کتاب مبانی بلاک چین: آموزش بلاک چین در 25 گام ساده

کتاب مبانی بلاک چین: آموزش بلاک چین در 25 گام ساده


کتاب مبانی بلاک چین: آموزش بلاک چین در 25 گام ساده نوشته دنیل درشر، به کاوش دنیای زیرین رمزارزها می‌پردازد، آنچه که در ورای بیت‌کوین اتفاق می‌افتد، بلاک‌چین. فناوری بلاک‌چین عمری طولانی‌تر و کاربردی فراتر از رمزارزها دارد.

دنیل درشر (Daniel Drescher) در این کتاب تلاش کرده با بیان مفاهیم بلاک‌چین به صورت غیر فنی، به توضیح عملکرد آن بپردازد. نوع نگارش و لحن او باعث شده تا خواندن این کتاب برای افراد متخصص و عموم مردم به یک اندازه هیجان‌انگیز و آموزنده باشد.

کتاب حاضر، در 25 گام مختصر و مفید، مبانی فناوری بلاک‌چین را به شما می‌آموزد. شما برای مطالعه و فهم این کتاب، احتیاجی به داشتن پیش‌زمینه در حوزه‌های کامپیوتر، برنامه‌نویسی، ریاضی و رمزارزها ندارید، چرا که تمامی واژه‌ها و تعاریف مخصوص با مثال، شکل و مقایسه شرح داده شده است.

کتاب مبانی بلاک چین (Blockchain Basics) شکافی که در کتاب‌های دیگر وجود دارد و فقط بر موضوعات فنی و تجاری متمرکز هستند را از بین می‌برد و این کار را با توضیح کامل اصطلاحات بلاک‌چین و کاربرد آن‌ها در مسائل تجاری انجام داده است.

کتاب مبانی بلاک چین در 5 بخش اصلی دسته‌بندی شده است. این بخش‌ها در کنار یکدیگر یک مسیر آموزشی را تشکیل می‌دهند که مرحله مرحله و به تدریج، دانش بلاک‌چین را به شما منتقل می‌کنند. این مراحل شامل مبانی مهندسی نرم‌افزار، آموزش اصطلاحات علمی و دلایل نیاز به بلاک‌چین است، همچنین مفاهیم تشکیل‌دهنده‌ی آن و روابطشان، کاربردها و زمینه‌های فعلی تحقیق و توسعه آن در این مراحل توضیح داده می‌شود.

در بخشی از کتاب مبانی بلاک چین (آموزش بلاک چین در 25 گام ساده) می‌خوانیم:

داشتنِ یک دفترکل یا ساختمان داده‌ی بلاک‌چینِ مجزا که حاوی داده‌های تراکنش‌ها باشد، عالی است اما هدف ما طراحی یک سیستم همتا‌ به همتای توزیعی از دفاتر کل است که در محیط غیر‌قابل اعتماد قابل اجرا باشد. بنابراین کپی‌های زیادی از دفاترکل خواهیم داشت که نه تنها روی گره‌های غیر‌قابل اعتماد اجرا شده‌اند، بلکه از شبکه‌ای غیر‌قابل اعتماد نیز استفاده می‌کنند. بعلاوه، بدون داشتنِ یک هماهنگ کننده یا کنترل کننده مرکزی، قابلیتِ کنترلِ دفاتر کل به کل شبکه منتقل می‌شود.

چگونه می‌خواهید مانع جعل یا دستکاری دفاتر کل شوید؟ (به عنوان مثال، پاک کردن تراکنش از تاریخچه یا اضافه کردن تراکنش غیرمجاز به آن) مشخصا، بهترین روش برای جلوگیری از تغییر تاریخچه‌ی تراکنش‌ها این است که آن را تغییر‌ناپذیر کنیم؛ این بدان معنی است که دفاتر کل و به طبع آن تاریخچه تراکنش‌ها، بعد از نوشته شدن دیگر قابلیت تغییر ندارند. بنابراین نیازی نیست نگران دستکاری یا جعل دفاتر کل باشید چراکه اصلا قابلیت تغییر ندارند. با این وجود، داشتن سیستم همتا‌ به همتای توزیعی از دفاتر کلی که تغییرناپذیر هستند، خیلی بیهوده به نظر می‌رسد زیرا به شما امکان اضافه کردن تراکنش‌های جدید را نمی‌دهند. از این رو، چالش ساختمان داده بلاک‌چین این است که از یک طرف باید غیر‌قابل تغییر باشند و از طرف دیگر پذیرای ثبت تراکنش‌های جدید.

فهرست مطالب
مقدمه
بخش اول: اصطلاحات علمی و مبانی فنی
گام اول: تفکر لایه‌ای و منظری
گام دوم: درک نمای کلی بلاک‌چین
گام سوم: شناخت قابلیت‌های بلاک‌چین
بخش دوم: چرا به بلاک‌چین نیاز داریم؟
گام چهارم: کشف مشکل اصلی
گام پنجم: رفع ابهام از اصطلاح بلاک‌چین
گام ششم: درک ماهیت مالکیت
گام هفتم: خرج دوباره‌ی پول
بخش سوم: نحوه عملکرد بلاک‌چین
گام هشتم: برنامه‌ریزی و طراحی بلاک‌چین
گام نهم: مستند‌سازی مالکیت
گام دهم: درهم‌سازی داده‌ها
گام یازدهم: درهم‌سازی در دنیای واقعی
گام دوازدهم: شناسایی و محافظت از حساب‌های کاربری
گام سیزدهم: صدور مجوز تراکنش‌ها
گام چهاردهم: ذخیره‌ی داده‌های تراکنش‌ها
گام پانزدهم: استفاده از مخزن داده‌ها
گام شانزدهم: محافظت از مخزن داده‌ها
گام هفدهم: توزیع مخزن داده‌ها میان همتا‌ها
گام هجدهم: تایید و اضافه کردن تراکنش‌ها
گام نوزدهم: انتخاب تاریخچه تراکنش‌ها
گام بیستم: پرداخت بهای یکپارچگی
گام بیست و یکم: گردآوری گام‌ها
بخش چهارم: محدودیت‌ها و نحوه‌ی غلبه بر آن‌ها
گام بیست و دوم: درک محدودیت‌ها
گام بیست و سوم: بازسازی بلاک‌چین
بخش پنجم: استفاده از بلاک‌چین، چکیده و دورنما
گام بیست و چهارم: استفاده از بلاک‌چین
گام بیست و پنجم: خلاصه‌سازی و نگاه به آینده

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه