کتاب خود رهبری: چگونه با تکیه بر درون خود، رهبری مؤثرتر، کارآمدتر و موفق تر شویم

کتاب خود رهبری: چگونه با تکیه بر درون خود، رهبری مؤثرتر، کارآمدتر و موفق تر شویم

چگونه با تکیه بر درونِ خود، رهبری مؤثرتر، کارآمدتر و موفق‏تر شویم

آلبرت اینشتین می‌گوید: «گاهی افراد دست از تلاش و کوشش بر می‌دارند، درحالی‌که نمی‌دانند فقط چندقدم کوتاه با موفقیت فاصله داشته‌اند.»

این واقعیت بر هیچ‌کس پوشیده نیست، این‌که زندگی کوتاه و فرصت‌ها محدود است. آنچه باعث تفاوت زندگی انسان‌ها می‌شود، شناخت و درکی‌ است که آن‌ها از خودِ درون‌شان دارند، یا کسب می‌کنند. زندگی دراصل، فرصتی برای به‌ظهور رساندن استعدادهای انسانی و شکوفاشدن سرشت آدمی، ازطریق خودشناسی، خودسازی و خودرهبری است. انسانیتِ انسان، مانند هسته‌ای ‌است که باید بارور شود. هستۀ خرمایی را درنظر بگیرید که استعدادِ تبدیل شدن به درخت و میوۀ خرما را دارد. درصورت فراهم بودن شرایط و زمینۀ مناسب، استعدادهای درونی‌اش به فعلیت می‌رسد و دانه به درخت‌خرما و سپس به میوه‌ای شیرین تبدیل خواهد شد.

هدف این کتاب، ابتدا شناساندن راه درست زندگی و سپس برانگیختن شما برای توجه و نگاه عمیق به خودِ درون‌تان است تا براساس اصول، روش‌ها، تمرین‌ها و پرسش‌های مسیرمحوری که بیان شده است، خود را با ارزش‌ها و باورهای درست زندگی، تطبیق دهید و ضمن اصلاح نقایص و تقویت نقاط‌قوت و توانایی‌ها، هرچه بیشتر، به اهداف متعالی زندگی، نزدیک‌تر شوید. همان‌گونه که نویسندگان این کتاب هم بارها اشاره کرده‌اند، مطالعۀ این کتاب یا اساساً کتاب‌ها و راهنماهایی ازاین قبیل، فقط نقطۀ شروعی برای به‌حرکت درآمدن و رسیدن به عزمی راسخ برای بهبود زندگی، خواهد بود. ولی کماکان تأکید برآن است که مهم‌ترین عاملِ موفقیت هر فرد، کسی نیست، جز: خودِ فرد. پس، خواستن توانستن است.

خودرهبری برای همۀ افراد مهم است، زیرا بدین‌وسیله می‌توانند رضایت‌بخش‌تر و صحیح‌تر زندگی کنند. علاوه‌براین، خودرهبری در سازمان‌ها نیز اهمیت بسزایی دارد، زیرا خودرهبران، اساساً افرادی باانگیزه، مولد و خلاق هستند.

افراد خودرهبر، بر‌ آنچه می‌توانند انجام دهند تا بهترین باشند تمرکز می‌کنند. آنها این کار را بدین خاطر انجام نمی‌دهند که از دیگران پیشی بگیرند یا آنان را مغلوب کنند، بلکه فقط می‌خواهند بهترین کسی باشند که می‌توانند. درعین‌حال، از اینکه به دیگران نیز کمک‌کنند، احساس شرم نمی‌کنند. فرد خودرهبر، خودخواه نیست، حتی وظایف خود نسبت به زندگی و اهداف دیگران را هم نادیده نمی‌گیرد بلکه، همدلی، توجه و تلاش برای کمک به مردم را نیز سرلوحۀ کارش قرار می‌دهد. این‌گونه افراد می‌دانند که درنهایت خودشان هستند که در زندگی نقش مهمی ایفا می‌کنند، پس اگر فردی سر راهشان قرار بگیرد که‌ مثل خودشان نباشد، خیلی محترمانه از کنارش عبور می‌کنند و به راه خود در زندگی ادامه می‌دهند.

فهرست مطالب
قدردانی و تشکر
پیشگفتار مترجم
مقدمه
فصل یک: چرا خودرهبری؟
فصل دو: خودرهبری چیست؟
فصل سه: راننده یا مسافر؟
فصل چهار: انتخاب‌ها و تصمیمات
فصل پنج: شناخت چیزهایی که می‌خواهید
فصل شش: اطمینان و ارتباط
فصل هفت: شخصیت، توانمندی‌ها و انگیزه
فصل هشت: تعریف راهبردهای خودرهبری
فصل نُه: خودرهبریِ سازمانی
فصل ده: تعالی با خودرهبری
فصل یازده: رهبری و تربیت با خودرهبری
فصل دوازده: تحقیقات، جعبۀ ابزار و آینده خودرهبری
نمایه
دربارۀ نویسندگان

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه