سم ماز و درمان سرطان

سم ماز و درمان سرطان

گروهی از دانشمندان دانشگاه کلرادو شمالی معتقدند که زهر به دست آمده از مارهای سمی می‌تواند درمانی برای اشکال مختلف سرطان باشد.

به گزارش پایگاه اینترنتی «سی‌بی‌اس»، مطالعات نشان می‌دهد که زهر موجود در مارهای مختلف می‌تواند به روش های منحصر به فرد به سلول های سرطانی در انسان حمله کند.

برای انجام این مطالعه، صدها مار از سراسر جهان در اتاقی ویژه و امن واقع در پردیس دانشگاه کلرودا شمالی نگهداری شدند تا پژوهشگران به آن‌ها دسترسی داشته باشند. از مارهای زنگی گرفته تا افعی‌ها، محققان سم هر مار را استخراج و ترکیبات و پروتئین‌های موجود در آن را مورد مطالعه قرار دادند.

«استفان مکسی» (Stephen Mackessy) استاد دانشکده زیست شناسی دانشگاه کلرادو شمالی می‌گوید: «ترکیبات سم مار برای کشتن دیگر حیوانات و از بین بردن سیستم‌های زنده تکامل یافته است. منطقی است که در آن‌ها به دنبال درمان باشیم.»

از دهه ۵۰ میلادی تاکنون از سم مار برای درمان مشکلاتی چون فشار خون بالا در میلیون‌ها نفر از افراد در سراسر جهان استفاده شده است. با این حال این نخستین پژوهشی است که در مورد کاربردهای احتمالی ترکیبات این سم در مبارزه با اشکال مختلف سرطان انجام شده است.

به گفته «تنر هاروی» که به طور خاص بر روی سم افعی‌ها تحقیق می‌کند، هر سمی در دُزهای مختلف به سرطان‌ها واکنشی منحصربه فرد نشان می‌دهد. به عنوان نمونه، سم یک افعی در دُز پایین سرطان پستان و روده بزرگ را از بین می‌برد اما بر سرطان ملانوما (خطرناکترین شکل سرطان پوست) تاثیری ندارد. این در حالی است که دیگر سم‌ها به ملانوما شدیدا واکنش می‌دهند.

از بین بردن سرطان با استفاده از سم مار کار سختی نیست. چالشی که این تیم تحقیقاتی با آن روبروست، تعیین این است که ترکیبات سم کدام مارها را می‌توان با دیگر داروها ترکیب کرد تا ضمن حفظ سلول‌های سالم، سلول‌های سرطانی را به طور موثر از بین ببرد.

این مطالعه هنوز در مراحل اولیه است. وقتی این تیم به پاسخی قطعی درباره این که کدام ترکیبات سمی برای مقابله با سرطان بی خطر هستند، برسد این تحقیقات به مرحله کارآزمایی بالینی وارد خواهد شد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه