تاثیر اخبار خشونت بار بر کودکان

تاثیر اخبار خشونت بار بر کودکان

تاثیر اخبار خشونت بار بر کودکان چیست ؟ وچگونه می توان اثرات منفی آن را کاهش داد ؟
در دنیای کنونی هر روز شاهد رویدادهای کوچک و بزرگ در گوشه و کنار جهان هستیم که برخی از این وقایع با توجه به نیاز و علاقه ی مخاطبین به صورت خبر در اختیار آنها قرار می گیرد.
امروزه به دلیل گسترش شبکه های اجتماعی، امکان پخش زنده خبر و با جزییات بیشتر، میزان تاثیر گذاری خبر را بیشتر کرده است .
تولید و انتشار برخی از اخبار می تواند بازتاب عمیقی بر افکار و روحیه مردم یک کشور و حتی بسیاری از کشورها داشته باشد.حال اگر تاثیر این اخبار مثبت باشد حس خوبی را ایجاد می کند و اگر این اخبار منفی و خشونت بار باشد سبب ناراحتی و تالم خاطرافراد می شود.

موضوعی که در اینجا مورد بحث ماست تاثیر اخبار منفی و خشونت بار بر کودکان است. اصولا ماهیت خبر، خصوصا اخبار منفی می تواند اضطراب آور باشد و ایجاد ترس و نا امنی کند و بسته به روحیه بچه ها آثار آن تا آخر عمر آنها را رها نکند. دیدن و شنیدن خبرهای خشونت بار همچنین سبب ایجاد ترس و اضطراب از جهان پیرامون شده و ایجاد نا امنی می کند. مساله مهمتر این است که کودکانی که زیاد در معرض چنین خبرهایی باشند نسبت به درد و رنج دیگران بی تفاوت شده و خشونت برایشان امری عادی تلقی می شود. حتی خودشان نیز ممکن رفتارهای خشونت بار نشان دهند و در واقع نوعی یادگیری است.
سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا می توان کودک را از دنیای واقعی دور نگه داشت و از رویدادهای منفی بی خبر گذاشت؟ واقعیت این است که نباید و نمی توان کودکان را به طور کامل از استفاده از اخبار محروم کرد چون باید به مرور با اتفاقاتی که درجهان و اطرافش رخ می دهد آشنا شود. حتی گاهی برای اینکه بچه ها بتوانند از خود محافظت کنن و برای اینکه والدین بتوانند توجه و حساسیت آنها را برانگیزند باید آنها را از خبرهای روز مطلع کنند .
کارشناسان معتقدند نحوه ی مصرف خبر، خصوصا اخبار منفی و خشونت بار برای کودکان تابع شرایط خاص و ویژه ای است که باید به آن توجه داشت و رعایت کرد.
در ابتدا زمان و مکان مناسبی را برای گفتن اخبار منفی در نظر بگیرید و یا اگر فکر می کنید قرار است خبر ناگواری پخش شود مطمِن شوید در جای مناسبی هستید.
خبر را باید به زبان ساده و بدون اغراق شرح دهید.
بعد از دریافت خبر توسط کودک درباره ی محتوای آن با او گفتگو کرده، به حرفهایش گوش داده و در مورد افکار، ابهامات و سوالات موجود در ذهنش با او حرف بزنید.
در صورت نیاز به سوالاتش پاسخ دهید و اگر در آن زمینه اطلاعاتی ندارید از او بخواهید تا به شما وقت بدهد تا از افراد مطلع کمک بگیرید.
نشانه های ترس در کودک را بشناسید و اگر علانمی مثل بی خوابی ، گریه ، خیس کردن رختخواب و .... داشت حتما از روانشناس کودک کمک بگیری و نسبت به آنها بی توجه نباشید .
گاهی نیز ممکن است کودک نگرانیهایش را بروز ندهد بنابراین حتما به رفتارهایش توجه داشته باشید و به او بگویید که مراقبش هستید و از او محافظت می کنید و اینکه وجود برخی از انسانهای بد نباید دلیلی برای نا امیدی فرد از همه شود و نباید نسبت به همه دید منفی داشت.
اصولا خبر جزء برنامه هایی نیست که همه اعضای خانواده با هم از آن استفاده کنند. بلکه بزرگسالان باید در ساعت های مناسب به صورت خصوصی اخبار مورد علاقه ی خود را از طرق مختلف دنبال کنند و لزومی ندارد که کودکان را در معرض اخباری که به صورت مستقیم به آنها مربوط نمی شود قرار دهند.
همچنین بزرگترها باید به قضاوت ها و هیجاناتی که در هنگام دریافت خبر از خود بروز می دهند توجه داشته باشند، چون ممکن است ارزش ها و تفکرات از این طریق به کودک القا شود. باید توجه داشت که کشتار، خشونت و بیرحمی به هر شکلی تایید نشود و در هنگام بروز هیجانات نیز باید توجه کنند که رفتارهایی مثل گریه، ناراحتی، نگرانی و امثال آن می تواند بچه ها را مضطرب کند چون آنها دوست دارند والدینشان قوی باشند تا در مواقع لازم بتوانند به آنها تکیه کنند و پناه ببرند .
بنابراین بهتر است از رسیدن اخبار ناگوار و خشن به کودک جز در مواقع لزوم خودداری کرده و با احتیاط عمل کنید .

ارسال مطلب توسط فروغ پرهوده

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه