کتاب ده درس ضروری برای فیلمبرداران مبتدی

کتاب ده درس ضروری برای فیلمبرداران مبتدی

لوئیس لاولپه در کتاب ده درس ضروری برای فیلمبرداران مبتدی، می‌کوشد با زبانی ساده، روان و کاربردی، راهکارهایی آسان و عملی برای ثبت تصاویر ارائه دهد. اگرچه هیچ دستورالعمل ثابتی برای گذر از جاده فیلمسازی وجود ندارد اما شناخت قواعد و تکمیل مهارت‌ها برای فیلمسازی خلاقانه ضروری است.

در حال حاضر می‌توان با استفاده از دوربین‌های دیجیتال به آسانی مشغول فیلمسازی شد. می‌توان با کمترین هزینه کتاب‌های نوشتاری یا صوتی یا فیلم‌های آموزشی در زمینه فیلمسازی را تهیه کرد و به وسیله آن‌ها آموزش دید. ولی "یادگیری فیلم‌سازی" را نباید با فرا گرفتن استفاده از آخرین دوربین‌ها یا روش‌های نورپردازی اشتباه گرفت. همین تفاوت فیلمسازان بزرگ از متوسط را ایجاد می‌کند.

کتاب ده درس ضروری برای فیلمبرداران مبتدی (Cinematography 101: ten essential lessons for the noob cinematographer) اگرچه تنها اثر در زمینه تکنیک‌های ضروری برای دانشجویان و علاقه‌مندان به فیلمبرداری نیست، اما بدون شک یکی از کتاب‌های مرجع مناسب و آموزنده برای مبتدیان و علاقمندان در این خصوص حساب می‌شود. لوئیس لاولپه (Louis La Volpe) بعد از بازخوانی و خلاصه کردن کتاب‌های کلیدی و نیز تجارب حرفه‌ای خود در این زمینه، آن را نوشته است.

این کتاب، روی قسمت‌هایی از هنر فیلمبرداری متمرکز است که مبتدیان باید آن‌ها را در نظر داشته باشند. کتاب شامل ده قسمت است که در آخر به دانش آموختگان دیدی کلی از مهارت فیلمبرداری خواهد داد.

در بخشی از کتاب ده درس ضروری برای فیلمبرداران مبتدی می‌خوانید:

فیلم‌سازان بلند پرواز نسبت به سال‌های گذشته شانس بیشتری دارند. امروز، می‌توانید تقریبا در هر قالبی فیلم بسازید و با داشتن قصه‌ای خوب و کیفیت تولید مناسب مورد قبول واقع شوید. همانطور که اشاره شد فیلم پروژه‌ی جادوگر شهر بلیر یکی از موفق‌ترین فیلم‌های مستقل ساخته شده است؛ اما از یک دوربین مبتدی غیر دیجیتال برای فیلمبرداری آن استفاده شده است.

قبل از انقلاب دیجیتالی دهه‌ی 90 همه چیز متفاوت بود. اگر فیلمی در قالبی به غیر از 35 میلی‌متری ساخته می‌شد، شانسی برای انتشار نمی‌یافت. قالب 16 میلی‌متری جدی گرفته نمی‌شد و قالب ویدئویی شوخی تلقی می‌شد. این استانداردها به قدری در صنعت سینما رخنه کرده بودند که حتی بازیگران هم به کار در فیلمی با قالبی غیر از 35 میلی‌متر بی میلی نشان می‌دادند.

اکنون همه چیز تغییر کرده‌ است. دوربین‌های دیجیتال موجود، صنعت سینما را جالب‌تر کرده‌اند. اما همچنان فیلم 35 میلی‌متری قالب استانداردی است که قالب‌های دیگر ویدئویی بر اساس آن رده‌بندی می‌شوند.

آیا ویدئو به همان کیفیتی که 35 میلی‌متری داشت رسیده است؟ فیلم‌سازان قدیمی خواهند گفت "نه"! به این خاطر که توانایی ثبت تصویر 35 میلی‌متری به مراتب بیشتر از ویدئو است. آیا واقعا دلیل نه گفتن آن‌ها این است؟ بیایید نگاه جزئی‌تری به ماجرا داشته باشیم. حقیقت ممکن است شما را متعجب کند.

توجه: مطالعه‌ی زیر بر پایه‌ی تفکیک پذیری افقی کلاسیک HD با 1080 خط است. در سال 2007، اولین دوربین مافوق HD معرفی شد که مقدار فوق العاده‌ی 4520 خط را ارائه می‌کرد. این موضوع را در زمان خواندن متن زیر به یاد داشته باشید.

فهرست مطالب
فیلمبردار
خواص تصاویر
تیم فیلمبرداری
درک ویدئوی HD
ویدئوی HD در مقابل فیلم 35 میلیمتری
فنون نورپردازی ملایم
دانستنی‌های دوربین فیلمبرداری برای مبتدیان
آشنایی با فایل RAW
فیلمبرداری DSLR
خطاهای فنی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه