کتاب روانشناسی یادگیری

کتاب روانشناسی یادگیری


کتاب روانشناسی یادگیری با تأکید بر اهمیت یادگیری در تمامی مراحل زندگی به جنبه‌های مختلف این موضوع می‌پردازد و شما را همه‌ی ابعاد و نظریه‌های این بعد از مغز انسان آشنا می‌کند.

بخش عمده‌ی رفتار انسان یادگرفتنی است؛ در زمینه‌ی عاطفی نحوه‌ی بروز عواطف و طرز کنترل آن‌ها را می‌آموزد و بدین‌وسیله از آمیزش با دیگران لذت می‌برد. از لحاظ اجتماعی نیز انسان‌ها در خانواده و در گروه‌های اجتماعی دیگر چگونگی معاشرت با دیگران را یاد می‌گیرند. شناخت خود و جهان خارج، پرورش وجدان اخلاقی، توسعه‌ی میزان‌های عقلانی برای تشخیص خوب و بد و کنترل اعمال و رفتار شخصی اموری آموختنی است و فرد در اثر تماس با والدین، همسالان و سایرین این‌گونه امور را فرامی‌گیرد. در حقیقت می‌توان به این نتیجه رسید که ادامه‌ی حیات شما به عنوان یک انسان به خصلت یادگیری‌تان باز می‌گردد اما تا چه حد در رابطه با این ویژگی خود اطلاعات دارید و از آن می‌دانید؟

هرچه در این خصوص بیشتر بدانید بهتر می‌توانید آن را به کار بگیرید و جمعی از نویسندگان با تجربه در حوزه‌ی روانشناسی گرد هم آمده‌اند و در کتاب روان‌شناسی یادگیری از صفر تا صد این موضوع را برایتان شرح می‌دهند و به پیچیدگی ذهن انسان می‌پردازند.

این اثر پژوهشی به تمامی نظریه‌های مهم و قابل‌توجه در این زمینه می‌پردازد و آشنایی با این موارد به همه‌ی کسانی که می‌خواهند با فرآیند ذهن خود آشنا شوند، توصیه می‌شود.

در بخشی از کتاب روانشناسی یادگیری می‌خوانیم:

شاگرد باید ازلحاظ جسمی، عاطفی، عقلی و... رشد کافی کرده باشد تا بتواند به خوبی یاد بگیرد و یادگیری زمانی برایش مفید خواهد بود که از هر نظر آمادگی لازم داشته باشد. او حتی اگر بعضی از جنبه‌های آمادگی را کسب نکرده باشد، ‌ یادگیری برایش خستگی‌آور و کسل‌کننده خواهد شد و چندان پیشرفتی نخواهد کرد. مثلاً در یادگیری نوشتن، اعصاب و عضلات دست و انگشتان باید به‌قدر کافی رشد کرده و آمادگی داشته باشند.

اگر کودکی را که ازلحاظ جسمی و روانی آمادگی یادگرفتن و نوشتن را ندارد، تعلیم بدهیم، جریان یادگیری او در این زمینه حتی در سال‌های بعدی به‌کندی پیش خواهد رفت، در صورتی که اگر همین کودک در سنی که آمادگی کافی دارد، تحت تعلیم قرار گیرد، نوشتن را زودتر فرا خواهد گرفت و در این زمینه سریع‌تر پیشرفت خواهد کرد.

آمادگی در زمینه‌های مختلف متفاوت است. ممکن است فرد ازلحاظ عقلی آماده باشد ولی ازنظر عاطفی نسبت به امر موردنظر فاقد احساس مطبوع باشد. مثلاً ترس از معلم احساس عدم امنیت، دلهره، اضطراب و پریشانی فکر ممکن است یادگیری را در زمینه موردنظر مختل کند. رشد و آمادگی ذهنی افراد نیز در فهم و یادگیری علوم مختلف متفاوت است. مثلاً ممکن است شاگردی در مرحله‌ای از رشد خود آماده درک علوم تجربی باشد، ولی برای درک علوم اجتماعی هنوز آمادگی لازم را به دست نیاورده باشد. بنابراین، معلم باید آمادگی هر یک از شاگردان خود را تدریس مواد درسی در نظر داشته باشد و فعالیت‌های آموزشی خود را متناسب با سطح آمادگی آنان عرضه کند.

فهرست مطالب
فصل اول: یادگیری و عوامل مؤثر آن
فصل دوم: یادگیری و وراثت
فصل سوم: نظریه یادگیری شناختی و اجتماعی
فصل چهارم: انگیزش در یادگیری
فصل پنجم: نقش تنبیه و بد رفتاری در فرآیند یاددهی-یادگیری
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه