‌اند با تحمیل سلطه خود، هم با استفاده از موقعیت ممتاز منطقه‌ای و هم با غارت منابع اقتصادی ایران؛ در رقابت با سایر قدرت‌های جهان، در موقعیت برتر قرار گیرند. ایران در طول قرن‌های گذشته هرگز به همسایگان خود حمله نکرده است، اما بلافاصله بعد از انقلاب اسلامی با تجاوز نظامی رژیم صدام، در جنگی ناخواسته وارد شد که ۸ سال طول کشید.

اگر چه تمام قدرت‌های دنیا و برخی کشورهای منطقه از صدام حمایت نظامی و مالی کردند، اما ایران به لطف ایستادگی مردم، ایثار و شهادت جوانان خود (از مذاهب و اقوام مختلف) هم در عرصه نظامی و هم حقوقی و بین‌المللی پیروز شد. هر انسان منصف و آزاده‌ای در جهان، به ۴۲ سال ایستادگی مردم ایران افتخار می‌کند.

متأسفانه قدرت‌های جهانی بویژه ایالات متحده امریکا به جای درک و احترام به خواست ملت ایران؛ انواع توطئه‌ها و تحریم‌ها را همراه با تبلیغات دروغ و ترویج «ایران هراسی» طی ۴ دهه گذشته همچنان ادامه دادند. تروریسم اقتصادی، فشار حداکثری و ترور مقام‌های رسمی و علمی ایران توسط دولت ترامپ و به نیابت از او توسط رژیم صهیونیستی، اوج این فشارها بود.


علیرغم این، «ایرانِ اکنون» به گواه مراکز معتبر بین‌المللی به یک قدرت نوظهور علمی و فناوری در عرصه جهانی تبدیل شده و در زمینه اقتصادی نیز ضمن تحمل فشارهای ظالمانه و غیرانسانی، به خودکفایی در بسیاری از محصولات صنعتی و کشاورزی رسیده است؛ زمینه‌ای که با برداشته شدنِ تحریم‌های ظالمانه، کشور را با جهشی قابل توجه در عرصه‌های مختلف مواجه خواهد ساخت.

جمهوری اسلامی ایران در فناوری‌های جدید مثل تولید انرژی هسته‌ای، نانو، علوم فضایی، سلول‌های بنیادین و... نیز برای تأمین نیازهای خود در حال و آینده، گام‌های بلندی برداشت و در حالی که به کنوانسیون‌های بین‌المللی مربوطه کاملاً متعهد بود، از حقوق خود طبق مقررات جهانی و هرگونه همکاری علمی در این حوزه‌ها محروم ماند. این مهم، ارزش تلاش دانشمندان ما را ممتاز می‌کند و به‌دلیل ریشه بومی، پیشرفت‌های علمی را از تأثیر هر گونه دخالت خارجی ایمن می‌سازد.


ایران همواره به تعهدات بین‌المللی و چندجانبه خود وفادار بوده و از سوی دولت‌هایی مورد تحریم و تهدید واقع شده که برای مقررات بین‌المللی و حتی تعهدات خود ارزشی قائل نیستند. در ۱۴ ژانویه ۲۰۱۵ ایران با حسن نیت مذاکرات هسته‌ای و «برجام» را پذیرفت و تاکنون نیز با وجود پیمان‌شکنی سایر شرکا، به تعهدات خود وفادار مانده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) نیز طی سالیان گذشته بیشترین بازرسی‌ها را از ایران انجام داده و صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را در گزارش‌های متعدد تأیید کرده است.

صدها بار امریکا و متحدانش در منطقه، با تحریک رژیم اسرائیل (که سیاست رسمی‌اش توسعه‌طلبی، عدم اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل، تولید سلاح هسته‌ای و عدم عضویت در پیمان‌های منع سلاح‌های کشتار جمعی مثل NPT است)؛ دشمنی و تهدید به ایران را پیش گرفتند و به نتیجه معکوس رسیدند.


برجام با پشتیبانی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، نشانه دیگری از حسن نیت ایران بود. فرصتی بزرگ بود تا طرفین، دوستی و همکاری را انتخاب کنند. در حالی‌که همه جهان از این توافق راضی بودند و آن را موجب تقویت صلح و همکاری بین‌المللی می‌دانستند، دولت وقت امریکا به تحریک رژیم صهیونیستی و با نقض قطعنامه ۲۲۳۱، یکطرفه از برجام خارج شد و با فشارهای سیاسی و اقتصادی به راه شکست خورده قبلی بازگشت.

متأسفانه دولت‌های اروپایی نیز که می‌توانستند با حفظ استقلال به تعهدات خود پایبند بمانند و چندجانبه‌گرایی را تقویت کنند، عملاً از ترامپ پیروی کردند. اگر امریکا و اروپا بخواهند اشتباه خود را جبران کنند، ایران استقبال می‌کند. اما این کار باید فوراً، کامل و بدون هر گونه پیش شرطی صورت بگیرد.


از دیگر سو، دکترین دفاعی ایران بازدارندگی کامل، بدون سلاح هسته‌ای است. ما بزرگترین عامل شکست تروریسم در منطقه بوده‌ایم، اما امریکا سردار سلیمانی قهرمان منطقه ما در مبارزه با داعش را، وحشیانه ترور کرد. ما همسایگان خود در خلیج فارس را از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون به همکاری جمعی و تدوین پیمانی برای مشارکت برای تأمین امنیت منطقه و آبراه‌ها دعوت کرده‌ایم.

ایران طرح «صلح هرمز» را در سال‌های اخیر، حتی به سران همسایگانی که در اوج خصومت با ما بودند، به شکل مکتوب ارائه داد. «گذشته، چراغ راه آینده است.» ایران حسن نیت خود را اثبات کرده، اکنون نوبت دیگران است. کشور ما با منابع عظیم اقتصادی و دسترسی به بازار بزرگ ۵۰۰ میلیون نفری، از ظرفیت و فرصت‌های بی‌نظیری برای همکاری با تمامی کشورها برخوردار است. ایران اولین کشور مسلمان و آسیایی بود که استقلال کرواسی را به رسمیت شناخت.

روابط سیاسی و فرهنگی دوجانبه همواره مثبت و دوستانه بوده است. رئیس‌جمهوری و وزیر امور خارجه کرواسی طی روزهای اخیر فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفتند. بخش‌های دولتی و تجار بخش خصوصی ایران و کرواسی علاقه زیادی به همکاری دارند. روابط اقتصادی و فناورانه با ایران می‌تواند به رشد اقتصادی سریع و اشتغال آفرینی در کرواسی یاری رساند.

درهای اقتصاد ایران همیشه برای کرواسی باز و سود آور است. باعث تأسف است که تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه دولت امریکا، مانع همکاری تجاری و افزایش منافع ملی دو کشور شده است. جهان وقتی به نظم عادلانه می‌رسد که هر ملتی برای منافع خود تصمیم بگیرد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه