کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست با عمل جراحی کاهش وزن

کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست با عمل جراحی کاهش وزن

 نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد، افراد چاقی که تحت عمل جراحی لاغری قرار گرفته‌اند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست از جمله ملانوما هستند.

به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، ملانوم وخیم ترین نوع سرطان پوست است که می‌تواند در هر قسمتی از پوست بدن یا در نزدیکی یک خال پوستی ایجاد شود. این نوع سرطان، از سلول‌های رنگدانه‌ای تشکیل می‌شود و در نتیجه معمولا قهوه‌ای یا مشکی رنگ است، هرچند ممکن است به رنگ های دیگر نظیر قرمز یا سفید هم دیده شود. در حالی که ملانوما تنها یک درصد از موارد ابتلا به سرطان پوست را تشکیل می‌دهد اما بیشترین مرگ و میر ناشی از این نوع سرطان پوست را شامل می‌شود.

اکنون نتایج مطالعه ای که در مجله JAMA Dermatology منتشر شده است، نشان می دهد که عمل جراحی کاهش وزن با کاهش قابل توجهی در خطر ابتلا به سرطان پوست ارتباط دارد. این یافته می‌تواند به عنوان یک قطعه مهم از شواهدی توصیف شود که ارتباط میان کاهش وزن و سرطان بدخیم پوست را اثبات می@کند.

محققان با توجه به این که چاقی خطر بروز برخی سرطان‌ها را افزایش می‌دهد، در این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختند که آیا چاقی می تواند به افزایش خطر ابتلا به ملانوما نیز منجر شود یا خیر.

یک مطالعه سوئدی در سال ۲۰۰۹ میلادی نشان داد که خطر ابتلا به سرطان در زنان چاقی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفته‌اند، کاهش می‌یابد اما این مطالعه خطر ابتلا به سرطان پوست و بیماری ملانوما را به طور خاص بررسی نکرده بود.

به همین منظور یک تیم تخصصی در تلاش برای بررسی ارتباط بین جراحی لاغری و سرطان پوست مجموعه داده‌های این مطالعه را دوباره بررسی کردند. به طور کلی تجزیه و تحلیل جدید شامل داده‌هایی از ۲۷۰۰ فرد مبتلا به چاقی بود که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفته بودند و ۲۰۴۰ شرکت کننده دیگر چاق بود که تنها در مراکز مراقبت‌های بهداشتی تحت درمان معمول مانند مشاوره در مورد شیوه زندگی قرار گرفته بودند.

در این پیگیری که ۱۵ سال بطول انجامید، افرادی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفته بودند، به طور متوسط ۲۱.۶ کیلوگرم وزن از دست داده بودند و گروه دیگر در وزن تقریبا ثابت باقی ماندند بطوریکه بطور متوسط کاهش و یا افزایش وزن آن‌ها هرگز از حدود ۳ کیلوگرم تجاوز نمی کرد.

در این چند سال ۲۳ نفر در گروهی که تحت جراحی قرار گرفته بودند به سرطان بدخیم پوست و ملانومای بدخیم مبتلا شدند و در گروه مقابل ۴۵ نفر به این بیماری مبتلا شدند. متخصصان دریافتند که بیشترین تفاوت میان این دو گروه مربوط به ملانومای بدخیم است. در گروه کنترل ۲۹ مورد از این بیماری وجود داشت، در حالی که در گروه جراحی فقط ۱۲ مورد ابتلا به این بدخیمی دیده می‌شد که این به معنای کاهش ۵۷ درصدی خطر ملانوما در صورت انجام جراحی کاهش وزن است.

این شواهد نشان می‌دهد چاقی عامل خطرساز جدی برای ابتلا به سرطان پوست است، هرچند متخصصان معتقدند که برای درک مکانیسم‌های مهم ارتباط میان چاقی و سرطان پوست باید تحقیقات بیشتری انجام دهند.

یک نظریه که در این خصوص این ارتباط ارائه می شود این است که چاقی منجر به التهاب مزمن سیستمیک می‌شود که می‌تواند یک محیط مناسب برای رشد تومور باشد. شیوه زندگی، مانند تغییر رژیم غذایی بعد از جراحی نیز ممکن است به توضیح این ارتباط کمک کنند.

هم‌چنین چاقی با یک سبک زندگی بی تحرک همراه است که خود با افزایش بروز سرطان و مرگ و میر در ارتباط است. به دنبال جراحی کاهش وزن افراد ممکن است سطح فعالیت بدنی خود را افزایش دهند که به نوبه خود خطر سرطان را کاهش می‌دهد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه