مقالات پزشکی

بهبودی ۵ درصد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲

بهبودی ۵ درصد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد از هر ۲۰ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲، یک نفر به بهبودی از این بیماری و علائم آن دست می‌یابد.

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد از هر ۲۰ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲، یک نفر به بهبودی از این بیماری و علائم آن دست می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، محققان «دانشگاه ادینبورگ» در اسکاتلند در این مطالعه ۱۶۲ هزار بزرگسال ۳۰ ساله و مسن تر را که به دیابت نوع ۲ مبتلا بودند، مورد بررسی قرار دادند.

داده های این مطالعه نشان داد که در زمان انجام این مطالعه در سال ۲۰۱۹، بیش از هفت هزار و ۷۰۰ نفر در حال بهبودی بودند.

به گفته محققان، این موضوع نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بدون شرکت در آزمایش‌های بالینی درمان‌های جدید و رژیم‌های غذایی کم کالری یا قرار گرفتن تحت عمل های جراحی کاهش وزن، به بهبودی می‌رسند.

دکتر میریل کاپتیوس یکی از نویسندگان این مطالعه در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: ما توانستیم برای اولین بار نشان دهیم که از هر ۲۰ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ در اسکاتلند، یک نفر بهبود می یابد.

کاپتیوس پزشک عمومی و محقق دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند افزود: این میزان بالاتر از حد انتظار است و نشان دهنده نیاز به دستورالعمل های به روز برای حمایت از پزشکان در شناخت و حمایت از این افراد است.

به گفته انجمن دیابت آمریکا، حدود ۳۰ میلیون نفر در آمریکا به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند. دیابت نوع ۲ که آن را دیابت شیرین غیروابسته به انسولین (NIDDM) یا دیابت بزرگسالان می‌نامیدند، نوعی بیماری مضر اختلال در سوخت و ساز بدن است که با بالا بودن گلوکز خون در شرایط مقاومت به انسولین و کمبود نسبی انسولین شناسایی می‌شود.

این مو در تقابل با دیابت نوع یک است که در آن بدن به دلیل تخریب سلول‌های جزیره‌ای در لوزالمعده با کمبود مطلق انسولین مواجه می شود.

نشانه‌های کلاسیک دیابت نوع دو عبارت هستند از احساس تشنگی مفرط، تکرر ادرار و احساس گرسنگی مفرط. ۹۰ درصد افراد مبتلا به دیابت به دیابت نوع ۲ دچار هستند و ۱۰ درصد دیگر به ترتیب به دیابت نوع یک و دیابت بارداری مبتلا هستند.

به گفته این انجمن، افرادی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارند و همچنین افرادی که رژیم غذایی نامناسب و اضافه وزن دارند، در طول زندگی خود در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار دارند.

از نظر تاریخی، دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن و پیشرونده در نظر گرفته شده است، به این معنی که هیچ درمانی وجود ندارد و علائم معمولاً با گذشت زمان بدتر می شوند. با این حال، تحقیقات اخیر نشان می دهد بهبودی یا داشتن سطح قند خون سالم برای حداقل دو ماه، حتی پس از قطع انسولین و سایر داروها امکان پذیر است به خصوص اگر مبتلایان به این بیماری رژیم غذایی سالمی داشته باشند و وزن کم کنند.

مؤسسه ملی سلامت اعلام کرد: به همین دلیل است که کاهش وزن یا جراحی چاقی که در آن اندازه معده برای تغییر سطح هورمون‌های روده و کاهش اشتها کوچک می شود، با رهایی از دیابت نوع ۲ مرتبط است.

با این حال، یافته‌های جدید این محققان اسکاتلندی نشان می‌دهد که بهبودی از دیابت نوع ۲ شایع‌تر از آن است که پیش از تصور می‌شد، بطوری که مطالعات قبلی نشان می‌دهند که از هر هزار نفر کمتر از سه نفر از این بیماری بهبودی می یابند.

کاپتیوس و همکارانش برای این مطالعه، از ثبت ملی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در اسکاتلند استفاده کردند تا تخمین بزنند که چه تعداد از افراد در سال ۲۰۱۹، از دیابت نوع۲ بهبود یافته اند. داده های این مطالعه نشان می دهد که از ۱۶۲ هزار و ۳۱۶ فرد ۳۰ ساله و بزرگتر که واجد شرایط این تجزیه و تحلیل بودند، هفت هزار و ۷۱۰ نفر یا حدود ۵ درصد از آنها در سال ۲۰۱۹، در حال بهبودی از این بیماری بودند.

به گفته محققان، افرادی که در حال بهبودی یافتند، پیش از داروهای کاهش دهنده گلوکز مصرف نکرده بودند اما از زمان تشخیص دیابت نوع ۲ وزن خود را کاهش داده بودند و نیز در زمان تشخیص دیابت نوع ۲، سطح قند خون پایین تری داشتند.

مشروح این مطالعه در مجله PLOS Medicine منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه