با نامزدهای ریاست جمهوری 1400

درباره محسن رضایی

درباره محسن رضایی

محسن رضایی با سابقه فرماندهی سپاه پاسداران و مدرک دکتری اقتصاد به عنوان یکی از نامزدهای تایید صلاحیت شده در انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری از طرف شورای نگهبان معرفی شده است.

محسن رضایی با سابقه فرماندهی سپاه پاسداران و مدرک دکتری اقتصاد به عنوان یکی از نامزدهای تایید صلاحیت شده در انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری از طرف شورای نگهبان معرفی شده است.

سرانجام گمانه زنی ها در خصوص تایید صلاحیت های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به پایان رسید و شورای نگهبان لیست نهایی چهرهای سیاسی به عنوان نامزدهای انتخابات منتشر کرد، چهره هایی که هر کدام سوابق سیاسی و اجرایی متفاوتی در کارنامه خود دارند که یکی از این افراد محسن رضایی است.

 

تولد و خانواده

محسن سبزوار رضایی میرقائد مشهور به محسن رضایی در شهریور ۱۳۳۳ خورشیدی در خانواده ای مذهبی در مسجد سلیمان به دنیا آمد. دوران کودکی و نوجوانی را در زادگاهش سپری کرد و به کمک چند تن از همسالانش، انجمن مذهبی «دین و دانش» را در مسجد جامع چشمه علی بنیان گذاشت.

همسر رضایی، معصومه خدنگ است که رضایی از طریق امام جماعت مسجد جامع احمدیه نارمک، به عنوان عضوی از خانواده‌ای انقلابی با او آشنا شد و ازدواج کرد. فرزندانش به ترتیب احمد، سارا، علی، زهرا و مهدیه نام دارند.

 

تحصیلات

رضایی تحصیلات ابتدایی و بخشی از تحصیلات متوسطه را در مسجدسلیمان سپری کرد و وارد هنرستان صنعتی شرکت ملی نفت ایران در اهواز شد. وی در ۱۳۵۳ خورشیدی در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت تهران پذیرفته شد و زندگی جدید خود را در محله نارمک آغاز کرد و در بخش مهندسی «طراحی پایه» کارخانجات ارج و ایران تایر، مشغول به کار شد.  

وی برای مدتی تحصیلات خود را رها کرد و بعد از پیروزی انقلاب و پایان جنگ تحمیلی بار دیگر به تحصیل روی آورد. وی در این دوره تغییر رشته داد و مقطع کارشناسی اقتصاد را در دانشگاه تهران گذراند. تحقیق جامع او در مقطع کارشناسی در ۱۳۷۱ خورشیدی در قالب یک کتاب به چاپ رسید. در مقطع کارشناسی ارشد اقتصاد، مطالعات خود را بر روی سیاست های پولی و بانکی متمرکز کرد.

 

مبارزه سیاسی

محسن رضایی همزمان با تحصیل مبارزات خود را علیه رژیم پهلوی نیز آغاز کرد و در همان سال های به وسیله ساواک اهواز بازداشت و مورد شکنجه و بازجویی قرار گرفت. وی در ۱۳۵۲ خورشیدی پس از تحمل پنج ماه زندان انفرادی و یک ماه حبس در بند عمومی زندان اهواز، دور جدیدی از فعالیت های سیاسی خود را آغاز کرد و توانست همزمان با تکمیل تحصیلات خود در هنرستان صنعتی شرکت ملی نفت ایران، اقدام به گسترش تشکیلات اولیه کند و جمعیت منصورون را بنیان گذارد. در همین سال ها رضایی دانشگاه و کار صنعتی را رها کرد و به زندگی مخفی روی آورد. در فاصله سال های ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۷ خورشیدی برای کادرسازی و گسترش تشکیلات جمعیت منصورون کوشید و شاخه های تشکیلات در هفت استان و ۱۷ شهرستان مهم کشور را راه اندازی کرد. در ۱۳۵۸ خورشیدی که به پیشنهاد مرتضی مطهری، هفت گروه مسلح مسلمان با یکدیگر ادغام شدند، رضایی از طرف گروه منصورون به عضویت شورای مرکزی «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» درآمد.

 

عضویت در سپاه پاسدران و جنگ تحمیلی

رضایی در خرداد ۱۳۵۸ خورشیدی با حمایت امام خمینی(ره) واحد اطلاعات و بررسی های سیاسی را در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بنیان گذاشت و به عضویت شورای فرماندهی سپاه درآمد و در شهریور ۱۳۶۰ خورشیدی به فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد و تا ۱۳۷۶ خورشیدی در این مسوولیت باقی ماند.

رضایی در دوره جنگ تحمیلی به عنوان فرمانده سپاه خدمات ارزنده ای از خود نشان داد و عملیات های بزرگی را مدیریت کرد. در این دوره از فعالیت ها، رضایی یکی از اعضای هیات ۱۲ نفره تدوین اساسنامه سپاه پاسداران بود و در اردیبهشت ۱۳۵۸ خورشیدی با نظر امام خمینی (ره) واحد اطلاعات سپاه را تأسیس کرد و نخستین فرمانده این واحد، در فاصله سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۳ خورشیدی بود. وی درباره تأسیس اطلاعات سپاه می‌گوید: شروع ترورهای گروه فرقان و به شهادت رساندن آیت‌الله مطهری، سپس ترور ناموفق هاشمی رفسنجانی نشان داد که ما از حوادث عقب هستیم و در حالی که تشکیل واحد اطلاعاتی با مخالفت جدّی روبرو بود و اطلاعات در نظام پس از انقلاب یادآور ساواک بود، واحد اطلاعات با کمترین امکانات و در واقع با هیچ راه‌اندازی شد و به قضیه گروه فرقان ورود کرد و گودرزی رهبر گروه و تعداد دیگری از کادرهای این گروه که نشان تحجر دینی به ذهن و زبان داشتند، دستگیر شدند.

رضایی در دوران فرماندهی در سپاه پاسداران به تاسیس دانشگاه امام حسین (ع) و دانشگاه بقیه الله (عج) اقدام کرد و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء را تاسیس کرد. همچنین شکل گیری نیروی زمینی، هوایی و دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز توسط او پی ریزی شد.

 

مجمع تشخیص مصلحت نظام

فرمانده سپاه پاسداران در شهریور ۱۳۷۶ خورشیدی از مقام خود استعفا داد و از طرف آیت الله خامنه ای به عنوان «دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام» منصوب شد.

رضایی پس از انتصاب به عنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام،  مطالعات اولیه برای تنظیم سند چشم انداز ۲۰ ساله ایران را آغاز کرد و با تکمیل تحصیلات خود در مقطع دکتری اقتصاد دانشگاه تهران، عهده دار مسوولیت اداره کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام شد.

از مهم‌ترین موضوعاتی که در طول سال های اخیر در مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان شده ماجرای پیوستن ایران به FATF است که رضایی یکی از مخالفان آن بوده و این موضع را بارها اعلام کرده است.

 

حضور در عرصه انتخابات

رضایی در ۱۳۷۸ خورشیدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کرد اما نتوانست از طرف مردم انتخاب شود. وی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ خورشیدی ثبت نام کرد اما ۲ روز پیش از برگزاری انتخابات کناره گیری کرد.

رضایی بار دیگر در ۱۳۸۸ خورشیدی نیز وارد میدان انتخابات ریاست جمهوری شد و سومین نفر از میان چهار کاندیدای شرکت کننده در انتخابات شد. وی در ۱۳۹۲ خورشیدی نیز در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد و موفق به کسب آرای مورد نیاز نشد.

 

ثبت نام در انتخابات ۱۴۰۰

محسن رضایی بار دیگر نامزد حضور در انتخابات شد و روز جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ خورشیدی نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران را اعلام کرد. وی در باره انگیزه خود برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: حضور در عرصه انتخابات، برای من بی شباهت به عرصه انجام تکلیف دینی و میهنی نیست. حرکت های انتخاباتی اگر با انگیزه مادی و ریاست طلبی باشد، یک مهلکه و پرتگاه است. اگر نگرانی من برای محاصره اقتصادی و معیشت مردم پس از جنگ تحمیلی نبود، شاید هیچگاه کاندیدای ریاست جمهوری نمی شدم. نگرانی ها بابت معیشت مردم و اوضاع اقتصادی کشور نه تنها کاهش پیدا نکرده، بلکه به شدت افزایش پیدا کرده است. برای حفظ معیشت مردم و حیثیت جمهوری اسلامی، نیازمند تشکیل دولت قوی و کارآمد هستیم و انگیزه ام برای ورود به عرصه سیاست، این بوده که حق مردم به مردم برسد و شخصی به حق مردم دست درازی نکند.

رضایی «دولت نهضت ملی برای آبادانی ایران و مبارزه با فساد و شبکه نفوذ» را شعار خود اعلام کرده و گفته است: زمانی که شبکه نفوذ، ساختار دولت را به فساد و جاسوسی و مزدوری و اشرافی‌گری آلوده کرده است، وظیفه من به عنوان یک سرباز حضور در میدان و بسیج نیروهای وطن‌دوست و جوان‌های انقلابی است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه