مقالات تغذیه و سلامت
خواص مهم عسل طبیعی

عسل از دیرباز مورد توجه انسان ها بوده است به طوری که از اولین استفاده ها از خواص عسل می توان به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح و استفاده سومری ها از عسل برای درمان زخم ها اشاره کرد. همچنین چینی ها در حدود ۲۰۰۰ سال پیش و ایرانی ها در حدود ۱۰۰۰ سال پیش از عسل و سایر فراورده های زنبور عسل مانند ژل رویال به عنوان یک درمانگر قوی استفاده می کرده اند.
آیا تمام این خواص ذکر شده برای عسل واقعی هستند یا در مورد آنها اغراق شده است؟
، عسل از دیرباز مورد توجه انسان ها بوده است به طوری که از اولین استفاده ها از خواص عسل می توان به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح و استفاده سومری ها از عسل برای درمان زخم ها اشاره کرد. همچنین چینی ها در حدود ۲۰۰۰ سال پیش و ایرانی ها در حدود ۱۰۰۰ سال پیش از عسل و سایر فراورده های زنبور عسل مانند ژل رویال به عنوان یک درمانگر قوی استفاده می کرده اند.
اما پیش از این که به بررسی خواص عسل بپردازیم بهتر است بدانیم منظور چه نوع عسلی است. چرا که قطعا هر نوع عسلی خواص درمانی نخواهد داشت.
به طور کلی عسل برای اینکه خواص درمانی داشته باشد حتما باید طبیعی و خام باشد. عسل خام به عسلی گفته می شود که به هیچ وجه حرارت ندیده باشد و فیلتر نشده باشد. چرا که بسیاری از شرکت های غذایی برای اینکه از رس بستن عسل جلوگیری کنند آن را حرارت می دهند.
و اما طبیعی بودن عسل موضوعی است که به پارامترهای مختلفی بستگی دارد و حتما باید صحت آن در آزمایشگاه تایید شده باشد. از مهمترین این فاکتورها که هنگام خرید عسل باید به آن دقت کرد می توان به موارد زیر اشاره کرد.
ساکارز:این فاکتور نشاندهنده این است که آیا به زنبور تغذیه مصنوعی داده شده است یا خیر
پرولین: پرولین یک آمینو اسید است که در گرده گیاهان وجود دارد و وجود آن در عسل نشاندهنده این است که زنبور از گل تغذیه کرده است.
دیاستاز:دیاستاز یکی از آنزیمهای مهم موجود در عسل است که توسط زنبور وارد عسل میشود و وجود آن در عسل نشاندهندهاین است که عسل توسط زنبور تولید شده است.
نسبت فروکتوز به گلوکز:این فاکتور نشان میدهد که به زنبور تغذیه مصنوعی غیر ساکارزی مانند شربت گلوکز داده نشده است.
هیدروکسی متیل فورفورال: این فاکتور نشان میدهد که عسل حرارت داده نشده است و برای طولانی مدت نگهداری نشده
یک نمونه برگه آزمایش استاندارد عسل را در زیر مشاهده می کنید.
با این مقدمه نسبتا بلند می رسیم به بررسی مهمترین خواص عسل طبیعی از نظر علمی و تحقیقاتی
خواص عسل طبیعی از نظر علمی برای سلامتی
اگر چه خواص ذکر شده برای عسل طبیعی بسیار زیاد است اما ما تنها به بررسی مواردی می پردازیم که در مورد آنها تحقیقاتی حداقل در سطح آزمایشگاهی انجام و به نتیجه رسیده باشد.
۱. عسل طبیعی برای درمان زخم ها
همانطور که گفتیم از جمله اولین استفاده ها از خواص عسل استفاده از آن در ۲۰۰۰ سال پیش قبل از میلاد مسیح توسط سومری ها برای درمان زخم ها بوده است.
مطالعات انجام شده نشان می دهد عسل طبیعی به خاطر خواص فیزیکی و همچنین خواص بیوشیمیایی ویژه ای که دارد می تواند مرهم و درمان مناسبی برای انواع زخم ها و عفونت ها باشد.
مرهم نهادن عسل بر روی زخم باعث می شود تا به خاطر خواص ضد باکتریایی عسل امکان ایجاد عفونت بر روی آن وجود نداشته باشد و همچنین به خاطر خاصیت اسمزی عسل روند بهبود و ترمیم زخم تسریع شود.
۲. پیشگیری و بهبود بیماری های قلبی عروقی
یکی دیگر از فواید عسل طبیعی پیشگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی است. به طور کلی تحقیقات نشان می دهد که عسل طبیعی باعث کاهش میزان کلسترول کلی و کلسترول های بد (LDL) می شود و از انعقاد خون و تجمع پلاکت ها که عامل اصلی در ایجاد بیماری های قلبی است جلوگیری می کند.
همچنین عسل طبیعی باعث تنظیم فشار خون می شود که در نتیجه ی آن احتمال سکته ی قلبی بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.
۳. خواص عسل برای رفلاکس معده
عسل طبیعی دارای دو خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که هر دو این موارد می توانند به درمان رفلاکس معده کمک کنند.
خواص آنتی اکسیدانی عسل باعث می شود تا رادیکال های آزاد در سطح دستگاه گوارش کنترل شود. اعتقاد بر این است که یکی از عوامل ایجاد رفلاکس معده وجود رادیکال های آزادی است که به سلول های معده آسیب وارد می کنند.
همچنین خواص ضد التهابی عسل می تواند باعث کاهش التهاب ایجاد شده در سطح مری شود و به این صورت رفلاکس معده را تسکین دهد.
۴. بهبود سرفه و گلودرد با عسل طبیعی
یکی از رایج ترین استفاده های درمانی و خانگی از عسل طبیعی، استفاده از آن برای درمان سرفه و گلودرد ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزاست.
مصرف عسل به خصوص به صورت محلول در آب ولرم میتواند باعث هیدارته شدن و آب رسانی به مجاری تنفسی شود و در نتیجه آن از گلودرد و سرفه جلوگیری کند.
همچنین تحقیقات نشان میدهد که مصرف عسل میتواند با تقویت سیستم ایمنی بدن از بروز بسیاری از بیماریها حتی بیماریهای ویروسی جلوگیری کند.
۵. از بین بردن آکنه و جوش های پوستی
یکی از استفاده ها و خواص مهم عسل طبیعی، استفاده از آن برای التیام انواع آکنه و جوش های پوستی است.
اگر چه وراثت و رژیم غذایی دو عامل موثر در ایجاد مشکلات پوستی، نظیر جوش های پوستی هستند اما به طور معمول این مشکلات زمانی ایجاد میشود که غدد روغنی پوست بیش از حد ترشح میشوند و باعث ایجاد تحرک بیش از حد باکتری ها در سطح پوست و در نتیجهی آن ایجاد جوش و آکنه میشود.
مطالعات نشان میدهد که استفاده از عسل طبیعی بر روی پوست صورت باعث میشود تا منافذ پوست از چربی های اضافه پاک شود. همین منافذ بسته شده با چربی عامل اصلی در ایجاد جوش های پوستی هستند.
همچنین خواص ضد التهابی عسل میتواند قرمزی و تورم ناشی از ایجاد جوش و آکنه را التیام بخشد.
منبع: تسنیم
مطالب مرتبط
-
مقاله علمی و پژوهشی کمپین های رسانه ای و پیشگیری از جرائم سازمان یافته
-
مقاله علمی و پژوهشی شفافیت رسانه ای و مقابله با فساد و جرم سازمان یافته
-
مقاله علمی و پژوهشی رسانه ، پیشگیری از جرم و مجازات های جایگزین
-
۳ ویتامینی که برای لاغری معجزه میکند
-
درمان و پیشگیری از سرطان با کمک واکسن آر.ان.ای
-
۱۰ نکته درباره ویروس کشنده کرونا
-
استفاده از عسل به جای آنتی بیوتیک
-
مقاله فرهنگ سازی قرآن پیرامون پیشگیری از انحرافات جنسی
تگها
- پیشگیری
- سیستم ایمنی بدن
- عفونت
- آنتی اکسیدان
- سرماخوردگی
- انعقاد خون
- دستگاه گوارش
- درمان عفونت
- بیماری های قلبی
- تنظیم فشار خون
- درمان زخم
- آکنه
- ضد التهاب
- بیماری های قلبی عروقی
- گلودرد
- مصرف عسل
- رفلاکس معده
- عسل طبیعی
- فواید عسل طبیعی
- ثمرات عسل طبیعی
- فایده عسل طبیعی
- خواص عسل
- خواص بیوشیمیایی
- بهبود بیماری های قلبی عروقی
- کاهش میزان کلسترول
- کلسترول های بد
- سکته ی قلبی
- بهبود سرفه
- درمان سرفه
- جوش های پوستی
مطالب پربیننده
- تایید حکم روسای ۱۳ دانشگاه و موسسه پژوهشی
- جلبکها و تحول در تولید محصولات کشاورزی
- تولید لنزی برای درمان خودکار آبسیاه
- تولید پوست هوشمند مصنوعی چندحسی
- پرتاب فضاپیمای «استارلاینر»به ایستگاه بینالمللی فضایی
- تنبیه و تحقیر در مدارس؛ از مغایرت قانون تا کجروی دانشآموز
- نتیجه اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱
- تولید برق با روش فتوسنتز برای رایانههای ریزکنترلگر
- نتایج معرفی شدگان به مصاحبه آزمون دکتری
- ضرورت پاسداشت زبان پارسی
- کشف تقلب در تراکنشهای بانکی با هوش مصنوعی
- معضل روانشناسی زرد و قلابی در فضای مجازی
- فراخوان بیستوهفتمین جشنواره کتاب سال دانشگاهی
- توزیع کارت کنکور کارشناسیارشد
- امکان ثبتنام در آزمونهای ۱۴۰۱ وجود ندارد
- جذب نیروی سرباز امریه در بنیاد ملی نخبگان
- نکاتی مهم در مورد نمک پتاسیم
- تفویض اختیار به اساتید برای جذب دانشجوی تحصیلات تکمیلی
- افت تحصیلی و اما و اگرهای آموزش مجازی
- این چهار تغییر پوستی نشان میدهد کبد بیماری دارید
- ایران در کانون خشکسالی جهانی
- چرا باید هنوز ماسک زد؟
- خطر تداخل دارویی ایبوپروفن برای بیماران فشار خون
- درمان عفونت خون با استفاده از نانوذرات
- پنج درمان خانگی تایید شده برای عفونت ادراری
- سیاستها و برنامههای جمعیتی ایران
- امتیازات آموزشی برگزیدگان المپیاد علمی دانشجویی
- تایید حکم روسای ۱۳ دانشگاه و موسسه پژوهشی
- جلبکها و تحول در تولید محصولات کشاورزی
- تولید لنزی برای درمان خودکار آبسیاه
- تولید پوست هوشمند مصنوعی چندحسی
- پرتاب فضاپیمای «استارلاینر»به ایستگاه بینالمللی فضایی
- برنامه نویسی بر بستر بلاکچین با آموزش Solidity
- اعمال شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان
- کتاب سفر به گرای ۲۷۰ درجه کتاب منتخب مسابقات کتابخوانی هشت بهشت
- کتاب انستیتو پاستور ایران در گذر تاریخ
- شرط جدید استخدام اساتید دانشگاهها
- دعای وداع ماه رمضان صحیفه سجادیه
- دو عامل افزایش سرطان پروستات
- توزیع کارت آزمون استخدامی آموزش و پرورش
- اعمال شب عید فطر
- آشنایی با مفهوم عرضه اولیه کوین (ICO)
- نشانه فشار خون بالا
- تغییر اقلیم و افول حافظه اقیانوسها
- همه چیز درباره بیت کوین
- این موارد به شما میگوید از طلاق پشیمان میشوید
- آزمون استخدامی آموزش و پرورش
- هرگز ماهی را با این خوراکیها نخورید
- اعمالی که هر سه شب قدر بايد انجام داد
- نکاتی برای داشتن خوابی آرام و ترمیم کنندهمقال
- انحراف جنسی انحرافی که دردسرساز قابل درمان است
- دعای وداع ماه مبارک رمضان
- نپتون سردتر از تصورات پیشین
- تغییر حوزه امتحانی کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۱
- چاپ مقاله پژوهشگران دانشگاه خواجه نصیر در مجله معتبر Journal of Power Sources
- عبور دو سیارک در روزهای آینده از کنار زمین
- باورهای غلط درباره نمک دریا
- این تغییرات در پاها نشانه مشکلات قلبی است
- انفجار قوی کهکشانی با سوخت ۲۰ میلیون تریلیون کیلوگرم ماده
- آنچه باید درباره ویتامین D بدانید
- ارتقای ارزش غذایی گوجهفرنگی با فناوری نانو
- عقبماندگی ۸ ماهه آموزش در جهان