کتاب عادت‌های خرد: تغییرات کوچکی که تغییرات بزرگ می‌آفرینند

کتاب عادت‌های خرد: تغییرات کوچکی که تغییرات بزرگ می‌آفرینند

کتاب عادت‌های خرد: تغییرات کوچکی که تغییرات بزرگ می‌آفرینند نوشته‌ی بی جی فوگ که در زمره‌ی پرفروش‌ترین‌ آثار نیویورک تایمز قرار دارد، به شما می‌آموزد تا بتوانید هر عادتی که تغییرات را برای‌تان سخت و وحشتناک می‌کند، کنار بگذارید. با این کتاب به راحتی می‌توانید عادت‌های قدیمی خود را دور بریزید!

معرفی کتاب عادت‌های خرد: تغییرات کوچکی که تغییرات بزرگ می‌آفرینند:

پژوهشگران طی تحقیقات خود در بیست سال گذشته به این نکته‌ی مهم دست یافته‌اند که مردم تمایل دارند در بسیاری از موارد مانند تغذیه‌ی سالم، کاهش وزن، کنار گذاشتن استرس و خواب کافی و... تغییر ایجاد کنند. بسیاری از افراد جامعه به دنبال این هستند که والدین یا همسران بهتری باشند و خلاقیت و توانایی بیشتری از خود نشان دهند، اما اضافه وزن، کسری خواب و استرسی که در میان همین افراد مشاهده می‌شود و همین مشکلات منجر به ایجاد شکافی بزرگ میان خواسته‌ها و توانایی‌های آن‌ها ایجاد می‌نماید. این شکاف میان خواستن و توانستن در بسیاری از موارد سرزنش ایجاد کرده است.

مردم بیشتر از همه، خود را مورد شماتت و سرزنش قرار می‌دهند. آن‌ها این ایراد نادرست فرهنگی را در خود نهادینه می‌کنند و بر خود سرکوفت می‌زنند. بی جی فوگ (B J Fogg) در کتاب عادت‌های خرد (Tiny Habits) عنوان می‌کند که این مشکلات به ناتوانی شما بازنمی‌گردد. این نویسنده بر این باور است که با ایجاد تغییرات کوچک که چندان هم سخت نیست می‌توانید اوضاع خود را بهبود بخشید، فقط باید گام ابتدایی را بردارید! به عنوان مثال، اگر‌ می‌خواهید روزی پنج کیلومتر دویدن را به عادت تبدیل کنید، ممکن است گام ابتدایی‌تان پوشیدنِ کفش‌های پیاده‌روی باشد. آن گام ابتدایی به «رفتار خردِ» شما تبدیل می‌شود و تنها عملی است که برای شروع عادتِ جدیدتان به آن نیاز دارید. اینجا هدف از شروع فرآیند انجام رفتار مطلوب با یک گام مهم است. به خودتان بگویید: «مجبور نیستم راه برم، فقط‌ باید حتماً هر روز کفش‌هام رو ‌بپوشم.» پوشیدن آن کفش‌ها دیدگاهتان را تغییر‌ می‌دهد. ناگهان دیگر راه‌ رفتن آن‌قدر هم سخت به نظر نمی‌آید. بیشترِ روزها از در بیرون می‌آیید و بعد از پوشیدنِ کفش‌های‌تان، دوری در اطرافِ محله می‌زنید. این یکی از راه‌هایی است که طی آن «گام‌های ابتدایی» می‌توانند به عادت‌های بزرگ‌تر تبدیل شوند.

اگر فکر می‌کنید که زمان تغییر رسیده، بهتر است از تغییرات کوچک کار خود را شروع کنید؛ چرا که تغییرات ناگهانی و بزرگ معمولاً ناموفق هستند و انگیزه‌ی تحول را از شما می‌گیرند. با این اوصاف، برنامه‌ی خود را با تغییرات خرد و کوچک آغاز کنید و قدم به قدم جلو بروید. اگر هم نیاز به راهنمایی دارید نگران نباشید، کتاب عادت‌های خرد دقیقاً به همین منظور و برای راهنمایی شما برای موفقیت در اصلاح اوضاع زندگی‌تان نوشته شده است. شما با کمک بی جی فوگ می‌توانید تمام عادت‌های غلط و قدیمی خود را کنار بگذارید و آن‌ها را با کارهایی سالم و اصولی جایگزین نمایید.

مطالعه‌ی کتاب عادت‌های خرد به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

این کتاب برای تمام کسانی است که تاکنون در ایجاد تغییر و بهبود اوضاع زندگی با شکست مواجه شده‌اند و به دنبال روشی اصولی برای موفقیت در این زمینه هستند.

نکوداشت‌هایی از کتاب عادت‌های خرد:

- مفاهیم و دیدگاه‌های بی جی فوگ در رابطه با تغییر نفس، به طور منحصر به فردی مناسب، قابل دسترس و قدرتمند می‌باشند. رامیت ستی. (مولف برجسته‌ی به شما یاد می‌دهم که چگونه ثروتمند شوید در نیویورک تایمز)

- این کتاب منبع ارزشمندی برای افرادی خواهد بود که در صدد تغییر رفتار خود می‌باشند (یعنی برای همه ی ما). (گرچن روبین. مولف برجسته‌ی پروژه‌ی شادی در نیویورک تایمز)

- سرانجام تحقیقات اکتشافاتی بی جی در دسترس افرادی می‌باشد که مشتاق تغییر رفتارهای خود و بسط دادن زندگی خود می‌باشند. (برد لاستر، مدیر سابق طرح محصول در ویت واچرز)

بی جی فوگ را بیشتر بشناسیم:

او با نام کامل برایان جفری فاگ (Brian Jeffrey Fogg) بنیان‌گذار آزمایشگاه طراحی رفتار در دانشگاه استنفورد است و در کالیفرنیای شمالی و جزیره مائویی زندگی می‌کند. او علاوه بر تحقیقات، به آموزش نوآوران صنعتی در مورد نحوه عملکرد رفتار انسان پرداخته و آکادمی عادات کوچک را برای کمک به مردم سراسر جهان راه انداخته است.

توصیه‌هایی از کتاب عادت‌های خرد:

- رفتار زمانی پدیدار می‌شود که انگیزه، توانایی و محرک درآنِ‌واحد با یکدیگر متقارن می‌شوند.
- هرقدر برای انجام یک رفتار انگیزه‌ی بیشتری داشته باشید، احتمال اینکه آن کار را انجام دهید بیشتر است.
- اشتباهات را به‌عنوان کشفیاتِ جدید بپذیرید و از آن‌ها برای جلورفتن استفاده کنید.
- هدف‌هایتان را به رفتارهای خردتر تقسیم کنید.
- دست از قضاوتِ خودتان بردارید.

در بخشی از کتاب عادت‌های خرد می‌خوانیم:

وقتی پای تغییر رفتار به میان می‌آید، بسیاری از چیزهایی که می‌شنوید شما را گمراه خواهند کرد. مراقب باشید! حتی نظریه‌های آموزشی‌ای که بسیار مورد استناد قرار می‌گیرند نیز اغلب در تغییر دادن زندگیِ افراد در دنیای واقعی شکست می‌خورند. همان‌طور که می‌دانید، انگیزه و قدرتِ اراده توجه بسیاری را به خود جلب می‌کنند. افراد همواره به دنبال راه‌هایی برای تقویت و پایدار‌ کردن آن‌ها در طی زمان‌اند. مشکل اینجاست که هم انگیزه و هم قدرتِ اراده به‌طور طبیعی متغیرند و همین مسئله سبب می‌شود غیر قابل اطمینان باشند.

برای مثال، جونی از شیکاگو بیشتر از تمام‌ کسانی که با آن‌ها ملاقات کرده بودم برای تغییر انگیزه داشت. اعتیاد‌ او به مواد قندیْ سلامتی، خانواده و شغلش را تهدید می‌کرد. جونی مجریِ یک برنامه‌ی رادیوییِ صبحگاهی بود، برنامه‌ی کاریِ بسیار شلوغی داشت و همواره درحال حرکت بود. به‌جای اینکه بنشیند و ناهارش را بخورد، یک نوشیدنیِ کاراملِ ماکیاتو از استارباکس را می‌خورد. سرعت زندگیِ روزانه در یک برنامه‌ی زنده بسیار دیوانه‌وار بود و او با خودش فکر می‌کرد‌ که برای ادامه دادن، به مواد قندی نیاز دارد. جونی معتقد بود داشتنِ آن نوع انرژی به مواد محرک نیاز دارد و ماده‌ی محرکِ انتخابیِ جونی بستنی بود؛ دقیق‌تر ‌بگوییم: بستنی با طعم آدامس بادکنکی و خمیر شیرینی. وقتی به خانه می‌رسید، از شدت خستگی غش می‌کرد. در حالیکه روی کاناپه بیهوش می‌افتاد، دو فرزندش بازی‌های ویدئویی می‌کردند.

چند سال پیش از اینکه با جونی ملاقات کنم، مادرش بر اثر دیابت فوت کرده بود؛ این به نوعی هشدار خطر بود، تمام انگیزه‌ای که جونی به آن نیاز داشت! اما او تلاش کرد با بستنیِ آدامس بادکنکی این درد را بی‌حس‌تر و بی‌حس‌تر کند. آن تابستان، جونی هفت کیلوگرم وزن اضافه کرد؛ بلافاصله بعداز اینکه تشخیص داده شد هر دو خواهرش به دیابت مبتلا هستند. ‌ بعد، مادربزرگش، که او هم دیابت داشت، فوت کرد. این بیماری داشت یکی‌یکی اعضای خانواده‌اش را از پا درمی‌آورد. جونی از اعتیادش به مواد قندی به‌عنوان «علاقه به شیرینی» یاد می‌کرد، اما بعد از سال‌ها، متوجه شد این اعتیاد خطرناک است. او کنترلش را از دست داده بود!

فهرست مطالب
مقدمه: تغییر می‌تواند آسان (و سرگرم‌کننده) باشد
فصل اول: عناصر رفتار
فصل دوم: انگیزه: تمرکز بر تطبیق
فصل سوم: توانایی: رفتار را آسان‌تر کنید
فصل چهارم: محرک‌ها: قدرت توالی رفتاری
فصل پنجم: احساسات عادت‌ها را خلق می‌کنند
فصل ششم: ارتقای عادت‌ها از خرد به تحول‌آمیز
فصل هفتم: رهایی از عادت‌های بد؛ راه‌حلی هدفمند
فصل هشتم: چطور به‌همراه هم تغییر کنیم
نتیجه‌گیری: تغییرات کوچکی که تغییرات بزرگ می‌آفرینند
تشکر و قدردانی
ضمیمه‌ها

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه