کتاب الفبای اخلاق تجارت و کسب و کار

کتاب الفبای اخلاق تجارت و کسب و کار

 

کتاب الفبای اخلاق تجارت و کسب و کار اثر نورمن بووی و مگ اشنایدر، به مبحث اخلاق در تجارت و کسب و کار که یکی از موضوعات داغ مورد علاقۀ رسانه‌ها در طول سال‌های اخیر بوده، پرداخته است.

هر چند که هر انسانی موافقِ فلسفۀ اخلاقی خویش بوده و به آن پایبند است؛ اما اطلاعاتی که در کتاب الفبای اخلاق تجارت و کسب و کار (Business Ethics) عرضه می‌شود، و به ویژه نکات و توصیه‌های کاربردی معرفی شده، برای همگان قابل استفاده است و لذا نوعِ فلسفۀ اخلاقی خوانندۀ کتاب، اصلاً مهم نیست. به بیانی دیگر، این کتاب اصلاً قصد ندارد تا شما را به سوی باورهای اخلاقی خاصی هدایت کنید و در عوض تنها به شما نشان می‌دهد که فلسفه‌های اخلاقی متفاوت، چگونه به پرسش‌های اخلاقی مشخص و متفاوت پاسخ می‌دهند و راه‌کارهای هر یک را تشریح می‌کند.

نورمن بووی (Norman E. Bowie) یکی از محققین پیشگام در کاربرد فلسفۀ اخلاقی کانت است و کتاب الفبای اخلاق تجارت و کسب و کار او به زبان ژاپنی و چینی نیز ترجمه شده است. او تا کنون تألیف و ویرایش بیش از شانزده عنوان کتاب و هفتاد و پنج مقالۀ مرتبط با اخلاق و تجارت را بر عهده گرفته است.

مگ اشنایدر (Meg Schneider) یکی از نویسندگانی است که موفق به دریافت جوایز متعددی در زمینۀ خبرنگاری شده و سابقه‌ای بیش از دو دهه در زمینۀ رسانه‌های رادیویی، تلویزیونی و چاپی و روابط عمومی دارد. او تألیف یازده عنوان کتاب را بر عهده داشته و یا در تألیف آن‌ها همکاری داشته است.

مانند سایر کتاب‌های سری الفبا، کتاب الفبای اخلاق تجارت و کسب و کار نیز به گونه‌ای سازماندهی شده است که شما بتوانید اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا نموده و از مابقی مطالب چشم‌پوشی کنید. شما مجبور نیستید که فصل‌های مختلف را به ترتیب ارائه شده در این کتاب بخوانید؛ زیرا هر فصل حاوی اطلاعاتی است که موضوع خاص آن فصل را پوشش می‌دهد. اگر مایل به مطالعۀ بیشتر دربارۀ یک موضوع خاص هستید، می‌توانید به منابع موازی معرفی شده در بخش‌های مختلف این کتاب مراجعه نمایید. اگرچه به شما پیشنهاد می‌کنیم که تمام این کتاب را مطالعه کنید؛ اما شما باید بدانید که مجبور به پذیرش آن نیستید و می‌توانید صرفاً فصل‌ها یا بخش‌های مورد نظر خود را بخوانید.

در بخشی از کتاب الفبای اخلاق تجارت و کسب و کار می‌خوانیم:

اخلاق فمینیستی از جنبش حقوق زنان در قرن‌های هجدهم و نوزدهم میلادی برخاست؛ زمانیکه هوادارن حق رأی و حامیان آن‌ها تلاش کردند تا آنچه که زنان را به اعضای ارزشمند جامعه تبدیل می‌کند، تعریف کنند و لذا به آن‌ها اجازه داده شد تا از تمام حقوق شهروندی که قبلاً در انحصار مردها بود، بهره‌مند شده و لذت ببرند.

در نیمۀ دوم قرن بیستم میلادی، تئوری‌هایی توسط اخلاقیون فمینیست ارائه شد که از دیدگاه فمینیسم به تشریح آنچه که یک اقدام یا عمل مفروض را درست یا نادرست جلوه می‌دهد، پرداختند. هر چند که سایر تئوری‌های اخلاقی بر عناصری مانند بی‌طرفی و استانداردهای همگانی تأکید دارند که برای هر فردی قابل استفاده است؛ تئوری اخلاق فمینیستی که حول موضوع فضیلت توجه می‌گردد، بر ارتباطات و اهمیت آن‌ها در یک جامعۀ اخلاقی تأکید می‌کند.
فهرست مطالب

بخش اول: اخلاق چیست و در کجا با کسب و کار (تجارت) همخوانی دارد
فصل اول: استفاده از اخلاقیات در کسب و کار و تجارت
فصل دوم: کاوشی در اخلاقیات دین-محور
فصل سوم: بررسی مطالعۀ اخلاق
بخش دوم: بررسی موضوعات متعارف مرتبط با اخلاقِ تجارت (کسب و کار)
فصل چهارم: شناسایی (و رفع) تعارض و تضاد بین منافع
فصل پنجم: ترکیب بازاریابی با اخلاق
فصل ششم: شناخت ارتباط مردم با دولت
فصل هفتم: توزیع ثروت: پرداخت، پاداش‌ها و مشوق‌های مدیران اجرایی
فصل هشتم: مدیریت مردم: تبعیض، امنیت و ایمنی
بخش سوم: نگاهی به شهروند شرکتی و مسئولیت اجتماعی
فصل نهم: شناسایی نفع‌ها و ذینفان
فصل دهم: مشارکت در کار خیر
فصل یازدهم: حفظ محیط زیست
فصل دوازدهم: برخود منصفانه با رقبا
بخش چهارم: بکاربردن اخلاق در تجارت در قرن 21 میلادی
فصل سیزدهم: پیاده کردن فرهنگ اخلاقی در یک شرکت
فصل چهاردهم: بررسی ارتباط بین اخلاق و سود
فصل پانزدهم: دستکاری اعداد و ارقام : (cooking the books) حسابداری بعد از انرون
فصل شانزدهم: جمع آوری، استفاده و حفاظت اطلاعات
فصل هفدهم: جهانی شدن: بحث‌های اخلاقی درباره شرکت‌های چند ملیتی
بخش پنجم: بخش ده ها
فصل هجدهم: ده مساله اخلاقی که اغلب شرکت‌ها با آن روبرو هستند
فصل نوزدهم: ده مانع مشترک در راه رفتار اخلاقی در کسب و کار
فصل بیستم: ده راه که مدیران می‌توانند شرکت‌های خود را بصورت اخلاقی نگهدارند
فصل بیست و یکم: رهنمودهای اخلاقی جهانی
ضمیمه: اعلامیه ادیان: منشور اخلاقی تجارت بین الملل برای مسیحیان، مسلمانان و یهودیان

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه