پژوهش های جدید پزشکی

پادتن‌های مونوکال بیماران کرونایی را از مرگ نجات می‌دهند

پادتن‌های مونوکال بیماران کرونایی را از مرگ نجات می‌دهند

 نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که درمان بیماران مبتلا به کرونای شدید با پادتن‌های مونوکال می‌تواند از مرگ و میر آنها جلوگیری کرده و میزان بستری شدن این بیماران در بیمارستان‌ها بکاهد.

 نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که درمان بیماران مبتلا به کرونای شدید با پادتن‌های مونوکال می‌تواند از مرگ و میر آنها جلوگیری کرده و میزان بستری شدن این بیماران در بیمارستان‌ها بکاهد.

به گزارش پایگاه اینترنتی یورک الرت، این مطالعه جدید که توسط محققان «دانشگاه جنوب فلوریدا» (USF) و «بیمارستان عمومی تامپا» (TGH)، انجام شده است نشان می‌دهد که «پادتن‌ های مونوکلونال» (MABs) می‌ توانند عملکرد خوبی داشته باشند و میزان مراجعه به بخش‌ مراقبت‌ های ویژه بیمارستان ها را به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ و بستری شدن کاهش دهند.

پژوهشگران باور دارند که اگر پادتن‌ های مونوکلونال تحت دستورالعمل‌ های «سازمان غذا و داروی آمریکا» (FDA) مورد استفاده قرار بگیرند، می‌ توانند بار همه‌گیری بیماری را کاهش دهند.درمان‌ های مبتنی بر پادتن‌ های مونوکلونال که تزریق آنها به صورت وریدی صورت می‌ گیرد، به صورت ویژه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس طراحی شده‌ اند. سازمان غذا و داروی آمریکا، مجوز استفاده اضطراری از این پادتن‌ها را برای بیماران مبتلا به نوع خفیف تا متوسط کووید-۱۹ صادر کرده است.

بیمارانی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، بیشتر مستعد بستری شدن در بیمارستان، استفاده از ونتیلاتور (دستگاه کمک تنفسی) و سایر عوارض بیماری از جمله مرگ و میر هستند. نتایج آزمایش‌ های بالینی محدودی که پیش از این انجام شده‌ اند، نشان داده‌ اند که اگر پادتن‌های مونوکلونال بلافاصله پس از تشخیص بیماری ارائه شوند، بهترین نتیجه را به همراه خواهند داشت. این پژوهش جدید، یکی از نخستین پروژه‌ هایی است که تاثیر بالینی پادتن‌ های مونوکلونال را منحصرا در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ پیشرفته مورد بررسی قرار می‌ دهد.

نتایج این پژوهش نشان می‌ دهند که بیماران درمان شده با پادتن‌ های مونوکلونال، به صورت قابل توجهی کمتر از سایر بیماران در بیمارستان بستری می‌ شوند و یا به بخش مراقبت‌ های ویژه مراجعه می‌کنند.

هیچ مورد مرگ و میری در گروه تحت درمان با پادتن‌ های مونوکلونال مشاهده نشد. بیماران این گروه، شش روز پس از آغاز نشانه‌ ها تحت درمان قرار گرفتند و امکان بستری شدن آنها در مقایسه با بیماران گروه دیگر، به صورت قابل توجهی کاهش یافت.

 ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.  ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد، نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

اولین بار، شرکت داروسازی فایزر آمریکا ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.

علاوه بر این کشورهای زیادی همچون ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس، کوبا و آمریکا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند. همچنین در حال حاضر در بسیاری از کشورها واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در حال انجام است.

این پژوهش، در مجله "Open Forum Infectious Diseases" به چاپ رسید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه