پژوهش های جدید پزشکی

درمان کووید ۱۹ با داروی ضد انگل

درمان کووید ۱۹ با داروی ضد انگل

مطالعات جدید نشان می‌دهد داروهایی که برای درمان کرم نواری تجویز می‌شود، الهام‌بخش تولید ترکیباتی است که در درمان کووید ۱۹ موثر است.

مطالعات جدید نشان می‌دهد داروهایی که برای درمان کرم نواری تجویز می‌شود، الهام‌بخش تولید ترکیباتی است که در درمان کووید ۱۹ موثر است.

به گزارش پایگاه خبری ساینس، این ترکیبات بخشی از یک رده مولکولی به نام سالیسیلانیلیدها هستند که از ۱۵ سال پیش به عنوان دارویی علیه ویروس‌های روده و دستگاه گوارشی شناخته می‌شوند.

این گروه دارویی برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ میلادی در آلمان کشف شد و پس از آزمایش‌های لازم برای درمان عفونت‌های انگلی در انسان و دام‌ها مورد استفاده قرار گرفت. مطالعات بعدی خواص ضد سرطانی و ضد میکروبی این ترکیبات را تایید کرد.

محققان موسسه تحقیقاتی اسکریپس در آمریکا این گروه دارویی را در آزمایشگاه اصلاح کردند و ترکیب جدید را No. ۱۱ نامیدند. با این اصلاح آزمایشگاهی، محدودیت‌های این دارو مانند توانایی عبور از روده و جذب در جریان خون و همچنین سمی بودن آن رفع شد.

مطالعات نشان می‌دهد حدود ۸۰ درصد این دارو توانایی ورود به جریان خون را دارد، در حالی که داروی ضد انگلی نیکلوسامید، ۱۰ درصد توانایی نفوذ به جریان خون را دارد. این دارو به تازگی وارد آزمایش‌های بالینی برای درمان کووید ۱۹ شده است.

ادامه مطالعات نشان می‌دهد سالیسیلانیلیدهای اصلاح‌شده با کاهش التهاب،‌ در درمان عفونت‌ تنفسی کووید ۱۹ موثر هستند و سطح اینترلوکین ۶ را کاهش می‌دهند. اینترلوکین ۶ یک پروتئین سیگنال‌دهنده و عامل اصلی التهاب در کووید ۱۹ است.

مراحل اولیه این گروه دارویی در آزمایشگاه روی مدل‌های حیوانی موفقیت‌آمیز گزارش شده و امید است به زودی وارد آزمایش‌های انسانی شود.

محققان از اوایل شیوع ویروس کرونا به دنبال داروهای موثر برای سرکوب این ویروس هستند و با تکامل جهش‌های جدید آن، به داروهای موثر دیگر نیاز است.

ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی معادل ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.
کشورهای زیادی همچون آمریکا، ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده‌اند و موفقیت‌های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند.
اکنون واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در بسیاری از کشورها در حال انجام است.

نتایج این مطالعه در نشریه ACS Infectious Disease منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه