مقالات سبک زندگی
عاداتی که حالتان را خوب میکند؟

در این مطلب به چند عادت روزانهای میپردازیم که از استرستان کم میکنند، منجر به سلامت روانتان میشوند و احساس شادی به شما میدهند. مهمتر از همه اینکه این عادتها وقت و انرژی زیادی از شما نمیگیرند. به ورزش کردنتان ادامه دهید اما باقی وقتتان را با درپیشگرفتن این عادتهای سالم متعادل کنید.
در این مطلب به چند عادت روزانهای میپردازیم که از استرستان کم میکنند، منجر به سلامت روانتان میشوند و احساس شادی به شما میدهند. مهمتر از همه اینکه این عادتها وقت و انرژی زیادی از شما نمیگیرند. به ورزش کردنتان ادامه دهید اما باقی وقتتان را با درپیشگرفتن این عادتهای سالم متعادل کنید.
گروه ایرنا زندگی - آیا دوست دارید بیشتر احساس شادی کنید و کمتر استرس داشته باشید؟ خب بیشتر افراد دوست دارند! برای تقویت سلامت روان، تغییرات کوچک میتوانند تفاوتهای بزرگی ایجاد کنند. حتی تغییرات بسیار جزئی در نحوهٔ فکرکردن و رفتار کردن میتواند استرس را کم کرده، اعتمادبهنفس را بیشتر کرده و روابطتان با دیگران را بهبود بخشد. نیازی نیست سبک زندگیتان را زیرورو کنید تا احساس بهتری داشته باشید؛ در عوض میتوانید با تغییراتی کوچک در عادتهای روزانهتان شروع کنید.
در این مطلب به پنج عادت روزانهای میپردازیم که از استرستان کم میکنند، منجر به سلامت روانتان میشوند و احساس شادی به شما میدهند. مهمتر از همه اینکه این عادتها وقت و انرژی زیادی از شما نمیگیرند. به ورزش کردنتان ادامه دهید اما باقی وقتتان را با درپیشگرفتن این عادتهای سالم متعادل کنید.
هر روز حداقل 20 دقیقه بیرون بروید
بیرون از خانه وقت گذراندن، درمان خوبی برای استرس و افسردگی است. آیا میدانستید بعضی از درختها فیتونسید آزاد میکنند؟ فیتونسیدها مواد شیمیایی هستند که برای سلامت جسم و ذهن مفیدند. این مواد شیمیایی طبیعی نهتنها حالتان را بهتر میکنند بلکه فشار خونتان را کاهش میدهند، ضربان قلبتان را پایین میآورند و حتی به سلامت سیستم ایمنیتان کمک میکنند؛ بنابراین وقت گذراندن در طبیعت، درمان بسیار خوبی برای اضطراب و افسردگی و کمک به سلامت روان است. هر روز حداقل 20 دقیقه بیرون بروید و کمی در فضای سبز قدم بزنید. روزهایی که وقت بیشتری دارید و هوا هم خوب است، به جنگل یا کوهستان بروید. متعجب خواهید شد که چقدر حالتان خوب شده و احساس بهتری دارید.
صبح بهمحض بیدارشدن از خواب پردهها را کنار بزنید و پنجرهها را باز کنید
قراردادن چشمها در معرض نور طبیعی در ساعات اولیه روز کمک میکند ساعت بیولوژیکی بدنتان که هورمونها و مواد شیمیایی مغز را کنترل کرده و بر حس و حال و خواب و تقریباً بر همهٔ عملکردهای فیزیکی و ذهنی بدنتان اثر میگذارد، تنظیم شود. استفاده از نور طبیعی در ابتدای روز، دوپامین و سروتونین را افزایش میدهد که دو هورمون مهم و مؤثر در خلقوخو هستند.
نور طبیعی اول صبح به کاهش علائم افسردگی فصلی و غیرفصلی نیز کمک میکند. مطالعهای دریافت فواید نور طبیعی صبح قابل مقایسه با اثرات داروهای ضدافسردگی هستند. قرارگرفتن در معرض نور خورشید در ساعات اولیه صبح، کیفیت خواب شبتان را نیز بالا میبرد.
قراردادن چشمها در معرض نور طبیعی در ساعات اولیه روز کمک میکند ساعت بیولوژیکی بدنتان که هورمونها و مواد شیمیایی مغز را کنترل کرده و بر حس و حال و خواب و تقریباً بر همهٔ عملکردهای فیزیکی و ذهنی بدنتان اثر میگذارد، تنظیم شود. استفاده از نور طبیعی در ابتدای روز، دوپامین و سروتونین را افزایش میدهد که دو هورمون مهم و مؤثر در خلقوخو هستند
شکر را از رژیم غذاییتان حذف یا مصرفش را محدود کنید
سالهای سال پزشکان میگفتند چربی دشمن شماست اما حالا معلوم شده که قند، عامل چاقی اپیدمیک بوده و مشکلاتی برای سلامتی به دنبال دارد، مانند بیماری قلبی و دیابت. مطالعات جدید زیادی دریافتهاند مصرف قند زیاد میتواند اضطراب و افسردگی را بیشتر کند. قند چگونه بر خلقوخوی شما اثر منفی میگذارد؟ مصرف غذاهایی که قند زیاد دارند یا سرشار از کربوهیدراتهای تصفیه شدهاند، مثلاً کیک و کلوچه، نان سفید یا دونات، باعث نوسان قند خون میشوند که میتواند ایجاد اضطراب و تحریکپذیری عصبی کند و سپس احساس خستگی به شما بدهد. ضمناً غذاهای قندی، ذخایر ویتامین B بدن را تحلیل میبرند. ویتامینهای گروه B برای سطح سالمی از انرژی و سلامت روان مهماند؛ بنابراین وقتی بیحوصله یا ناراحتید، خوردن یک بسته چیپس کمکی به ما نمیکند. تغییراتی در تغذیهتان ایجاد کنید، هلههوله کمتر بخورید و بیشتر از غذاهای سالم و طبیعی استفاده کنید.
«نه گفتن» را یاد بگیرید
سلامت روان بر همهٔ جنبههای زندگی اثر میگذارد، از روابط خانوادگی و دوستانه گرفته تا روابط شغلی و اجتماعی. سلامت روان بر سلامت جسم نیز اثر میگذارد. به همین دلیل مهم است که قدمهایی برای بهبود سلامت روانتان بردارید. اگر نتوانید به خواستههای نابجای دیگران «نه» بگویید، دچار استرس و نارضایتی از خود خواهید شد. ناتوانی در «نه گفتن» دلیل اصلی است که خیلیها زندگی و تجربیات نامتعادلی دارند و با احساس آشفتگی و سردرگمی زندگی میکنند. راهحل چیست؟ یاد بگیرید چطور «نه» بگویید. به همه چیز و همهکس جواب مثبت دادن، بیتوجه به اینکه خودتان راضی باشید یا نه به سلامت روانتان لطمه میزند و باعث میشود به طور کل قادر به کنترل روابطتان نباشید و خودتان و دیگران را در نهایت ناراضی کنید. این بار که احساس پریشانی کردید، سعی کنید به خواستههای نابجای دیگران «نه» بگویید، وقتی این کار را کردید خواهید دید که بار بعد برایتان راحتتر خواهد شد. قبول کنید که شما قهرمان زندگی دیگران نیستید و نمیتوانید همه را راضی نگه دارید.
ذهنآگاهی را تمرین کنید
ذهنآگاهی دقیقاً چیست؟ ذهنآگاهی تمرینی است که باعث میشود نسبت به زمان حالتان آگاهتر باشید و ضمناً بتوانید به افکار و احساسات خود توجه کنید، نه اینکه نسبت به آنها واکنش نشان دهید. ذهنآگاهی طی سالهای اخیر بسیار متداول شده است و برای طیفی از تمرینهای ذهنی به کار میرود، اما مفهوم پایهٔ آن ساده است: در لحظه باشید، متمرکز بمانید و نسبت به چیزی که در حال روی میدهد آگاه باشید.
توجه کردن به پیرامونتان و کاری که در همان لحظه انجام میدهید نیاز به تمرین دارد. به نورها، صداها، بوها و محرکهای قابللمسی که در کاری که در حال انجامش هستید وجود دارند توجه کنید. خودتان را در زمان حال غرق کنید و با تمام حسهایی که وجود دارند ارتباط برقرار کنید. اگر در لحظه بودن را تمرین کنید، در وجودتان نهادینه خواهد شد و به شما حال خوب و تندرستی خواهد داد. بیشتر استرسهای ما ناشی از تمرکز زیاد روی مسائل مربوط به آیندهاند و بیشتر به این فکر میکنیم که چه خواهد شد و چه میتواند باشد، درحالیکه باید هر لحظه را همان لحظه زندگی کرد.
کلام پایانی
این تغییرات کوچک درصورتیکه تداوم داشته باشند میتوانند سلامت روانتان را تقویت کنند. لازم نیست همهٔ آنها را بهیکباره انجام دهید. سعی کنید هر بار به یکی از آنها مشغول شوید و ببینید چه اثری بر حس و حال و میزان استرستان میگذارد. خو گرفتن به این رفتارهای کوچک، تأثیر مثبت بر سلامت جسم و روحتان میگذارند به این شرط که مداومت داشته باشید.
مطالب مرتبط
-
تب روانی چیست و چگونه درمان میشود؟
-
تکرار این جملات تاکیدی، جادو می کند
-
فایده محبت کردن به دیگران!
-
اختلال هویت جنسی
-
هورمون های شادی آور کدامند؟
-
لطفاً از ترس مرگ خودکشی نکنید!
-
مقاله نقش تغافل در تربیت اسلامی با محوریت سیره نبوی و علوی
-
چرا گاهی اوقات دلتنگ، بی حوصله و افسرده می شویم؟
تگها
مطالب پربیننده
- شهید بهشتی و توزیع قدرت در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران
- جراحی در لایههای افراطی
- با چای و قهوه مغزتان را نجات دهید
- معیار ارزشیابی افراد در قرآن
- نقش ممتاز شهید بهشتی در تدوین قانون اساسی
- انتشار دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد
- دریافت کارت ورود به جلسه آزمون سراسری ۱۴۰۱
- آداب و اعمال روز دحوالارض
- کنکور ۱۴۰۱؛ چند سوال و چند دقیقه زمان؟
- باید و نبایدهای آزمون سراسری ۱۴۰۱
- اختراع پلیمر نوری برای تحول در نسل بعدی نمایشگر تلویزیون و رایانه
- دحوالارض؛ روزی که به جهان خاکی حیات بخشیده شد
- ۶ نکته برای جلوگیری از ناخن جویدن
- چین فناوری انتقال انرژی خورشید از ماورای جو به زمین را آزمایش میکند
- نشانههایی که خبر از قصد خودکشی دیگران میدهد
- ۷ نکته برای کمک به سالمندان در یادگیری فناوری
- توزیع کارت شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱
- راه اندازی دانشکده زن و خانواده در دانشگاه تهران
- هفت دانشگاه برجسته جهان اسلام میزبان دانشمندان جوان
- میزان کربن و نیتروژن خورشید؛ بسیار فراتر از آنچه تاکنون تصور میشد
- نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱
- شهید بهشتی و توزیع قدرت در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران
- جراحی در لایههای افراطی
- با چای و قهوه مغزتان را نجات دهید
- معیار ارزشیابی افراد در قرآن
- نقش ممتاز شهید بهشتی در تدوین قانون اساسی
- امام خمینی و مردم
- سرکار علیه کتاب منتخب مسابقات کتابخوانی هشت بهشت
- کتاب مرجع ایرانشناسی در انتشارات بین المللی راتلج
- درگذشت حجت الاسلام دعایی و پیامهای جانسوز و اشک آلود
- طناب زدن چه تاثیری بر بدن شما دارد؟
- کتاب مواجهه با بیکاری در ایران
- عوارض کمبود نمک در بدن
- علائم سردی معده بزرگسالان و دلایل بروز آن
- ۴ فیلم جدید سینما و ۳۰۰ میلیون فروش!
- کتاب قانون جهش تولید دانشبنیان
- روش غیرعادی خرسهای قطبی گرینلند برای بقا
- نوموفوبیا؛ اختلال روانی نوظهور در بین کاربران ایرانی
- انتشار دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد
- درمان فراموشی ناشی از استرس با مصرف پروبیوتیک
- دانشگاه معارف اسلامی دانشجوی دکتری می پذیرد
- فواید و مضرات مصرف چای در بدن
- علائم بیماری تب کریمه کنگو
- فیزیکدانان و کشف یک ذره بنیادی جدید
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- جلوه هایی از زندگی امام خمینی (ره)
- معرفی برترین دانشگاههای جهان برای سال ۲۰۲۳
- ایده جابجا کردن اشیاء با فکر یک گام به هدف نزدیکتر شد
- دریافت کارت ورود به جلسه آزمون سراسری ۱۴۰۱
- آداب و اعمال روز دحوالارض
- کلید اولیه سوالات کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۱
- رکوردشکنی سرعت اینترنت
- در فضیلت سید محمود دعایی
- دشمنی با زبان فارسی؛ چرا؟
- جذابیتهای جزیره زیبای هرمز
- چه مواردی افسردگی پس از زایمان را تشدید می کند؟