برنامه‌ریزی، رمز جهش تولید

برنامه‌ریزی، رمز جهش تولید

نامگذاری هوشمندانه سال ۹۹ توسط رهبر معظم انقلاب به سال «جهش تولید»، حرکت‌های مهم و تحول جامعه را در سال کنونی جهت‌دهی کرده است و تحقق آن در کنار برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند، نیاز به تلاش چند برابری دارد.

سال ۹۹ با قرنطینه خانگی بر اثر شیوع ویروس کرونا آغاز شد و شاید فرصت بی‌مانندی برای همه ما از مسوولان گرفته تا مردم برای استفاده از فرصت‌هایی باشد که بی‌توجه از دست می‌روند؛ برای مسوول از دست رفتن فرصت خدمت، آبادانی و پیشرفت کشور و برای مردم نیز تلاش برای بهتر شدن زندگی و نقش موثر در پیشرفت جامعه.
اَبَر بحران کرونا با تمام نکات منفی اما ارزش و معنای حقیقی زندگی را به ما متذکر شد؛ اینکه زندگی فرصت‌های بسیاری برای تلاش مجدانه دارد که گاهی بدون توجه از کنار آن عبور می‌کنیم و باید قدر آن را بدانیم.
رهبر معظم انقلاب در سال های اخیر با نامگذاری اقتصادی سال ها، بارها بر اهمیت قوی شدن کشور با پیشرفت اقتصادی تاکید کرده‌اند و در دو سال اخیر نیز نام سال را به تولید مزین کرده‌اند، سال ۹۸ به نام رونق تولید و سال ۹۹ نیز جهش تولید.
ایشان سال ۹۷ را سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری کردند، همان سالی که توجه همگان بر اولویت خرید اجناس و تولیدات ایرانی جلب شد.
رهبر معظم انقلاب سال ۹۶ را اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامیدند. چرا که در شرایط تحریم های آمریکا علیه ملت ایران، این اقتصاد مقاومتی است که می تواند تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده و راه توسعه را هموار سازد.
اقتصاد مقاومتی در شرایط تحریم به قدری شاه کلید توسعه است که سال پیش از آن یعنی سال ۱۳۹۵ را نیز رهبر انقلاب اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام گذاشتند.
سال ۹۴ را دولت و ملت، همدلی و همزبانی و سال ۹۳، اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهانی نامیده شد.
رهبر معظم انقلاب سال ۹۲ را حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامگذاری کردند، سال ۹۱ تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی و سال ۹۰ نیز با عنوان جهاد اقتصادی مزین شد.
با نامگذاری سال ۸۹ با عنوان همت مضاعف و کار مضاعف بر همت همگانی برای رشد اقتصادی تاکید شد.
تولید یا فرآوری، از اصطلاحات علم اقتصاد، به معنی تهیه کالا و خدمات مورد نیاز با استفاده از منابع و امکانات موجود است. فعالیت تولیدی سلسله اقداماتی است که برای تبدیل منابع به کالاهای مورد نیاز صورت می‌گیرد.
بی تردید جهش تولید که امسال مزین به این عنوان است و منجر به افزایش تولید ناخالص داخلی یا همان GDP و پیشرفت اقتصادی می شود، یکی از ابزارهای قدرت هر کشوری است.
تولید ناخالص داخلی یکی از مقیاس‌های اندازه اقتصاد است که ارزش کل کالاها و خدمات نهایی تولید شده در کشور در یک بازه زمانی معین را با توجه به واحد پول جاری اندازه‌گیری می‌کند.
در این تعریف منظور از کالاها و خدمات نهایی، کالا و خدماتی است که در انتهای زنجیر تولید قرار گرفته‌اند و خود آنها برای تولید و خدمات دیگر خریداری نمی‌شوند.
اما این هدف نیازمند برنامه ریزی، تلاش و کوششی است که بتواند بنیه اقتصادی کشور را تقویت و هدف نامگذاری سال را محقق کند.
رهبر معظم انقلاب در سخنان زنده و تلویزیونی خود خطاب به ملت ایران به‌ مناسبت عید مبعث و سال نو فرمودند که جهش تولید یکی از ابزارهای قوی‌شدن است که البته الزاماتی از جمله مقابله با قاچاق کالا و واردات بی رویه، اعطای مشوق ها به تولیدکنندگان و برخورد قضایی با سوء استفاده‌کنندگان از کمک های دولتی دارد که این کارها باید امسال انجام شود.
حال دولت می تواند تمامی ظرفیت های کشور را برای جهش در تولید بکار گیرد، این ظرفیت می تواند بخش خصوصی، شرکت های دانش بنیان، دانشگاه ها و هر بستر دیگر توسعه باشد و به طور قطع مردم نیز پس از تجربه رنج همه گیری کرونا، سال متفاوتی را برای تکاپو و پیشرفت پیش رو دارند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه