کتاب آموزش دو روش ساخت اپلیکیشن کتاب در اندروید استودیو

کتاب آموزش دو روش ساخت اپلیکیشن کتاب در اندروید استودیو


در کتاب آموزش دو روش ساخت اپلیکیشن کتاب در اندروید استودیو نوشته‌ی محمود خاوریان، نحوه ساختن یک "اپلیکیشن کتاب" براساس یک پروژه واقعی یعنی "آموزش ساخت 10 جلوه تصویری در فتوشاپ" به صورت تصویری و کاملاً گویا تشریح شده است.

"اپلیکیشن کتاب" جزو یکی از پرطرفدارترین اپلیکیشن‌ها در زمینه آموزشی است. توسط این نوع اپلیکیشن شما می‌توانید انواع اطلاعات از قبیل اطلاعات عمومی، آموزش نرم‌افزارها، آموزش فنون مختلف، آموزش ترفندها و... را برای همه نوع سنین از کودک تا بزرگسالان، از دانش‌آموزان تا دانشجویان، از شاغلین تا زنان خانه‌دار و... ارائه دهید. تمامی این نوع اپلیکیشن‌ها دارای یک "فهرست مطالب" بوده و با انتخاب هرکدام از آیتم‌های فهرست مطالب، محتوای مربوطه در صفحه (اکتیویتی) دیگری نمایش داده می‌شود. محتوای این آموزش‌ها هم اغلب بر پایه متن و تصویر است.

این مجموعه آموزشی دو روش مختلف ایجاد اپلیکیشن کتاب را توضیح می‌دهد؛ به این صورت که یکی از روش‌ها برای کتاب‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که دارای چندین صفحه بوده و هر کدام دارای تعداد کمی متن یا تصویر باشند. برای چنین کتاب‌هایی تنها یک Layout مورد نیاز است و با انتخاب هرکدام از موضوعات توسط کاربر، محتوای مربوطه در Layout از طریق برنامه‌نویسی بارگذاری می‌شود. اما در صورتی که هرکدام از موضوع‌های کتاب مورد نظر به متن و تصویر زیادی نیاز داشته باشند، این روش جوابگو نبوده و به علت کند شدن بارگذاری محتوا، اپلیکیشن روی دستگاه کاربر بسته می‌شود. در روش دیگر، برای هرکدام از موضوعات کتاب، یک Layout سفارشی طراحی می‌کنیم. این روش پیچیده‌تر بوده و نیاز به زمان بیشتری برای توسعه دارد، اما دیگر مشکلات کندی اجرا و کرش کردن اپلیکیشن را ندارد.

در فصل اول کتاب آموزش دو روش ساخت اپلیکیشن کتاب در اندروید استودیو، ابتدا شروع به ساخت صفحه فهرست مطالب می‌کنیم. این صفحه را براساس یک فهرست 10 عددی از آموزش‌های فتوشاپ به عنوان نمونه ایجاد می‌کنیم. سپس کدنویسی مربوط به رویداد انتخاب آیتم‌های فهرست مطالب را انجام داده و در اکتیویتی دوم، اندیس مربوط به آیتم انتخاب شده را دریافت می‌کنیم. در فصل‌های دوم و سوم به طور مفصل فقط روی اکتیویتی دوم کار می‌کنیم، به این صورت که محتوای مربوط به آموزش انتخاب شده را بارگذاری کرده و به کاربر نمایش می‌دهیم.

در فصل دوم، روش اول ایجاد اپلیکیشن کتاب را فرا می‌گیریم، به این صورت که ده Layout متفاوت براساس 10 آموزشی که قصد ارائه آن‌ها را داریم، ایجاد کرده و با کدنویسی کاری می‌کنیم که Layout مربوط به آیتم انتخاب شده نمایش داده شود. در این روش به تعداد متون و تصاویر هرکدام از آموزش‌ها، TextView‌ها و ImageView‌ها را روی Layout قرار می‌دهیم. این روش، روش ایستا نام دارد. در ضمن به دلیل زیاد بودن حجم مطالب بعضی از آموزش‌ها، آن‌ها را در دو یا سه Layout مختلف قرار داده و برای حرکت بین این Layout‌ها، از دکمه‌های ناوبری (دکمه‌های "قبل" و "بعد") استفاده می‌کنیم. این روش برای آموزش‌های مفصل و حجیم که دارای تعداد زیادی تصویر هستند، مناسب می‌باشد، اما به کار بیشتری نیز برای ما به عنوان طراح و برنامه‌نویس نیاز دارد.

در فصل سوم، روش دوم ایجاد اپلیکیشن کتاب که روش پویا نام دارد را فرا می‌گیریم. در این روش نیازی به طراحی ده Layout برای 10 آموزش مختلف خود نداریم، به جای آن فقط از یک Layout بهره گرفته و با کدنویسی و به طور پویا، TextView‌ها و ImageView‌های مختلف را براساس آموزش انتخاب شده ایجاد کرده و روی Layout نمایش می‌دهیم. این روش برای آموزش‌های کوتاه که تصاویر کمی دارند، مناسب بوده و نسبت به روش اول نیاز به کار کمتری دارد.

در صورتی که محتوای قابل ارزش برای کاربران دستگاه‌های هوشمند داشته و به دنبال روشی برای ارائه آن می‌گردید، آموزش‌های این مجموعه آموزشی به شما کمک می‌کنند اپلیکیشن کتاب خود را در محیط Android Studio ایجاد کرده و در این مسیر، مسائل جانبی ایجاد اپلیکیشن کتاب از قبیل استفاده از موزیک و تصویر پس زمینه، استفاده از آیکن سفارشی، ایجاد صفحه شروع (Splash Screen)، کار با Style‌ها و... را نیز آموزش می‌دهد.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: ایجاد صفحات "شروع" و "فهرست مطالب"
کلاس‌های پروژه
ایجاد پروژه
اضافه کردن کتابخانه‌های لازم به پروژه
طراحی لی اوت activity_main. xml
طراحی لی اوت card_main. xml
آغاز کدنویسی: اضافه کردن یک LayoutManager
اضافه کردن کلاسی برای تعریف داده‌های فهرست مطالب
اضافه کردن داده‌های فهرست مطالب
ایجاد یک Adapter
پر کردن آرایه mainData و متصل کردن آداپتر به RecyclerView
تغییر خصوصیات CardView
چه کاری انجام دادیم؟
پاسخ دادن به انتخاب‌های RecyclerView
اضافه کردن اکتیویتی جدید
تنظیم کردن Back Button
طراحی صفحه شروع یا Splash Screen
طراحی لی اوت Splash
اضافه کردن موزیک به صفحه شروع
افزودن آیکن اپلیکیشن
تنظیم کردن نام اپلیکیشن
تنظیم کردن نسخه اپلیکیشن
فصل دوم: روش اول ایجاد کتاب (به طور ایستا و با طراحی Layout ها)
آماده سازی محتوا
طراحی Layout
ایجاد Layout‌های دوم و سوم مربوط به آموزش اول اپلیکیشن
تنظیم خصوصیات TextView‌ها و ImageView ها
اضافه کردن دکمه‌های ناوبری (صفحه قبل و صفحه بعد)
فصل سوم: روش دوم ایجاد کتاب (به طور پویا و با فایل‌های متنی)
تنظیم کردن لی اوت activity_detail. xml
تنظیم کردن فایل متنی
تصمیم گیری برای انتخاب فایل متنی مرتبط
بررسی کاراکترهای نشانه
تعریف متد createText ()
تعریف متد createImage ()
تعریف متد readFromFile ()

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه