کتاب مزیت رقابتی سرمایه‌های فکری سازمان

کتاب مزیت رقابتی سرمایه‌های فکری سازمان

در کتاب مزیت رقابتی سرمایه‌های فکری سازمان، به تالیف محمد مهدی کدیورنیا و حسین میلادیان، سعی شده به بررسی و تحلیل سرمایه فکری در سازمان‌ها و اجزای آن بعنوان مزیت رقابتی پرداخته شود.

مؤلفین بیان می‌دارند که سرمایه فکری به عنوان منبع مهم مزیت رقابتی و ایجاد ارزش، یک عنصر ضروری برای توسعه­‌ی پایدار و به طور کلی، به عنوان عاملی تعیین کننده برای سازمان‌ها با اهداف جهانی شناخته شده است.

در عصر حاضر با رشد اقتصاد مبتنی بر دانش یا دانش محور، دارایی‌های نامشهود شرکت‌ها و سرمایه فکری آن‌ها کلیدی برای دستیابی به مزیت رقابتی پایدار هستند. و به همین دلیل توجه به اقلام نامشهود در زمینه‌های متعددی از جمله مدیریت، حسابداری و اقتصاد به‌طور سریعی رشد یافته است. دانش و سرمایه فکری، برای سازمان مزیت رقابتی است که در استراتژی تجاری سازمان‌ها به‌طور سریعی رشد یافته و مورد توجه قرار می‌گیرد. به گونه‌ای که ایجاد دانش موجب نوآوری مستمر و نوآوری مستمر منجر به ایجاد مزیت رقابتی خواهد شد.

امروزه سازمان‌ها و شرکت‌ها به منظور بهبود عملکرد برتر و اطمینان از موفقیت و پایداری تجاری به ناچار باید مدیریت سرمایه فکری، را مورد توجه قرار دهند. این امر مستلزم تقویت و توجه به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های سرمایه‌های فکری سازمان و شرکت است تا بتوانند برای دستیابی به مزیت رقابتی از طریق عملکرد و بهبود مستمر، عکس‌العمل سریع به تغییرات محیط تجاری و شرایط اقتصادی نشان دهند.

در ادبیات توسعه، توسعه‌ی دانایی محور از اهمیت به سزایی برخوردار است و چنین واژهای برای خبرگان امر به طور کامل شناخته شده است. در توسعه‌ی دانایی محور، موتور محرکه‌ی اقتصاد، علم و دانش است و با تولید دانش، ایجاد ارزش شده و ثروت در جامعه فزونی می‌یابد. به واقع شاه‌بیت اصلی توسعه دانایی محور، دانش است و دانش کلید تولید ارزش. آنچه در این میان نباید از آن غافل شد، بحث "سرمایه‌ فکری" است که بیشترین سهم را در ایجاد ارزش افزوده به دنبال خواهد داشت. با آنکه زمان زیادی از ورود بحث مدیریت دانش و سرمایه‌ فکری به کشورمان نمی‌گذرد، ولی عطش مجامع علمی و صنعتی حکایت از آن دارد که مدیران به اتفاق، به اهمیت این مقوله پی برده و به دنبال تحقق مدیریت سرمایه فکری در سازمانها می‌باشند. مدیریت دانش در یک کلام، مدیریت بر تمامی دانش‌های سازمان اعم از صریح و ضمنی است.

اگرچه در بسیاری از موارد، نظام مدیریت دانش با نظام‌های مستندسازی گره خورده، ولی حلقه‌ی مفقوده در این میان، چگونگی جمع‌آوری دانش و به خصوص دانش‌های ضمنی از ذهن خبرگان و پس از آن مستندسازی و دیگر فرآیندهای مرتبط است. در کتاب مزیت رقابتی سرمایه‌های فکری سازمان، تلاش شده است تا خلاء مذکور با تشریح مفاهیم مختلف، به خوبی شناسایی و برطرف شود. مؤلفان هدف از نوشتن کتاب مزیت رقابتی سرمایه‌های فکری سازمان را، توضیح منشا عملکرد برتر و کامیابی پایدار، سازمان و شرکت‌ها در اقتصاد مدرن جهانی می‌دانند.

مطالعه‌ی کتاب مزیت رقابتی سرمایه‌های فکری سازمان می‌تواند گام‌های آغازین در مسیر به کارگیری و تحقق مدیریت سرمایه فکری را در عمل به خوبی روشن نماید.

فهرست مطالب

سرمایه‌های فکری سازمان
پیشگفتار
فصل اول
فصل دوم
فصل سوم: مدیریت سرمایه فکری
فصل چهارم: مزیت رقابتی
فصل پنجم: رویکرد مزیت رقابتی
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه