مقالات ویروس کرونا

شناسایی ژن‌های عامل مقابله با کووید ۱۹

شناسایی ژن‌های عامل مقابله با کووید ۱۹

محققان ۶۵ ژن انسانی را شناسایی کردند که با ویروس SARS-CoV-۲ عامل بیماری کرونا مقابله می‌کنند.

محققان ۶۵ ژن انسانی را شناسایی کردند که با ویروس SARS-CoV-۲ عامل بیماری کرونا مقابله می‌کنند.

به گزارش ساینس، بیان این ژن‌ها توسط نوعی پروتئین تحریک می‌شود که توسط سلول‌های میزبان آلوده به ویروس آزاد می‌شوند و اینترفرون نام دارند. اینترفرون‌ها عامل تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن در برابر ویروس‌ها هستند.

ژن‌های شناسایی شده عملکردهای مختلفی از جمله مهار توانایی ورود ویروس به سلول، سرکوب قابلیت تولید RNA و جلوگیری از تجمع ویروس‌ها را بر عهده دارند.

به گفته محققان انستیتوی اکتشافات پزشکی سنفورد برنهام پربیس واقع در کالیفرنیای آمریکا، برخی از این ژن‌ها بر ویروس‌های غیرمرتبط مانند ویروس آنفلوآنزای فصلی، HIV و ویروس نیل غربی نیز اثرگذار هستند. همچنین هشت مورد از این ژن‌ها قابلیت مهار دو نوع ویروس SARS-CoV-۱ و SARS-CoV-۲ را دارند.

گام بعدی محققان بهره‌گیری از نتایج این تحقیقات برای مقابله با جهش‌های مختلف ویروس SARS-CoV-۲ به منظور افزایش اثربخشی واکسن‌های موجود و روش‌های درمانی بالقوه بیماری کووید ۱۹ است.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.
 

ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همه‌گیر (pandemic)  به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد؛ اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

در حال حاضر بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران درگیر ‌پاندمی ویروس کووید ۱۹ هستند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Molecular Cell منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه