آیت الله امینی روحانی انقلابی معتدل

آیت الله امینی روحانی انقلابی معتدل

 سابقه آشنایی من با آیت‌الله ابراهیم امینی به سال‌های بسیار دور بازمی‌گردد. آشنایی من با این عالم بزرگوار حتی از سن انقلاب اسلامی نیز بیشتر است و شاید بتوان گفت این تعامل و دوستی سابقه‌ای بیش از ۵۰ سال دارد.

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم محمد تقی رهبر می نویسد: زمانی که من برای تحصیل دروس حوزوی به قم رفتم با آیت‌الله امینی آشنا شدم. ایشان چند سالی از من بزرگ‌تر بود اما به نوعی با یکدیگر هم‌درس بودیم و معاشرت می‌کردیم. شاید یکی از دلایلی که ما با یکدیگر در دوران تحصیل انس گرفتیم، این بود که هم من و هم ایشان اصفهانی بودیم و...

در منطقه نجف‌آباد زندگی کرده ‌بودیم و هم برخی از دروس همچون درس علامه طباطبایی یا درس آیت‌الله بروجردی و برخی موارد دیگر را با هم گذراندیم و این موضوعات باعث شده ‌بود که ما با یکدیگر معاشرتی بیشتر و انس و الفت داشته ‌باشیم. البته سن ایشان از من بیشتر بود و در درس و حوزه بر من مقدم بودند اما جلسات و درس‌هایی نیز با یکدیگر گذراندیم و در واقع می‌توان گفت، آشنایی ما از حوزه آغاز شد.
آیت‌الله ابراهیم امینی مرد بزرگوار، انسانی متدین و ساده‌زیست بود، ویژگی‌هایی که از همان دوران حوزه تا پایان عمر همراه ایشان بود. در منطقه صفاییه قم خانه‌ای معمولی داشت و تا پایان عمر خانه‌شان عوض نشد. اساسا حب دنیا و امور دنیوی در دل ایشان نبود. در روایات دینی ما هم تاکید شده یکی از ویژگی‌های عالم دینی این است که فریفته دنیا نباشد و اگر این‌گونه بود نباید در دین به او اعتماد کرد. آیت‌الله امینی به ‌واقع یک عالم دینی ساده‌زیست بود. از سویی علاوه بر ویژگی‌های اخلاقی برجسته ایشان به لحاظ علمی نیز شخصیت برجسته حوزوی به حساب می‌آمد بنابراین از آیت‌الله امینی می‌توان به عنوان الگوی روحانیون و حوزویان یاد کرد.
به‌ خاطر دارم زمانی که ایشان نماز جماعت را در مسجد آیت‌الله بروجردی برگزار می‌کردند پس از نماز طلبه‌ها، دانشجویان و بسیاری از افراد گرد ایشان جمع می‌شدند و پرسش‌هایی را مطرح می‌کردند. آیت‌الله امینی هم با روی گشاده و آغوشی باز به همه سوالات آنها پاسخ می‌داد. این ویژگی برای همه روحانیون و حوزویان از اهمیت بسزایی برخوردار است و باید این رفتار الگو قرار گیرد.
فارغ از ویژگی‌های شخصیتی و علمی والا و ارزشمندی که داشت از ابتدا در صف انقلابیون قرار گرفت. پس از پیروزی انقلاب هم در صف جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در عرصه انقلاب حضور داشت و پس از آن نیز در سمت‌های مختلفی از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس خبرگان رهبری و... به کشور و انقلاب خدمت کرد. آیت‌الله امینی از جمله روحانیون مورد توجه حضرت امام و پس از ایشان مورد توجه رهبری بود.
آیت‌الله امینی از جمله روحانیون معتدل در عرصه سیاسی و اجتماعی بود. ویژگی که برای روحانیت و برای همه ما در این دوران لازم است.

ایشان در عین پایبندی به اصول و انقلاب و تعهد دینی که داشت، انسانی متکی بر منطق بود و اهل تشنج یا تحقیر دیگری نبود. این ویژگی مهم آیت‌الله امینی باید برای همه ما الگو باشد؛ چراکه امروز آنقدر دشمن خارجی داریم که نیازی به شکاف و اختلافات داخلی نیست. ایشان جزء روحانیونی بود که همواره در عین پایبندی به اصول بر خط‌مشی اعتدال اعتقاد داشت و معتقد بود که باید با وحدت و انسجام پیش رفت تا سوژه‌ای به دست دشمن داده نشود.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه