مقالات بهداشت و سلامت
عوارض ماندن آب در گوش و روش خانگی خشک کردن آن

ماندن آب در گوش میتواند سبب ایجاد عفونت و سپس بیماریهای دیگر شود. بنابراین اگر آب در گوش شما مانده با روشهای صحیح و مناسب آن را تخلیه کنید.
ایرنا / آب رفتن در گوش یک اتفاق بسیار رایج است که میتواند برای هر فردی رخ دهد. آب می تواند در حال شنا یا حمام کردن آب وارد گوشها شود. در حالت عادی موم موجود در مجرای گوش مانع از ورود مایع به داخل گوش میشود اما گاهی ممکن است مایع درون گوش بماند و باعث خارش و درد بسیار زیاد گوشها شود.
هم چنین ممکن است با درد و کاهش شنوایی همراه باشد. اگر ماندن آب در گوش درمان نشود، میتواند باعث از دست دادن شنوایی، ایجاد کیست، ورم پرده و عوارض دیگر شود به همین دلیل درمان آن از اهمیت زیادی برخوردار است. در این بخش راه خشک کردن گوش را به شما میگوییم.
چرا آب بعد از شنا در گوش میماند؟
ماندن آب در گوش میتواند به چند دلیل، از جمله باریکی مجرای گوش یا وجود موم زیاد یا شی خارجی دیگر داخل گوش باشد.
آیا ماندن آب در گوش برای هر فردی رخ میدهد یا برخی دیگر بیشتر در معرض آن قرار دارند؟
کودکان و بزرگسالانی که زمان زیادی را در آب میگذرانند بیشتر در معرض خطر هستند؛ با این حال، رفتن آب به داخل گوش میتواند در هر زمانی که زیر آب میروید، اتفاق بیفتد. گاهی اوقات وارونه کردن خود حین بالانس زدن میتواند به نفوذ آب در گوش منجر شود.
آیا آب رفتن در گوشها خطرناک است؟
گاهی اوقات گوشها یک ماده ضد آب به نام جرم گوش(موم گوش ) ترشح میکنند، بنابراین بیشتر اوقات آب به آرامی از روی آن عبور میکند. زمانی که اینگونه نباشد، ممکن است باکتری شروع به رشد کرده و به بیماری گوش شناگر تبدیل شود. محیط مطلوب برای رشد باکتری ها رطوبت، خراش درون مجرای گوش یا واکنش آلرژیک و بیماریهای پوستی است.
علائم اولیه گوش شناگر ممکن است مانند موارد زیر ملایم باشد:
قرمزی و خارش داخل مجرای گوش
درد کم
ترشح مایع شفاف و بی بو
اگر این علائم را تجربه کردید و یا آب به مدت چند روز و یا حتی چند هفته در گوش شما گیر کرده باشد، حتما به پزشک خود مراجعه کنید.
چطور از آب رفتن در گوش جلوگیری کنیم؟
اگر بعد از شنا و حمام کردن، آب وارد گوشهایتان میشود می توانید از گوشگیر استفاده کنید. راهکارهای خشک کردن و تخلیه آب از گوش:
جاذبه
بهترین راه برای زدودن آب از گوش این است که با جاذبه زمین آن را رفع کنیم. سر خود را کج کنید و گوش آسیب دیده را به موازات زمین نگهدارید. کف دست را در مقابل گوش قرار دهید و چند ثانیه فشار دهید. سریع دستتان را بردارید. خلاءیی موقت شکل خواهد گرفت که آب را از گوش بیرون میراند.
با استفاده از گوش پاک کن آب گوش را با دقت پاک کنید. خمیازه کشیدن یا حرکتی مثل جویدن نیز میتواند با ایجاد فشار در گوش میانی و کش دادن مجرای گوش به بیرون راندن آب از گوش کمک کند.
توجه:از هندزفری استفاده نکنید.
تکنیک مانور والسالوا
اجرای مانوروالسالوا به شما کمک خواهد کردتا لولههای شیپور استاش گوش باز شده و آب را از گوش خارج کنید. دهان خود را ببندید و بینی خود را با انگشتان فشار دهید، سپس نفس عمیقی بکشید. به آرامی هوا را از بینی بیرون دهید تا فشار هوا تنظیم شود. اگر این کار را درست انجام دهید صدای خفیفی را ناشی از باز شدن لولههای شیپور استاش خواهید شنید.
توجه: بینی خود را بیش از حد محکم نگیرید چون ممکن است به پرده گوش آسیب برسد.
خشک کردن با سشوار
برای تسریع در تبخیر آب گوش، سشوار با باد گرم نیز میتواند مورد استفاده قرار گیرد. هوای گرم و خشک، آب را به بخار تبدیل و در نهایت به آن کمک میکند از گوش خارج شود. لاله گوش خود را با استفاده از دست، از بدن فاصله دهید. سشوار را حدود ۱۰ تا ۱۲ اینچ از گوش دور نگهدارید. گرمای سشوار روی درجه پایین تنظیم کنید.
سشوار را روشن کنید و آن را مستقیما رو به روی مجرای گوش بگیرید. حدود ۳۰ ثانیه سشوار را در همان وضعیت نگه دارید. در صورت نیاز دوباره تکرار کنید. این کار را طولانی مدت و یک دفعه انجام ندهید.
گرما درمانی
گرما درمانی میتواند به سرعت آب درون گوش را خشک کند. کیسه آب گرم لوله شیپوراستاش را باز میکند (که در آن مایع به راحتی جمع میشود) طوری که مایع به راحتی می تواند خارج شود. دستمالی را در کاسه ای از آب داغ فرو کنید و آب اضافی آن را فشار دهید.
دستمال را ۳۰ ثانیه روی گوش آسیب دیده قرار دهید، پس از یک دقیقه دوباره تکرار کنید. این کار را چهار یا پنج بار انجام دهید. به پهلو دراز بکشید تا مایع از درون گوش خارج شود.
استفاده از الکل و سرکه
استفاده از الکل و سرکه روشی خانگی برای رهایی از آب در گوش است. خاصیت ضد باکتری سرکه به کشتن میکروبها در گوش و الکل به خشک کردن آب در گوش کمک میکند. یک قاشق چای خوری سرکه و الکل را با هم مخلوط کنید و با استفاده از قطره چکان، دو یا سه قطره از این محلول را در گوش بیمار بچکانید.
به آرامی مجرای گوش را بمالید و ۳۰ ثانیه صبر کنید. سپس سر خود را تکان دهید تا مایع به راحتی خارج شود.
هیدروژن پراکسید
هیدروژن پراکسید یک گزینه موثر دیگر برای خلاص شدن از آب درون گوش است. به دلیل گاز دار بودن هیدروژن پراکسید به راحتی میتوان آب مانده را همراه با موم از مجرای گوش خارج کرد. با استفاده از قطره چکان، چهار تا پنج قطره از هیدروژن پراکسید ۳ درصد را در گوش بیمار بچکانید. بگذارید یک یا دو دقیقه بماند. سر را به سمت پایین تکان دهید تا مایع به راحتی خارج شود.
بخار
استنشاق بخار یک روش آسان دیگر برای کاهش تجمع آب در گوش است.استنشاق بخار به باز شدن لوله شیپور استاش و خارج کردن آب در گوش کمک خواهد کرد. آب داغ را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. سر خود را با یک حوله بپوشانید و به آرامی به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بخار را تنفس کنید. سر را به یک طرف کج کنید تا آب از گوش خارج شود. هم چنین میتوانید دوش آب گرم بگیرید تا آب از مجرای گوش بیرون بیاید.
نمک
یکی از روشهای دیگر استفاده از نمک است؛ نمک میتواند برای رفع آب در گوش کمک کند چون به راحتی آب را جذب مینماید. گرمای ناشی از نمک داغ نیز به تبخیر و تسکین درد کمک خواهد کرد. یک چهارم فنجان نمک را در مایکروویو گرم کنید. نمک را در یک پارچه پنبه ای قرار دهید و آن را محکم ببندید. این پارچه را نزدیک به دهانه گوش آسیب دیده به مدت دو یا سه دقیقه نگهدارید.
سیر
سیر یک روش دیگر برای خارج کردن آب در گوش است. علاوه بر این، سیر دارای خاصیت ضد باکتری است که به پیش گیری از عفونت گوش و نیز کاهش درد کمک میکند. چند حبه سیر را فشار دهید تا عصاره آن خارج شود. دو یا سه قطره از عصاره سیر را داخل گوش آسیب دیده بچکانید. یک دقیقه صبر کنید و سپس گوش را با فاصله حدود ۱۲ اینچ با سشوار خشک کنید.
روغن زیتون
روغن زیتون یک روش درمانی عالی برای تسهیل جریان آب مانده در گوش است. همچنین خاصیت ضد عفونی کنندگی آن خطر ابتلا به عفونت گوش را کاهش میدهد. کمی روغن زیتون را در داخل کاسه کوچکی گرم کنید. با استفاده از قطره چکان، چند قطره روغن زیتون گرم را داخل گوش بچکانید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه بماند. سپس، سر را به یک طرف بچرخانید تا روغن و آب را باپنبه ای نرم پاک کنید.
ریختن دو یا سه قطره روغن زیتون داخل هر گوش قبل از رفتن به شنا، بافت مجرای گوش را مسدود میکند و به جلوگیری از آب رفتن در گوشها کمک میکند.
دستگاه رطوبت ساز
هوای خشک، عفونت دستگاه تنفس فوقانی را بدتر میکند و مانع از درمان گوش درد و خارج شدن آب گوش میشود. بنابراین برای اینکه درد خود را کاهش و تسکین دهید، آب را از گوش خارج و سلامت سینوسها را بهبود بخشید، باید یک دستگاه رطوب ساز را در اتاق قرار دهید.
دقت کنید که مرطوب کننده نزدیک گوش آسیب دیده باشد. مرطوب کننده به شما کمک میکند آب در گوش بصورت بخار خارج شود. همچنین میتوانید سونا بروید یا دوش آب گرم بگیرید. حتی میتوانید یک بطری آب داغ نزدیک گوش آسیب دیده قرار دهید.
آب نمک
آب نمک برای درمان گوش درد یا بیرون راندن آب از گوش موثر است. علاوه بر این به شما کمک میکند تا از عفونت های گوش پیش گیری کنید. استفاده از آب نمک برای خارج کردن آب از گوش ساده و آسان است. شما فقط باید یک فنجان آب را با یک قاشق چای خوری نمک مخلوط کنید و هم بزنید تا مطمئن شوید که نمک به طور کامل در آب حل شده است. مهم است که از آب گرم هم دمای اتاق استفاده کنید زیرا آب داغ یا آب سرد منجر به سرگیجه و درد میشود. با استفاده از قطره چکان چند قطره آب نمک را در مجرای گوش بریزید.
اضافه کردن آب به گوش
افزودن آب بیشتر به گوش خود، به شما کمک خواهد کرد تا آب گوش را خارج کنید. فقط باید گوش را کج کنید که آب به سمت بالا برود. سپس چند قطره آب به دمای اتاق رسیده را با کمک قطره چکان داخل گوش بچکانید. نباید از آب سرد یا داغ استفاده کنید چون میتواند منجر به گوش درد شود. بعد از آن، فورا سر را به طرف گوش آسیب دیده و رو به پایین برگردانید. مایعات و آب به هم می چسبند و احتمال خارج شدن آب از گوش را افزایش میدهند.
خمیازه
شاید این مورد در رابطه با نحوه خارج کردن آب از گوش عجیب باشد اما روشی موثر است. برخی افراد که از آب مانده در گوش رنج میبرند، با خمیازه کشیدن ساده میتوانند آن را رفع کنند. گفته میشود هر حرکت خمیازه، بر آب به دام افتاده در گوش تاثیر میگذارد و به شما کمک خواهد کرد تا آب را از گوش خارج کنید. اگر جابجایی آب را احساس میکنید، باید این کار را ادامه دهید.
جویدن
با اینکه جویدن همراه با گوش درد و آب رفتن در گوش دشوار شده و باعث درد میشود اما یکی از تکنیکهای موثر برای خارج کردن آب درون گوش است. برای انجام این کار، به غذا نیاز ندارید فقط باید تصور کنید چیزی را میجوید. در حال جویدن، باید سرتان را به سمتی که عاری از آب است بگیرید و سپس آن را به طرف دیگر متمایل کنید تا آب از گوش خارج شود.
نکته موثری که اغلب بسیاری از مبتلایان انجام میدهند، جویدن آدامس است. جویدن آدامس باعث میشود که آب سریعتر و آسان تر از گوش خارج شود. گفته میشود که اگر حرکت آدامس را با خم کردن سر ترکیب کنید، اثربخشی این روش درمان را افزایش خواهد داد.
پاک کردن گوش با دستمال
به گزارش وب گاه نمناک، یک نکته ساده در مورد نحوه بیرون راندن آب از گوش پاک کردن آن است. پاک کردن لایه خارجی گوش با دستمال یا حوله تمیز نرم به شما کمک میکند که از آب و یا مایع موجود در گوش خلاص شوید. باید سر را به سمت پایین خم کنید تا آب خارج شود. نباید پارچه یا حوله را داخل گوش فشار دهید چون باعث میشود آب به داخل گوش برگردد.
مطالب مرتبط
-
مقاله تأثیر پروتکل تمرینی شنا و دویدن بر عملکرد حرکتی، یادگیری، حافظۀ فضایی رتهای پیر
-
اثر روغن زیتون در مقابله با زوال عقل و فراموشی
-
سامانه های مصنوعی و بازگرداندن شنوایی و بینایی
-
۱۰ خاصیت اثبات شده سیر برای سلامتی
-
استفاده از هدفون و هزار و یک آسیب سلامتی
-
روغن خوراکی هوشمند، جدیدترین اختراع دست بشر
-
چطور برای واکسیناسیون کرونا آماده شویم؟
-
میسوفونیا چیست؟
تگها
- شنا
- روغن زیتون
- شنوایی
- عفونت گوش
- مصرف سیر
- سیر
- بیماریهای پوستی
- رشد باکتری
- واکنش آلرژیک
- مجرای گوش
- جویدن
- نمک
- هیدروژن پراکسید
- حمام
- آب رفتن در گوش
- ایجاد کیست
- ورم پرده
- خشک کردن گوش
- جرم گوش
- موم گوش
- قرمزی و خارش داخل مجرای گوش
- جاذبه زمین
- گوش پاک کن
- تکنیک مانور والسالوا
- خشک کردن با سشوار
- گرما درمانی
- استفاده از الکل و سرکه
- بخار
- دستگاه رطوبت ساز
- آب نمک
- اضافه کردن آب به گوش
- خمیازه
- پاک کردن گوش با دستمال
مطالب پربیننده
- درد یکطرفهٔ کمر نشانه چیست؟
- در باره ازدواج در سالمندان و ویژگیهای آن
- چگونه کودک خود را با عرضه تربیت کنیم؟
- آشنایی با خواص و مضرات جگر گوسفند
- التهاب و عفونت مثانه؛ دلایل، علائم و درمان
- اختلال بلاتکلیفی را جدی بگیرید
- مصرف نوشابه و سلامت روان کودکان
- ۵ عادت اشتباهی که سلامت پوست را به خطر میاندازد
- مواد غذایی که خواب شبانه را تحت تاثیر قرار میدهند؟
- چرا به دیابت مبتلا میشویم؟
- ضرورت پیشگیری از مشکلات دهان و دندان در بارداری
- ۸ ماده موثر برای کاهش علائم افسردگی
- عوارض انتخاب کولهپشتی غیراستاندارد برای کودکان
- تغذیه مناسب و کاهش آسیبهای ناشی از آلودگی هوا
- " سفید " رنگ برگزیده امروز
- وظایف زن نسبت به شوهر در زندگی مشترک
- چه کسانی دچار مرگ زودرس می شوند؟
- رکوردشکنی موج گرما در ۸ سال گذشته جهان؛ چه باید کرد؟
- پیچِ تاریخی مشروطه
- هوش مصنوعی و روزنامهنگاری
- نیازمندان چگونه در جهان صاحب مسکن میشوند؟
- ۱۳ کاری که افراد موفق هرگز انجام نمیدهند
- چگونگی تربیت کودکان در عصر دیجیتال
- عوامل تشکیل سنگ کلیه را بشناسید
- معرفی ورزشهای مناسب برای کسانی که فشارخون دارند
- ریلکسیشن و آرامسازی در یک دقیقه
- فواید بخشیدن دیگران برای سلامتی
- بلایی که بی مهری والدین برسر فرزندان میآورد؟
- تفاوت زوجهای دیروز با امروز در فرزندآوری
- نکات مهمی که قبل از رفتن به پیش روانشناس باید بدانید
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- قوانین کلاس و مدرسه
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- درباره محسن رضایی
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- معرفی کتاب
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- کتاب پیوند زخم خورده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره امیر کبیر
- درباره محسن مهر علیزاده
- تورم به کدام سو میرود؟
- خلاصه کتاب سواد بصری
- طغیان سرخک
- نرم افزار روتوش پوست SkinFiner v4