مقاله بررسی اثر صادرات بر کارآیی فنی صنایع مواد غذایی و آشامیدنی ایران

مقاله بررسی اثر صادرات بر کارآیی فنی صنایع مواد غذایی و آشامیدنی ایران

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی اثر صادرات بر کارآیی فنی صنایع مواد غذایی و آشامیدنی ایران" مقاله ای است در 28 صفحه و با 47 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اقتصاد و الگو سازی منتشر شده است

در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث  صادرات؛ کارآیی فنی؛ صنعت مواد غذایی و آشامیدنی؛ تابع تولید مرز تصادفی؛ داده‌های تابلویی پویا پرداخته شده است

چکیده مقاله

هدف اصلی این مطالعه، بررسی تأثیر صادرات بر کارآیی فنی 22 زیربخش صنعتی مواد غذایی و آشامیدنی در سطح کدهای چهار رقمی طی دوره 1388-1379 است. در این راستا، ابتدا کارآیی فنی زیربخش¬های 22گانه صنعتی به روش تابع تولید مرز تصادفی تخمین زده شده و سپس مدل تحقیق با استفاده از رویکرد داده¬های تابلویی پویا برآورد شده است. نتایج تحقیق نشان داد که متوسط کارآیی کل صنعت مواد غذایی و آشامیدنی طی دوره مورد مطالعه برابر با  62/0 است. همچنین نتایج برآورد مدل تحقیق حاکی از این است که متغیر صادرات و مخارج تحقیق و توسعه تأثیر مثبت و معنی¬داری بر کارآیی فنی زیربخش¬های صنایع مواد غذایی و آشامیدنی اقتصاد ایران دارد. در مقابل، اثر سرمایه انسانی بر کارآیی فنی زیربخش¬های صنایع مواد غذایی و آشامیدنی منفی و معنی¬دار بوده است.

عنوان مقاله [English]

The Impact of Export on the Technical Efficiency of Food and Beverages Industry

چکیده [English]

The main objective of this study is to investigate the impact of exports on technical efficiency in food and beverages industry in Iran over the period 2000-2009. For this purpose, at first, the technical efficiency in food and beverages industry has been estimated by using stochastic frontier production function, which indicates that average technical efficiency is 0.62. Then, the link between technical efficiency index and food and beverages exports has been estimated by using Dynamic panel data approach. The empirical results show that the exports and R&D expenses have a positive and significant effect on the technical efficiency of food and beverages industry in Iran. So, the human capital has negative and significant effect on the technical efficiency of food and beverages industry.

کلیدواژه‌ها [English]

Export, Technical Efficiency, Food and Beverages Industry, Stochastic Frontier Production Function, Dynamic Panel Data

دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

قیمت این محصول: 9,900 تومان
تلفن همراه:
جهت دریافت رسید بانکی و شناسه پرداخت شماره موبایل معتبر وارد نمایید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه