انتخابات ۱۴۰۰ در رسانه ها

مشارکت حداکثری؛ اولویت اصلی در انتخابات ۱۴۰۰

مشارکت حداکثری؛ اولویت اصلی در انتخابات ۱۴۰۰

در حالی که چشم‌ها به انتخابات ١٤٠٠ در ایران خیره شده است، احزاب و متولیان انتخابات در پی ایجاد شور انتخاباتی هستند و اولویت اصلی آنها، مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است.

در حالی که چشم‌ها به انتخابات ١٤٠٠ در ایران خیره شده است، احزاب و متولیان انتخابات در پی ایجاد شور انتخاباتی هستند و اولویت اصلی آنها، مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است.

سرنوشت سیزدهمین رییس‌جمهوری ایران در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ مشخص می‌شود و در این اندک زمان باقی‌مانده، جریان‌های سیاسی و احزاب مشغول صف‌آرایی هستند. با نزدیک شدن به انتخابات، بازار گمانه‌زنی‌های سیاسی و شایعات هدفمند بسیار داغ شده و نظرسنجی‌های مختلفی در رسانه‌ها می‌شود. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی از هم اکنون به بررسی جنبه های مختلف انتخابات ریاست جمهوری پرداخته اند.

مهمترین محورهای انتخاباتی از نگاه رسانه‌های اعتدالی، اصلاح‌طلب و اصولگرا

رسانه‌های‌ اعتدالی‌ از جمله روزنامه ایران در شبانه روز گذشته به گفت وگو با عباس سلیمی نمین، تحلیلگر اصولگرا پرداخت و مسایل مختلف انتخابات ۱۴۰۰ به ویژه مساله کارآمدی نامزدها را مورد بررسی قرار داد، همچنین خبرگزاری خبرآنلاین به گفت وگو با علی مطهری کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ پرداخت و برنامه‌ها و اهداف وی را بازتاب داد. رسانه‌های اصلاح طلب نیز در مطالب و گفت وگوهایی مختلف بر ضرورت اعتمادسازی برای مشارکت حداکثری در انتخابات تاکید کردند و مشکلات پیش‌رو در این امر خطیر را مورد بررسی قرار دادند و در مطلبی با عنوان نگذارید نخبگان حذف شوند و اصلاح‌طلبان واقعیت‌ها را به مردم بگویند، این موضوع را  بررسی کردند. همچنین برخی از روزنامه های این جریان به نقش رسانه در انتخابات ریاست جمهوری پرداخت. رسانه‌های اصولگرا از جمله خبرگزاری تسنیم نیز در مطالب خود ضمن تاکید بر مشارکت حداکثری مردم؛ به بازتاب سخنان آذر منصوری سخنگوی جبهه اصلاحات ایران پرداخت و در این بازه زمانی روزنامه روزنامه صبح نو در گزارشی، گزینه‌های شورای ائتلاف برای انتخابات ۱۴۰۰ را بازتاب داد.

رسانه‌های اعتدالی

روزنامه ایران به گفت وگو با عباس سلیمی نمین، تحلیلگر اصولگرا پرداخت و نوشت:

مسأله محوری انتخابات پیش رو «کارآمدی» است

*مسأله اصلی انتخابات پیش رو بحث کارآمدی است. امروز مجموعه عوامل ضرورت کارآمدی یک دولت جدید را پیش روی ما قرار داده است.

* در شرایطی که بدخواهان استقلال ملت ایران فشارهای زیادی وارد می‌کنند تا امور کشور در مسیر درستی حرکت نکند، علی‌القاعده باید دولت کارآمدی را انتخاب کنیم تا بتواند هم بر مشکلات ناشی از دشمنی‌های بیگانه غلبه کند.
*من همه مسایلی را که امروز با آنها مواجه هستیم، ذیل مسأله اساسی‌تر کارآمدی می‌بینم. در شرایط کنونی کارآمدی به این دلیل مهم است که ما به دولتی با انگیزه قوی نیازمندیم.
*افراد براساس قانون اساسی روی کار می‌آیند، اما بعد مواضعی اتخاذ می‌کنند که در واقع به ناکارآمدی منجر می‌شود، زیرا وقتی شما به یک مسیر یا یک اصلی باور نداشته باشید، علی القاعده در آن مسیر هم تلاش نمی‌کنید. بنابراین موضع گیری‌ها و جهت‌گیری‌های سیاسی در کارآمدی تأثیر بسزایی دارد و تعیین کننده است.
*  در موضوعاتی که بشدت مردم را ناراحت کرده، می‌توانیم به سهولت این را بفهمیم که گرایش مردم و مسأله اصلی انتخابات از نگاه مردم، چیست.
* من همه مسایل خردتر جامعه از قبیل صف مرغ، اشتغال یا گرانی و سختی معیشت را ذیل مسأله کلان کارآمدی می‌بینم.
*متاسفانه برخی‌ها مشکلات جامعه را به صورت خرد مطرح می‌کنند. کما اینکه در برخی شعارها می‌بینیم که مسایل مردم را بسیار خرد می‌بینند که به نظر من پسندیده نیست.
* هر فردی می‌تواند به یک ساختار ایراداتی داشته باشد، این حق آنها است و اشکالی ندارد. اما امروز هر انسان دلسوزی  می‌داند که ما باید در قالب این ساختار فعلی کار کنیم. تا زمانی که این ساختار وجود دارد و مردم در آن چارچوب مشارکت و افراد را برای نشستن روی صندلی‌های مسوولیت انتخاب می‌کنند، باید به این ساختار پایبند بود و از ظرفیت‌های آن استفاده کرد.

* وقتی می‌خواهیم تغییری در جامعه ایجاد کنیم و جامعه را به جلو ببریم، باید در چارچوب قانون موجود عمل کنیم.

 

شرط حضور اصلاح طلبان و اصولگرایان در کابینه مطهری

خبرگزاری خبرآنلاین به گفت وگو با علی مطهری کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ پرداخت و آورد:

* قطعا عده ای دوست دارند، مشارکت پایین باشد و مانند مجلس یازدهم فردی از خودشان انتخاب شود و برخلاف حرف آقای حدادعادل که می گوید نظام سلطه این را نمی خواهد، به نظر می رسد نظام سلطه این را می خواهد که یک تندرو انتخاب شود تا کشور هیچ وقت به سامان نرسد.

* احساس می کنم دولت در کشور ما استقلال کافی ندارد و از بیرون دولت دخالت های زیادی در امور اجرایی می شود و لازم است، دولت مقتدری روی کار بیاید و کسی لازم است که این ویژگی های شخصیتی را داشته باشد و بتواند در مقابل فشارهای خارجی مقاومت کرد. احساس کردم این روحیه در بنده است ولی در بقیه کاندیداها نیست و در مقابل فشارها می شکنند.  

* خودم هیچگونه تضادی نسبت به مواضع سیاسی و فرهنگی خودم قائل نیستم.

* در بین گروه های سیاسی، اصولگرا و اصلاح طلب تفاوت هایی است. اصولگرایان به مباحث سیاسی مانند آزادی های مدنی چندان اهمیت نمی دهند. اصلاح طلبان هم در امور فکری بازتر فکر می کنند، این برای همه تداعی شده که یا باید مانند اینها باشیم یا مثل آنها.

* هم می شود درباره مسایل حقوق بشری و فرهنگی توجه داشت و هم در مسایل اعتقادی اصول ثابتی داشت. همه اینها به نظرم از اسلام گرفته شده است. مواضع در هر دو حوزه بر اساس مبانی اسلامی است و تضادی وجود ندارد.

*من کمتر درباره حوزه اقتصادی حرف زدم ولی به معنی ناآشنایی من با اقتصاد نیست. من متخصص اقتصاد نیستم ولی ناآشنا هم نیستم. در مجلس هم فعالیت هایی داشتیم.

*رئیس جمهور نباید اقتصاددان باشد اما کلاه هم سرش نرود.

*معتقدم نباید رئیس جمهور اقتصاددان باشد چون می خواهد نظرات خود را عمل کند و ممکن است به اشتباه برخورد. بلکه رییس جمهور باید مشاوران قوی اقتصادی داشته باشد و بر اساس نظر متخصصان عمل کند ضمن این که نباید ناآشنا باشد تا سرش کلاه بگذارند. اگر موضوع اقتصادی مطرح شد نظراتم را خواهم گفت.

* معتقدم ردصلاحیت من در مجلس یازدهم یک خطای سهوی بود که شورای نگهبان انجام داد. اصولا ردصلاحیت به خاطر اظهارنظر پذیرفته نیست. این که کسی مخالف نظر رسمی نظام نظری داشته باشد بحث غلطی است. بحث من هم با شورای نگهبان همین بود.

*سه تا از اظهارنظرهای من را در جلسه ای که در شورای نگهبان داشتیم بحث شد. مجادله ای بود و من بیرون آمدم و ردصلاحیت شدم. من این ردصلاحیت را قبول ندارم. ناامید نیستم که تایید صلاحیت نشوم. من نیاز به مطرح شدن ندارم. در حالت عادی هم می توانم حرف هایم را بزنم.

 

رسانه‌های اصلاح‌طلب

نگذارید نخبگان حذف شوند

روزنامه آرمان ملی به گفت وگو با آیت‌الله سیدحسین موسوی‌تبریزی دبیرکل مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم پرداخت و نوشت:

*‌تجربه نشان داده افرادی که از کانال شورای نگهبان عبور کرده‌اند نیز پس از اینکه به ریاست‌جمهوری رسیده‌اند اقداماتی انجام داده‌اند که سبب دلسردی بیشتر مردم شده است. بنده معتقدم قانون اساسی در این زمینه به شکل صحیحی تفسیر نشده است.

* براساس قانون نباید تنها به دلیل اینکه صلاحیت افراد احراز نشده آنها را ردصلاحیت شوند.

 * هنوز برای ‌شور و نشاط انتخاباتی در کشور دیر نشده و در زمان باقی مانده تا برگزاری انتخابات می‌تواند شرایط به شکل دیگری رقم بخورد.

* به‌صورت طبیعی کاندیـداهای انتخاباتی برنامه‌های اصلی خود را به‌روزهایی نزدیک به برگزاری انتخابات موکول می‌کنند و به همین دلیل این احتمال وجود دارد که در آستانه برگزاری انتخابات فضای کشور دوباره مانند گذشته رنگ‌وبوی انتخاباتی به خود بگیــرد.

* هنوز گزینه‌های مطرح در انتخابات ثبت‌نام نکرده‌اند. این در حالی است که با ثبت‌نام کاندیدای ریاست‌جمهوری بسیاری از گمانه‌زنی‌های انتخاباتی رنگ واقعیت به خود خواهد گرفت. پس از این مرحله شورای نگهبان صلاحیت افراد را بررسی می‌کند که در شرایط فعلی نقش تعیین‌کننده‌ای در انتخابات دارد.

*در شرایط کنونی برخی برای خود در انتخابات تبلیغات می‌کنند که هنوز تایید ‌ یا عدم‌تاییدصلاحیت آنها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و امکان دارد تأیید نشوند. به همین دلیل نیز مردم از وضعیت آنها اطمینان ندارند و برای همین به این‌گونه تبلیغات اهمیت نمی‌دهند.

*شرایط زندگی برای مردم مناسب نیست و مردم با چالش‌های مختلفی به‌خصوص در زمینه اقتصادی مواجه هستند. از سوی دیگر شرایط زندگی در پاندومی کرونا نیز روی این وضعیت تأثیرگذاشته و فعالیت‌های اجتماعی و مدنی مردم را محدودتر کرده است.

*مردم در صحنه انتخابات حاضر خواهند شد. شاید این حضور مانند گذشته نباشد اما اتفاق خواهد افتاد.

*در شرایط کنونی که کشور در مقطع تعیین‌کننده‌ای قرار دارد مردم با خود فکر خواهند کرد که حضور در انتخابات بیشتر به سود کشور و مردم است ‌ یا عدم‌حضور آنها. اگر مردم به دنبال سیاست‌های خوب و سیاست‌ورزهای خوب هستند باید در انتخابات، خودشان این افراد را انتخاب کنند.

*با عدم‌حضور در انتخابات نمی‌توان منتظر تغییر و تحول در جامعه بود. اگر قرار است تغییری رخ بدهد باید به وسیله انتخابات و صندوق‌های رأی صورت بگیرد.

*جریان‌های سیاسی تازه فعالیت‌های خود را آغاز کرده‌اند و به همین دلیل باید منتظر روزها و هفته‌های آینده باشیم که در نهایت جریان‌های سیاسی روی چه گزینه‌هایی اجماع خواهند کرد.

* اصلاح‌طلبان فعالیت‌های انتخاباتی خود را در قالب جبهه اصلاحات ایران ساماندهی کرده‌اند که این جبهه در حال بررسی کاندیدای مورد نظر است. این در حالی است که جریان اصولگرایی هنوز به صورت جدی به بررسی کاندیدا ورود نکرده است. از سوی دیگر تعدد کاندیدا در جریان اصولگرایی این جریان را با تردید مواجه کرده است.
 

اصلاح‌طلبان واقعیت‌ها را به مردم بگویند

روزنامه همدلی به گفت وگو با محمدرضا خباز فعال سیاسی اصلاح‌طلب و از جمله استانداران دولت اول روحانی پرداخت و نوشت:

* برخلاف آنچه که انتظار می‌رفت، نگرانی‌ها از رویه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی در شورای نگهبان همچنان برقرار است.

*بسیاری احتمال می‌دهند که کاندیداهای مطلوب اصلاحات نتواند از فیلتر شورای نگهبان عبور کند. موضوعی که به عقیده اصلاح‌طلبان باعث کاهش مشارکت مردمی و تکرار اتفاق انتخابات مجلس در سال ۹۸ می‌شود.

  *اصلاح‌طلبان الان باید روشنگری کنند. باید به مردم واقعیت را توضیح دهند. آنهایی که توان بیشتری دارند و اهل رایزنی و صحبت با مقامات کشور هستند، باید وارد شوند و اجازه بدعت ندهند تا جلوی این کار گرفته شود، ولی اگر نتوانستند و نشد، باز هم کاندیداهای اصلاح‌طلبان اکثریت شرایط را دارند.

* اصلاح‌طلبان تا فرصت باقی است تلاش کنند تا مردم را آگاه کنند و این خواسته مردمی محقق شود. در این مسیر با کسانی که در شورای نگهبان اثرگذار هستند، رایزنی کنند.

 *همه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که از اسفند سال۹۸ که در تأیید صلاحیت‌های نامزدهای مجلس خیلی سخت‌گیری شد و عده زیادی از نیروهای توانا را از صحنه خارج کردند و مردم کمی شرکت کردند، اگر در انتخابات ریاست جمهوری هم مانند شرایطی که هیأت نظارت مجلس برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا عمل کرده و همه رقبای سیاسی را کنار زدند، ایجاد شود؛ در نتیجه انتخابات حداقلی خواهد شد.

 * عده‌ای در کشور که جزو مقامات تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز هم هستند، از انتخابات حداقلی بدشان‌ نمی‌آید؛ یعنی شیرینی انتخابات حداقلی از اسفند۹۸ در کام این‌ها هست و می‌گویند کاندیدای ما رأی بیاورد.

* شورای نگهبان مجری قوانینی است که در مجلس تصویب شده و به تأیید شورای نگهبان رسیده است.  

*مشکل شورای نگهبان در شرایط فعلی این است که هزار نفر در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان کاندیدا ثبت نام می‌کنند که اکثریت قریب به اتفاق، شرایط کاندیداتوری ریاست جمهوری را ندارند.

* می‌خواهید کاری کنید که فقط کاندیدای مطلوب‌تان در صحنه باقی بماند. شما باید از اختیار خود برای قانونگذاری، حُسن استفاده را کنید. کاری کنید که مشکل حل شود و هر چهار سال ما مضحکه بیگانگان قرار نگیریم و بهترین کار هم این است که شما نیز مثل همه دنیا، احزاب درون نظام را تقویت کنید. کاندیداها را بگویید از کانال احزاب بیایند. احزاب هم برای حفظ آبروی خود افرادی را اجازه حضور می‌دهند که شایستگی لازم را داشته باشند. ما که تافته جدا بافته نیستیم. در همه جای دنیا، کاندیداها از طریق احزاب معرفی می‌شوند.

 

علیه انحصار و استصواب

روزنامه اعتماد در گزارشی به بازتاب بیانیه مجمع ایثارگران در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰  پرداخت و نوشت:

*وضعیت امروز ناشی از درد مشترک مردم و تهدید و تحریم و نوسان زندگی بر حباب است. مسوولیت با کسانی است که قدرتی ندارند؛ دولت موازی این‌بار تصمیم گرفته عریان و بی‌پرده وارد سیستم دموکراتیک شود و به نام تکیه بر رای مردم به هر قیمتی حکومت را یک سویه کند.  
*این بیانیه «بازی کردن با روح و روان مردم و بی‌اعتنایی به ارزش پول ملی، استقبال از تحریم و قهر با روابط بین‌المللی، تبدیل گفت‌وگو و دیپلماسی به چماق علیه ارزش‌ها، میدان دادن به پرخاشگری و تهدید و تخریب توسط عده‌ای دلواپس» و نیز «پروبال دادن به هتاکان و خودسران با تحلیل‌های مداح گونه به نام «انقلابی» در مقابل افرادی که خادم ملت بوده‌اند» صرفا «نشانگان پابرجا شدن خودمحوری» خوانده.

*در بند دیگر این بیانیه از کنار گذاشتن منتقدین و تمامی افرادی که با یک نظر خاص همسو نیستند به نام مخالف و معاند هیچ توجیهی جز مطلق‌انگاری ندارد.

*در بیانیه همچنین آمده است مجمع ایثارگران معتقد است: «در این دشواری و خلأ سرمایه انسانی و تنگ نظری نهادهای نظارتی بر «سیدحسن خمینی» اجماع کرد که جز بی‌طرفی و نماد فراجناحی، استوانه‌ای بود برای تجمیع آرا و گرم شدن دل‌های سرد مردم در این روزها عملا جبهه اصلاحات بی‌سرو صدا از گردونه انتخابات حذف شد.

*اصلاح‌طلبان پیوسته با مردم صادق بودند و با افتخار صادقانه روبه‌روی مردم عذرخواهی می‌کنند و انتخاب را به مردم می‌سپارند... چرا اجازه نمی‌دهیم صندوق این را گواهی دهد!؟ چرا فرار می‌کنیم از تکرار تاریخ!؟ تا کی و کجا به ‌جای مردم فکر می‌کنیم و ولی‌نعمت‌شان هستیم!؟»

 * هشدار می‌دهیم که ردصلاحیت‌های حداکثری نتیجه‌ای جز مشارکت حداقلی ندارد؛   رای پاک‌ دست خط هر ایرانی است که انتخاب می‌کند؛ انتخابات تنها سرمایه یک جمهوری است: «ما همه با هم هستیم!» ».

 

نقش مدیوم رسانه در انتخابات ریاست جمهوری

روزنامه ابتکار یادداشتی به قلم امین جمشیدزاده فعال سیاسی- رسانه و سیاست منتشر کرد و نوشت:

* نقش بی بدیل رسانه ها و جراید بویژه در انتخابات ۲ خرداد ۷۶ که یک رنسانس و نوزایی سیاسی در سپهر سیاست ایران به زعم قاطبه کنشگران روابط بین‌الملل قلمداد می شود غیر قابل انکار است به طوری که اگر رسانه‌ها نبودند شاید آن موج عمومی در حمایت از محمد خاتمی به وقوع نمی پیوست.

*انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری به جهاتی شبیه انتخابات هشتم ریاست جمهوری در ایران است و ۲۱ اردیبهشت ساختمان فاطمی وزارت کشور آماده ثبت نام کاندیداهای این دوره در شرایط توامان کرونا و مصائب صعب اقتصادی خواهد بود.

 

در انتخابات ۱۴۰۰ شانسی برای اصلاح طلبان نمی بینم

خبرگزای ایسنا به گفت وگو با سید حسین نقوی حسینی  فعال سیاسی اصولگرا  پرداخت و آورد:

* هنوز فضای انتخابات به کوچه و خیابان ها کشیده نشده است و همچنان فضای یخ زده ای میان مردم و جناح بندی ها و آرایش سیاسی انتخابات وجود دارد.

*با وجود تشدد آرا در بین اصولگرایان شانسی برای اقبال مردم به جریان اصلاحات وجود ندارد. اصلاح طلبان باید پاسخ گوی عملکرد دولت فعلی باشند.

*امیدواریم در روزهای آینده یخ انتخابات باز شود و مردم در عرصه انتخابات فعال تر شوند.

* هنوز نه جریان اصولگرا به اجماع مشخصی رسیده و نه اصلاح طلبان توانستند به خط و مشی مشخص برسند. به نظرم در زمان ثبت نام ها که مشخص می شود چه کسانی ثبت نام می کنند و پای کار می آیند بهتر و شفاف تر می شود در مورد فضای انتخاباتی سال ۱۴۰۰ اظهار نظر کرد.

* بعد از تایید صلاحیت ها که مشخص می شود چه کسانی رجل سیاسی شناخته می شود؛ می توان در مورد آرایش جریانات سیاسی نیز نظر داد. اما  در حال حاضر فضای انتخاباتی در میان نخبگان سیاسی، احزاب و گروه ها شکل گرفته و به مردم نرسیده است.

*این فعال سیاسی اصولگرا ابراز عقده کرد: اصلاح طلب ها و گروه های متمایل به اصلاح طلبی اقبال مردمی ندارد؛ دلیلش هم روشن است؛ آن ها باید پاسخ گوی عملکرد هشت ساله دولت مستقر باشند، چراکه این دولت یک دولت اصلاح طلب بوده و الان باید پاسخ گوی  فعالیت هایش باشند و از این پاسخ گویی هم نمی توانند فرار کنند.

* اگر آیت الله رئیسی کاندیدا شوند هماهنگی ها در میان جریان اصولگرا بهتر و آسان تر خواهد بود؛ اما اگر کاندید هم نشوند باوجود تشدد آرا میان اصولگرایان شانسی برای اصلاح طلبان نمی بینم.

 

رسانه‌های اصولگرا

ظریف، جهانگیری و عارف؛ سه اصلاح‌طلبی که به نهاد اجماع‌ساز برنامه ندادند

خبرگزاری فارس در گزارشی به بازتاب برنامه‌های جریان اصلاح طلب برای انتخابات ۱۴۰۰ پرداخت و  نوشت:

* علیرغم پیگیری‌های متعدد محمد جواد ظریف به اصلاح طلبانی که خواستار ارائه برنامه از سوی وی بوده‌اند گفته که علاقه‌ای به حضور ندارم و برنامه‌ای نیز ارائه نمی‌دهم.

*۱۴ شخصیت سیاسی از سوی احزاب و تشکل‌ها به جبهه اصلاحات ایران (نهاد اجماع‌ساز اصلاح طلبان) معرفی شده است و اکنون از چند روز پیش نامزدها برنامه‌های خود را به این نهاد معرفی کردند.

* محمد جواد ظریف، ‌ اسحاق جهانیگری و مصطفی تاج زاده بیشترین اقبال از سوی احزاب به آنها صورت گرفته است و حال این نامزدها باید با حضور در نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان از برنامه‌های خود دفاع کند.

*عباس آخوندی برنامه خود را تحت عنوان یک ملت یک دولت، گفتمان انتخابات ۱۴۰۰، به جبهه اصلاحات ایران معرفی کرده است و هم اکنون (امروز در نشست جبهه اصلاحات ایران) برنامه مصطفی تاجزاده در حال بررسی است.

* محمد جواد ظریف به اصلاح طلبانی که خواستار ارائه برنامه از سوی وی بوده‌اند گفته که علاقه‌ای به حضور ندارم و برنامه‌ای نیز ارائه نمی‌دهم. البته پیگیری‌ها و اصرار اصلاح طلبان برای رایزنی با محمدجواد ظریف همچنان ادامه دارد.

 

۱۱ کاندیدای اصلاح‌طلبان برنامه خود را ارائه کردند

خبرگزاری تسنیم در گزارشی به بازتاب سخنان آذر منصوری سخنگوی جبهه اصلاحات ایران در مورد نامزدهای انتخاباتی حزب اصلاح‌طلبان پرداخت و نوشت:

*۱۱ نفر از ۱۴ کاندیدای اصلاح طلبان، با حضور در جلسات این جبهه برنامه های خود را ارائه کردند اما تاکنون برنامه ای از سوی ظریف، جهانگیری و عارف داده نشده است.

* از میان ۱۴ کاندیدایی که پیش از این با پیشنهاد حداقل ۱۰ عضو جبهه اصلاحات به عنوان گزینه های پیشنهادی این جبهه معرفی شده بودند، تاکنون آقایان مصطفی تاجزاده، محمود صادقی، مسعود پزشکیان، محمد شریعتمداری، محمد صدر، محسن هاشمی، صادق خرازی، عباس آخوندی و مصطفی کواکبیان و همچنین خانم‌ها شهیندخت مولاوردی و زهرا شجاعی برنامه‌های خود را ارائه و به پرسش‌های اعضای مجمع عمومی پاسخ دادند.

* اسحاق جهانگیری، محمدجواد ظریف و محمدرضا عارف با وجود اینکه  طبق مصوبه جبهه اصلاحات ایران، کاندیداهای نهایی اصلاح طلبان برای حضور در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری ۲۰ اردیبهشت (فردا)   اعلام می شود،   هنوز برای ارائه برنامه در جلسات جبهه اصلاحات حاضر نشده اند.

* ظریف با ۳۷ و جهانگیری با ۳۵ پیشنهاد از سوی اعضای جبهه اصلاحات ایران با بیشترین اقبال برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری روبرو شده بودند.  

 

رییسی و قالیباف

روزنامه صبح نو در گزارشی به گزینه‌های شورای ائتلاف برای انتخابات ۱۴۰۰ پرداخت و نوشت:

*برخلاف جبهه اصلاحات که در میانه گزینه‌های زیادی مشغول یافتن بهترین چهره برای نامزدی هستند، در جریان اصولگرایی تکلیف نسبتا مشخص است. اصولگرایان از مدت‌ها پیش راهبرد اصلی خود را اعلام و تصریح داشته‌اند که در صورت حضور رسمی و کاندیداتوری سیدابراهیم رئیسی، همه طیف‌ها و جریان‌ها پشت سر او قرار گرفته و از او حمایت خواهند کرد.

* سخنگوی شورای ائتلاف تاکید کرد که ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف دو گزینه اصلی این شورا هستند و قاطبه نیروهای انقلابی روی این دو نفر اجماع دارند.
 
*برخی از دوستان و شخصیت‌ها و تشکل‌های اصولگرا می‌گویند جایگاه آقای رئیسی در همان قوه قضاییه مناسب است و ترجیحا ایشان در قوه بماند و بحث اصلاحات قضایی را پیش ببرد. اما گروه دوم دوستان عقیده دارند جایگاه قوه مجریه بسیار متفاوت از قوه قضاییه است، بهتر است آیت‌الله رئیسی وارد عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری شود و کار تحول در اداره امور کشور را پیش ببرد.

* در نظرسنجی‌ها میان کاندیداهای جریان انقلاب آقایان رئیسی و قالیباف بالاترین درصد را دارند. جلسات مستمر میان این دو نشان‌دهنده انسجام در جریان نیروهای انقلاب است.

* اکنون مطالبه عمومی برای دعوت از آقای رئیسی از استان‌ها به شورای ائتلاف رسیده است.

* ابراهیم رییسی گزینه اول جریان انقلابی است و تمام طیف‌های اصولگرایی روی او اجماع دارند و اعلام کرده‌اند که در صورت آمدن رسمی او، کنار خواهند کشید.


* با اینکه گزینه‌های زیادی از جریان انقلابی در این مدت اعلام نامزدی کرده‌اند، لیکن تمامی آن‌ها در مقایسه با قالیباف، در عرصه اجرایی و مدیریت کلان آزموده‌شده نیستند و هیچ‌گاه در معرض آرای عمومی مردم قرار نگرفته‌اند.

*قالیباف در میان نامزدهای جریان انقلاب، دارای سابقه مدیریتی ملموس برای مردم است و جامعه، اقدامات او را چه در دوران فرماندهی نیروی انتظامی و چه پس از آن در دوران شهرداری تهران احساس کرده و از خدمات گسترده او بهره برده است.

 

رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان خلاف منافع ملی است

خبرگزاری ایمنا به گفت وگو با علی بختیار نماینده سابق مجلس  پرداخت و آورد:

* رد صلاحیت‌های گسترده‌ اصلاح طلبان باعث ایجاد فضای سرد در آستانه انتخابات شده است.

* برگزار کنندگان انتخابات باید در پی ایجاد شور انتخاباتی باشند، اما رد صلاحیت کاندیداها نشان دهنده‌ این است که برخی تمایلی به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ندارند.

* متأسفانه برخی از این موضوع غافل هستند که چشم دنیا به انتخابات ١٤٠٠ در ایران است. نیاز است مجریان و ناظران انتخابات به این موضوع توجه کنند که اولویت اصلی، مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است.

* رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان در انتخابات خلاف منافع ملی و قانون اساسی است و طبق قانون هرگونه تخلف کاندیداها باید در دادگاه صالح بررسی شود.

 

نباید جای زنان در مدیریت کلان کلیدی خالی بماند

خبرگزاری ایمنا به گفت وگو با  فاطمه راکعی، دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش پرداخت و آورد:

* نباید جای زنان در مدیریت کلان و پست‌های کلیدی خالی بماند، زنان سال‌ها است حضور در مدیریت‌های کلان سیاسی را به عنوان فرصتی برای کاستن از معضلات کشور و ملت دنبال می‌کنند، اما مطالبات آنها در این راه جدی گرفته نمی‌شود و برخلاف تلاش‌های چندین ساله آن‌ها برای حضور ۳۰ درصدی در تمام زمینه‌های مدیریتی کشور، جز در سطح مدیریت‌های میانی که تا حدودی به این درصد نزدیک شدیم، اما همچنان در مدیریت‌های کلان و کلیدی، هنوز جای زنان خالی است.

* زنان تاکنون رشد خوبی داشته و نشان داده‌اند در صورت دیده شدن می‌توانند همگام مردان فعالیت کنند، پس هیچ دلیلی ندارد کوتاه بیاییم و حداقل سهم ۳۰ درصدی را مطالبه خواهیم کرد تا بتوانیم در راستای خدمت به کشور نقش‌آفرینی کنیم و از اصلاح‌طلبان هم توقع داریم که به تجربه و آگاهی زنان توجه کافی نشان دهند.

* در انتخابات باید با در نظر گرفتن اثرگذاری و نقش زنان، سهم این قشر را مورد توجه قرار دهند تا بتوانند به نقش‌های سیاسی دست یابند، زیرا مردم هم نسبت به توانایی، تعهد و مسئولیت‌پذیری زنان واقف هستند.

*زنان حتی در لیست‌های انتخاباتی باید بیشتر از ۳۰ درصد سهم داشته باشند، چون امکان رأی آوردن آن‌ها بالا است.

* امید زیادی داریم تا مساله مشارکت ۳۰ درصدی زنان در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی و مشخصاً سهم ۳۰ درصدی زنان در لیست انتخاباتی جدی گرفته شده و عدالت در این زمینه رعایت شود.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه