پژوهش های جدید پزشکی

واکسن‌ کرونا قدرت باروری مردان را تهدید نمی‌کند

واکسن‌ کرونا قدرت باروری مردان را تهدید نمی‌کند

 نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که تزریق واکسن‌ کرونا، تهدیدی برای قدرت باروری مردان نیست. کارشناسان امیدوار هستند که نتایج این مطالعه مردان بیشتری را به تزریق این واکسن‌ تشویق کند. 

 نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که تزریق واکسن‌ کرونا، تهدیدی برای قدرت باروری مردان نیست. کارشناسان امیدوار هستند که نتایج این مطالعه مردان بیشتری را به تزریق این واکسن‌ تشویق کند. 

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، محققان متذکر شدند که تردید نسبت به تزریق واکسن های مختلف کرونا مانعی برای خاتمه دادن به بیماری همه گیر کووید-۱۹ است.

آنها معتقدند برخی از این تردیدها به دلیل افکار عمومی است که آیا ممکن است واکسن های کرونا تاثیری بر قدرت باروری داشته باشد یا خیر؟

دکتر رانجیت راماسامی مدیر بخش اورولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه میامی میلر در آمریکا گفت: ما از جمله اولین محققانی بودیم که نشان دادیم ویروس کرونا به خودی خود می تواند بر قدرت باروری مردان تاثیر بگذارد. اکنون نیز از اولین محققانی هستیم که تاثیر واکسن های کرونای «فایزر» و «مدرنا» را بر قدرت باروری مردان مطالعه کردیم و متوجه شدیم که واکسن های «ام.آر.آن.ای» (mRNA ) قدرت باروری مردان را تهدید نمی کنند. 

وی افزود: محققان در این مطالعه ۴۵ مرد سالم ۱۸ تا ۳۵ ساله را که مشکل باروری نداشتند، مورد بررسی قرار دادند. نمونه هایی از مایع منی این افراد قبل از دریافت اولین دوز از واکسن های فایزر و یا مدرنا و نیز ۷۰ روز بعد از دریافت دومین دوز تهیه شد. 

دانیل گونزالس نویسنده اول این مطالعه و دانشجوی پزشکی در دانشکده میلر هم اظهارداشت: با توجه به چرخه کامل زندگی اسپرم،۷۰ روز زمان کافی برای بررسی تأثیر واکسن کرونا بر پارامترهای مایع منی است.وی گفت: اندازه گیری حجم اسپرم ، غلظت اسپرم و اسپرم در حال حرکت بعد از ۷۰ روز، هیچ کاهشی نسبت به سطح اولیه را نشان نمی دهد.

محققان گفتند: یافته های این مطالعه که هفته جاری به صورت آنلاین در مجلهAmerican Medical Association منتشر شد - می تواند تا حد زیادی به کاهش تردید نسبت به تزریق واکسن های کرونا کمک کند.در این مطالعه واکسن تک دوزه «جانسون اند جانسون» مورد بررسی قرار نگرفت.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد، نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

این در حالی است که دانشمندان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، رد این ویروس را پیش از این تاریخ رسمی گرفته و نتایج پژوهش خود را در نشریه "بیماری‌های عفونی بالینی" منتشر کرده‌اند. این پژوهشگران پس از ۱۱ ماه، با بررسی نتایج قبلی، ۳۹ نفر را در سه ایالت آمریکا شناسایی کرده‌اند که دو هفته قبل از اعلام رسمی چین، در خون آنها پادتن کرونا وجود داشته است. اولین مورد کرونا در آمریکا ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ یعنی سه هفته بعد از اعلام چین شناسایی شد.

شرکت فایزر آمریکا روز ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که این شرکت به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.

علاوه بر این کشورهای زیادی همچون ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان، سوئیس، ‌ برزیل، آفریقای جنوبی، کره جنوبی و بلژیک وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند.  

در حال حاضر در بسیاری از کشورها واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در حال انجام است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه