کتاب « چالش های جدید حقوق فرزند پذیری»

کتاب « چالش های جدید حقوق فرزند پذیری»

کتاب « چالش‌های جدید حقوق فرزند پذیری» با تلاش یک مدرس دانشگاه به نام مریم صیادی در سال ۹۹ به چاپ رسیده است.

کتاب چالش های جدید حقوق فرزند پروری در قطع وزیری و ۱۷۱ صفحه با مشارکت انتشارات« پرپروک » خمین به چاپ رسیده است.
این کتاب با شمارگان یک‌هزار نسخه و قیمت ۳۰۰ هزار ریال در اختیار علاقه‌مندان به کتاب‌های حقوقی قرار گرفت.
«بازشناسی مفهوم فرزند پذیری و بیان پیشینه» آن به‌عنوان بخش اول کتاب شامل هفت فصل با عناوین تعریف لغوی اصطلاحات، مفهوم فرزند پذیری یا فرزند خواندگی در حقوق ایران و فقه امامیه، فرزند پذیری بین المللی، فرزند پذیری مدرن، محاسن و معایب فرزند پذیری، بررسی تاریخچه تحولات فرزند پذیری و نگاهی اجمالی به جایگاه فرزند پذیری در سایر کشورها است.
بخش دوم کتاب «جایگاه حقوقی فرزند پذیری» را در سه فصل جایگاه حقوقی فرزند پذیری در فقه، جایگاه قانونی فرزند پذیری در ایران و تشریفات قانونی و شرایط سرپرستی از کودک بی سرپرست بیان می‌کند.
نویسنده « آثار ناشی از فرزند پذیری » را در بخش سوم کتاب و در فصل‌های آثار فرزند پذیری، آثار فرزند پذیری در قانون جدید مصوب ۱۳۹۲ و آیین نامه اجرایی آن در سال ۱۳۹۴ و تطبیق مباحث اخیر در خصوص قوانین موجود با نظر فقه‌های امامیه توضیح می‌دهد.
در سخنی از مولف کتاب آمده است: « فرزند پذیری عبارت از یک رابطه حقوقی است که بر اثر پذیرفته شدن طفلی به‌عنوان فرزند از جانب زن و مردی به وجود می آید، بدون آنکه پذیرندگان طفل، پدر و مادر واقعی آن طفل باشند.
تفاوت فرزند واقعی و فرزند حکمی یا ظاهری در این است که پیوند موجود بین فرزند حقیقی و پدر و مادر وی پیوندی طبیعی و ناگسستنی است و رابطه حقوقی بین آنها هرگز از بین نخواهد رفت.
در مقدمه کتاب فرزند پذیری یا فرزندخواندگی یکی از موضوعات در خور توجه در قوانین حقوق خصوصی در جوامع امروزی بیان شده و است؛ این مساله که ریشه در نیازهای عاطفی و اقتصادی داشته و گاهی عوامل روحی و معنوی یا موجب پیدایش آن شده است، پیشینه ای به درازای تاریخ تمدن بشر دارد.
قانون حمایت از کودکان بی سرپرست مصوب ۱۳۵۳، نیز به منظور تامین منافع مادی و معنوی آنان، شرایط خاصی را برای خانواده هایی که می خواهند سرپرستی اطفال بدون سرپرست را به عهده بگیرند وضع نموده است.
ماده ۱۱ قانون مذکور، وظایف و تکالیف سرپرست و طفل تحت سرپرستی او را از لحاظ نگاهداری و تربیت و نفقه و احترام، با حقوق و تکالیف اولاد و پدر و مادر برابر نهاده است.
بیش از ۸۰ نویسنده و شاعر در خمین کتاب چاپ کرده اند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه