مقالات ویروس کرونا

چرا علایم کووید ۱۹ در بیماران دیابتی شدید است؟

چرا علایم کووید ۱۹ در بیماران دیابتی شدید است؟

 محققان دانشگاه میشیگان در آمریکا آنزیمی را شناسایی کردند که عامل تشدید علایم کووید ۱۹ در بیماران مبتلا به دیابت است.

 محققان دانشگاه میشیگان در آمریکا آنزیمی را شناسایی کردند که عامل تشدید علایم کووید ۱۹ در بیماران مبتلا به دیابت است.

به گزارش  نشریه ساینس، به گفته محققان این آنزیم که SETDB۲ نام دارد، همان آنزیمی است که در بروز زخم‌های التهابی غیرقابل بهبود در بدن افراد دیابتی نقش دارد.
در این تحقیقات که ابتدا روی موش‌ها انجام گرفت، مشخص شد در بدن موش‌های مبتلا به دیابت میزان آنزیم SETDB۲ در سلول‌های ایمنی موسوم به ماکروفاژ که در واکنش التهابی بدن نسبت به ویروس کووید ۱۹ نقش فعال دارند، کاهش می‌یابد.

در آزمایش روی نمونه خون انسان‌های مبتلا به دیابت که دارای علایم شدید کرونا بودند نیز مشخص شد، همین پدیده در سلول‌های مونوسیت ماکروفاژ رخ می‌دهد و در نتیجه این رخداد، میزان التهاب افزایش می‌یابد و در نهایت منجر به بروز طوفان سایتوکین می‌شود.
طوفان سایتوکین (cytokine storm) یک واکنش غیرطبیعی ایمنی است. این واکنش نوعی سندرم پاسخ التهابی سیستمیک است و می‌تواند با علایم مانند تب، خستگی، بی‌اشتهایی، درد مفاصل، تهوع، استفراغ، اسهال، عوارض پوستی، تنفس سریع، تپش قلب، افت فشار خون، تشنج، سردرد، توهم و لرزش همراه باشد.

سایتوکین‌ها پروتئین‌های محلول در آب هستند که توسط سلول‌های مختلف تولید شده و وظیفه انتقال پیام بین سلول‌ها را بر عهده دارند.
علاوه بر این محققان توانستند مسیری موسوم به JAK۱/STAT۳ را شناسایی کنند که هنگام ابتلا به کووید ۱۹ میزان آنزیم SETDB۲ را در ماکروفاژها تنظیم می‌کند و امیدوارند با استفاده از این مسیر بتوانند روش‌های درمانی موثری را برای کاهش شدت علایم کووید ۱۹ در افراد دیابتی توسعه دهند.
بر اساس آخرین آمار، تاکنون ۲۲۲ میلیون و ۷۳۸ هزار و ۸۶۶ نفر در جهان به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند که از این میان ۱۹۹ میلیون و ۲۵۵ هزار و ۶۱۵ نفر بهبود یافتند و چهار میلیون و ۵۹۹ هزار و ۵۳۴ نفر جان خود را از دست دادند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه PNAS منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه